• kim neyi, neye göre değerlendiriyor? bunu da göz önünde bulundurmak lazım. değerlendirmeyi yapan kim olacak? öğrenci mi, diğer öğretmenler mi, okul müdürü mü, bakanlık yetkilileri mi? sunulan önergenin daha ayrıntılı, daha iyi düşünülmüş olması gerekiyor.
  • ben anlatır geçerim maaşımı alırım kafasıyla, bir projeksiyon cihazı kadar olamayan ve yetersiz seviyede kalanların elenmesi için adım atan parti benim oyumu alır.
    bizde eğitim sistemi kötü olduğu kadar öğretmenlerde kötü!
  • lisedeyken edebiyat öğretmenim aynur g.'ye "hocam bu aralar ne okuyorsunuz?" dedim. "serkancığım biz universitede o kadar cok kitap okuduk ki sıkıldık, artik bir sey okumuyoruz" dedi. ve not düştü; son 5 yilda hic kitap okumamış, hem de gulerek anlatti bunu bana.
    bence de öğretmeler ciddi anlamda teftiş altında tutulmalı.
    yer: gaziantep vehbi dinçerler fen lisesi. yıl: 2011.
  • özel üniversitelerde bunun dönemlik versiyonları var. alakalı alaksız, mantıklı mantıksız yazdığı her şey için puan almasını gerektiğini düşünen öğrenciler değerlendirmelerde yaldır yaldır gömüyor.
  • değerlendirilsin evet gayet yerinde bir uygulama olur. işini yapmayan öğretmen uyarılır, sonraki değerlendirmede de aynıysa görevden uzaklaştırılır. yerine de kendisinden sonraki yüksek puanlı atama bekleyen öğretmen adayı getirilir.

    ama bu değerlendirmeler öğretmenlikle uzaktan yakından alakası olmayan, öğretmenliği yalnızca çocuk bakmak ve yüksek not vermek zanneden veliler ve hiçbir çabası olmadığı halde yüksek not bekleyen, serseri öğrenciler tarafından değil; öğretmenliğin ne olduğunu bilen üst düzey denetmenler tarafından yapılırsa verimli olur. yoksa bomboş iş.
  • taktınız öğretmenlere, aldığı maaşa sanki 50 bin alıyorlar. bakkal dükkanı bile öğretmenden fazla kazanıyor. tamam içinde geri zekalısı , aptalı, çocukları döveni, şerefsizi, sapığı da var ama iyileri de var. öyle yada böyle bu insanlar ülkenin geleceğini şekillendiriyor. fazla da üstüne gelmemek lazım.
hesabın var mı? giriş yap