• meslek liselerinin bilişim alanlarında dahi bilgisayar yok. ne ile kod yazacaklar. abaküsle mi?
  • mantıklıdır. bir geri kalmışlığın kapatılmasıdır. nereden mi uyduruyorum efenim? anlatayım
    bu sene başında başladığım lisans egitimimin c++ programming dersinin ilk haftası. hocamız mıt den gelme, onun da ilk dersi, heyecanlı. selam verip kendisini tanıttı, bildiğimiz programları sordu, sınıfta çıt yok. sanıyor ki kendisini iplemiyoruz, oysaki harbi bilmiyorduk ki bir şey. sonra sorusunu değişik bir yolla sordu. lisede aldığınız programlama dersleri nelerdi? arkadaşın biri artık bu sessizliğe son vermek için kalktı ve dedi ki: hocam bizim bi laboratuvar vardı, oyun oynuyoruz diye kilitlediler orayı. sonra tum sınıftan "harbi lan bizde de oyle oldu" destekleri geldi. ondan sonra ne hoca bizi ipledi ne de biz hocayı. kendisini de hala tanımam etmem zaten. sonraki derslere girmedik.
  • kesinlikle desteklediğim uygulama. dokunmatik ekranlardan, hazır paket programlardan dolayı klavye-mouse kullanamayan nesil türemekte. hem analitik zekaya hem de teknoloji eğitimine fazlasıyla faydası olur.
  • birçok sınavda 0 (yazıyla sıfır) çekenin olduğu ülkede gerekendir. öğrenciler soruyu çözebilse bile cevap kağıdına yanlış kodladığı için 0 çekiyordur. yoksa bizim eğitim sistemimiz süper.
  • merak etmeyiniz ki c dersi sınavları da zaten kağıt üzerinde oluyordur.
    (bkz: itü bilgisayar fakültesi)
  • bu güzel bir vesile ancak size eğitim sistemimizin ne kadar boktan bir şekillendirmeye sahip olduğunu göstereceğim çok yakın arkadaşımın kardeşi bilgisayar öğretmenliği okudu ancak biliyorsunuz kpss denen bela yüzünden atanamadı ki bu kardeşimizde oldukça disiplinli çalışan bir kişi, yaz tatilinde bunların yanına gittim sohbet muhabbet derken konu kpss ve çalışma stiline geldi adam gitmiş tarihin pusulası adı verilen zımbırtıyı ezberlemiş kodlamış arkadaş kafasında çünkü atanması için bunu yapması gerekiyor kitaptan rastgele sayfalar açıyorum soru soruyorum zannedersiniz tarih bölümü öğrencisi ki onlara sorsanız cevap veremezler.
    peki bizim bu kardeşimiz iki yılını tarihin pusulası adındaki kitabı ezberlemekle ve zihninde kodlamakla geçirdi ki şubatta büyükbir ihtimalle atanacak, bu kafada mesleki bilgi kalmışmıdır azizim, yani sen gidip bilgisayar öğretmenliği okuyan adamada tarih çalıştırarak iyiyi seçmiyor iyiyi kötüleştiriyorsun.
    bizim eleman yarın hocalığa başlar artık çocuklara tarih mi öğretir yoksa kodlamayı mı bilemiyorum
  • hükümetin aylardır gördüğüm tek destekleyebileceğim hareketi sanırım. güzel gelişme.
  • plansiz uygulanmasinin hic uygulanmamasindan daha kotu sonuclar doguracagini dusundugum sey.
hesabın var mı? giriş yap