• linklerin ölmesinin en büyük nedeni ekonomimizin dışarı bağımlı olmasıdır. dış mihraklar ülkemiz bilgisayar kullanıcılarının sınırlı sayıda yaptığı uploadıda öldürmektedir, bü yüzden ölü link olgusuyla yerel kullanıcı sık sık karşı karşıya kalmaktadır. kanımca link ölümlerini azaltmak için yerli link üreticileri desteklenmelidir.
  • bazı yazarlar tarafından halen ısrarla herhangi bir ispiyon gerekçesine iliştirilen not.
  • (bkz: hot link)
  • bilinen bir diğer adı da kurbağadır.

    (bkz: kurbağa olmak)

    kurbağayı görüp yalamamak gerek tabi.
  • bu aralar illetim. özellikle sözlükte linklere el atmaktan ve yenilemekten bıktım lan! yeter! özellikle beş seneyi aşkın linkler hep ölmüş. rastladıkça düzeltiyorum ama iki sorun ortaya çıkıyor: edit ahlakı'nı ihlal ettiğim algısından çekiniyorum ve eski günlere dalıp hüzünleniyorum. ağlamaklı bile olduğum oluyor bazen. acı dolu yazılanları tekrar okuyunca ellerim titrediğimden editleyemiyorum bazılarını..

    yeni linke yönlendirme tüm haber sitelerinde zorunlu hale getirilsin.
  • ortalama beş seneyi aştıklarında birçok link'in tarifinde kullanılacak olan sıfat tamlaması.

    arada eski entry'lerime bakıyorum. youtube olsun, imgur olsun, haber siteleri olsun.. birçok yerden aldığım linkler hep hata mesajı çıkartıyor karşıma.

    ama az önce "son oylananları"ma düşen bir entry, umutlarımı yeniden yeşertti. beş seneyi doldurmuş, altıya merdiven dayamış bir video link'i (hatta o video'nun ortamına düşmesinin üzerinden tam dokuz yıl geçmiş) bu entry'mde mevcut.

    işte linklerin bazen sapasağlam durabileceğinin kanıtı: (bkz: #22617508)
  • ölmekle kalmayıp kendini imha edebilse, üzerine ben ölüyüm yazsa, tıklayacak olan kişiye iyilik etmiş olacak linktir.

    (bkz: ölü linki tıkladıktan sonra farketmek sorunsalı)
hesabın var mı? giriş yap