• yanli$likla ek$i sozluk'un sahibi olarak taninabilecek aslinda hurriyet'in en demirba$ yazarlarindan biri.. ana sayfa'da iki cumle yazip geri kalanini iceride devam ettirmesiyle unludur.. ana sayfada goreceginiz ornek bir oktay ek$i yazisi $oyle olacaktir:

    "hukumet gerekirse her turlu odunu veririz demi$. millet olarak hukumetin odunler vermesinden ziyade odun verme vaatleriyle dolu aciklamalarina yeterince de doymadik mi? bakin gecen gun ne oldu" (devami sf. 17'de)
  • yazilarinda kendisinden biz diye bahseder.. "bir hafta evvelki yazimizda da belirttigimiz gibi.."
  • basin konseyi başkanıdır..
  • keçiboynuzu tadında yazılar yazar. bir parıltı bulunmaz, makalelerinde..
  • gunun yazisi altinda verilir yazisi, yani hurriyet the magnificient gazetenin ba$ yazaridir. e$ anlamli veya anlami yakin kelimeleri (mesela: berrak ve duru) surekli olarak tekrar etmesiyle me$hur olmu$tur.
  • bir sekilde basinda yer alsaydim en cok korktugum yaar oolurdu kesinlikle. hicbir seyinden korkmazdim da sulalesini ustume salar diye korkardim kesin. yetmezse, basin konseyi ile kinardi beni
  • " laikliğin bir boyutu da ‘‘kamusal kuralların din kökenli olmaması’’dır. o da yetmez, laik sistemin kendini korumak için alacağı hukuka uygun önlemler de laikliğin tanımı ve meşru işlevleri arasına girer. o nedenle örneğin, ‘‘diyanet işleri başkanlığı neden devlet bünyesinde bulunuyor’’ demek, boşuna vakit tüketmekten başka bir şey değildir." sözleriyle laiklik anlayışındaki sekülerliği dini yönlendirmeyi hatta şekillendirmeyi(diyanet işleri'nin de yaptığı budur) normal karşılayan adam.
  • 19 şubat 2004 tarihli hürriyet gazetesinin baş sayfasındaki fotoğrafta smeagol'a benzerliği ile dikkat çeken hürriyet gazetesi yazarı
  • karısı aysel ekşi istanbul tıp fakültesinde profesör olan zattır. bu nedenle mi bilinmez son günlerde rektörlük seçimleri hakkında yazılar kaleme almaya başlamıştır. kendisi mesut parlak'ın rektör seçildiği son seçimlerinde alemdaroğlu'nun maşası-uzantısı nur serter'in hakkınnın yendiğini öne sürmüştür.

    sanırız ekşi, eski günlerini hatırladı. süleyman demirel babasıyla rektör atadığı etkili gazeteci günlerini yaşadığını sanıyor olsa gerek. cüneyt arcayürek büyüklere masallar küçüklere gerçekler dizisinin son kitabında ekşi'nin marifetini şöyle anlatır:

    "oktay ekşi telefon etti. samsun'da 19 mayıs üniversitesi'ne 1. gelen ismin değil, naci gürses'in atanmasını istedi. (..) süleyman demirel - (önüme bir sayfalık yazı koydu. şöyle bir göz attım: üniversite rektör adayları için bazı notlar. 19 mayıs üniversitesi'ndeki 1. ve 2'ncileri aynı derecede olumlu ve başarılı diye gösteriyordu yazı.) bana bunu mit verdi. ama oktay'ın söylediklerini not edeyim."

    geçti ekşi bey geçti, türkiye ab yolunda, köşeniz etkisini yitirdi artık. tek kalan - gayri kanuni - basın konseyi başkanlığı koltuğunuza iyi sahip olun. o artık tek varlığınız.

    ayrıca dostu cemi demiroğlunun rektörlüğü döneminde de yaşar nuri öztürk'ü iü'ye sokan da yine bu zattır. vah türkiyem vah...
hesabın var mı? giriş yap