• 28 haziran'da bitlis'te öldürülen sefer açar adlı kırmızı listede aranan azılı terörist elebaşının üzerinden çıkan 500.000 tl'lik banknottur.

    o banknot, 20 yıl önce hakkari'de düşürülen skorsky helikopterin pilotu olan şehit askerimizin üzerinden çıkmış. bu domuz da alıp saklamış. üzerine de kime ait olduğunu ve olay gününün tarihini not düşmüş.

    neyse ki şehidimizin kanı yerde kalmamış ve domuz leş olmuş.

    --- spoiler ---

    aranan terörist listesinde 'kırmızı' kategoride yer alan sefer açar'ın 1998'de jandarma helikopterinin pkk tarafından düşürülmesi sonucu 15 şehidin verildiği saldırının faili olduğu tespit edildi.

    etkisiz hale getirilen sefer açar,1998 yılında hakkâri'nin dağlıca bölgesinde sikorsky tipi helikopterin pkk terör örgütü mensupları tarafından düşürülmesi sonucu 15 şehidin verildiği terör saldırısının faili olup 20 yıl sonra etkisiz hale getirilmiştir. kırmızı kategoride aranan 'welat gever' kod adlı sefer açar'ın üzerinden çıkan 1998 yılında tedavülde olan 500.000 tl paranın üzerinde 'herkoda düşürülen helikopterin pilotun parasıdır 11-27-1998' şeklinde not alındığı tespit edildi.

    --- spoiler ---

    haberin linki
hesabın var mı? giriş yap