• sözlü sınav çok saçma partiden adamı bulan atanıyor bulamayan yüksek puan alsa derece yapsa bile atanamıyor. kul hakkı değil mi?

    “mallarınızı aranızda bâtıl sebeplerle yemeyin! insanların mallarından bir kısmını, bile bile haksız yere yemek için, onları hâkimlere rüşvet olarak vermeyin!” (bakara, 188; nisâ, 29)
  • aksığır olmayan öğretmenlerin haklarını çalıp aksığır öğretmen adaylarına vermek için var.
  • sözlü mülakat başladıktan sonra atanan öğretmenleri zan altında bırakan iddia.
  • felsefesi mantıklı olan fakat pratikte kötüye kullanılabilen bir sistem.

    aslında bu sözlü sınavın amacı, yazılı sınavda ölçülemeyen üst becerileri ölçmek. öğretmenlik mesleğine ne kadar uygun/değil bunu anlayabilmek.
  • öğretmenlerin bilişsel ve duyuşsal becerilerini ölçmek ve anlamlandırmak iç... ahsfgs.

    tabii ki torpil için...

    kpss'yi bile bitirdiniz.
  • torpil kontenjanı oluşturabilmek için var. mülakat sisteminde her atanan torpille atanıyor değil. fakat bazı kimselerin yakınlarını kadrolara yerleştirebilmek için asıl hakedenlerin bir kısmını kurban ettikleri kesin.
  • bilmeyenler illa ki vardır o yüzden tekrar açıklamak istiyorum. yapılan mülakatlarda kesinlikle puan yükseltme yapılmıyor. herkese kpss puanı neyse o veriliyor.

    mülakatın başladığı ilk 2 yıl böyle değildi, bir çok adayın puanı yükseldi. bu da kpss puanı fazla olmasına rağmen, bazılarının elenmesine neden oldu. son yıllarda yapılmıyor yani.

    ancak mülakat puanı verilirken güvenlik soruşturmasına takılanlara 60'ın altında puan verilerek tercih yapmaları engellenebiliyor. zaten her atama döneminde polemik olarak bununla karşılaşıyoruz. ama neden elendikleri adaylara bile açıklanmıyor.

    benim atandığım yıl bir arkadaş puanı düşük verilerek elendi. bir sonraki atamada aynı arkadaşa kendi puanı verildi ve bu seferde atanarak göreve başladı. yani böyle durumlar da yaşanıyor. neden belli değil.

    yani mülakatlar neden yapılıyor, belli değil. mülakat görevlilerinin önünde açılan ekranda sadece " öğretmen olabilir / öğretmen olamaz" şeklide 2 seçenek olduğu söyleniyor. benim anladığım tek neden, mülakatların, şu an güvenlik soruşturmasına takılanlar için yapıldığıdır.

    edit: düzeltme
  • mülakat olan bütün alanlarda torpil döndüğünü düşünüyorum.

    mülakata karşıyım.
  • cevap veriyorum: geçtiğimiz pazar bir tanıdığın eşi ile tanıştım. edebiyat öğretmeni imiş ve 4 yıldır atama bekliyormuş. kpss'den iyi puan almış (kaç olduğunu unuttum), mülakatta kendisine sorulan ilk soru: "siyasi görüşünüz nedir?". ne diyeceğimi şarşırdım, durdum durdum ve sonunda "sizin görüşünüz neyse, benim ki de o." diye cevapladım dedi. sonrası mı? başka hiçbir şey sormadan, "çıkabilirsiniz." demişler.
  • türkiye'de mülakst demek, torpil demek. allahtan müslüman ülkeyiz, yoksa halimiz nice olurdu...
hesabın var mı? giriş yap