• osmangazi universitesi meselik kampusune girince göze ilk çarpan kocaman binada faliyetlerine devam eden fakülte. eskişehirlinin uzunca bir süre medarı iftarı olmuştur. fakat aldanılmaması gerekir.
    babamın kolu kırıldığında buraya götürmüştük. kırığı iyice inceleyip; "hastanede kalmanız gerek" deyip, adamın orasına burasına bir sürü ağırlık bağlayıp,21 gün sadece sırtüstü yatırdılar. pratisyenler neler yapıyor bakalım diye kontrole gelen profesörün babamın koluna sadece dokunup "tedavi yanlış olmuş" demesiyle, adamcağızı kaldırıp ameliyata aldılar. sekiz saat sonra da çıkarıp, bize geçmiş olsun dediler. sağ olsunlar.
  • dumlupınar ögrenci yurduna komsudur. kan ihtiyacları her daim yurt icinde anonslarla duyurulur. icki ictikten sonra kan vermeyin, eger verirseniz 15 dakika uzanıp dinlenin, dinlenmezseniz kafanızı yere vurmayın arkadaslar.
  • yüksek ateş rahatsızlığı nedeniyle osmangazi üniversitesi (ogü) tıp fakültesi hastanesi’nde tedavi görmeye başlayan songül üğüdür (21) adlı hastanın yan etkisi bilinen ilaç kullanımıyla, görme sorunu yaşanmasına karşın tedavisine devam edilmesi sonucu ‘kör’ olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tıp fakültesi.
  • uzun yıllar tedavi olmak amacıyla yollarını arşınladığım, konan tanıya rağmen, deney faresi gibi üzerimde bilimum ilaçları, testleri uygulayan doktorların bulunduğu hastanemsi oluşumu bünyesinde barındıran, meşelik kampüsünde bulunan fakülte.
  • sağlam girenin hasta çıktığı yerlerden birisi daha.. ben kestirme yol diye içinden geçerken mikrop kapmaktan dahi korkuyorum.. burda doğup da 3-5 ay içinde ölmeyen bebekler bütün hastalıklara karşı bağışıklık kazanmış olarak hayatlarına devam ediyrolarmış diye bir rivayet var halk arasında..
  • bir hastanın delik olan kalbini ameliyatsız olarak kapatarak türkiye’de bir ilki gerçekleştiren tıp fakültesidir aynı zamanda.
  • 4 aylık iken abr testi için 9 mart ta götürdüğümüz oğlumuz için 6 nisan a gün veren(günde bir tane hastaya yapıyorlarmış), 6 nisan da yapılan test sonuçlarını ise 28 nisan da açıklayan kurum( test sonuçlarına sadece 1(bir) hoca bakıyormuş oda sehir dışındaymış hemde 22 gün boyunca). aynı test hacettepe tıp fakültesinde randevumuz olmadığı halde gittiğimiz gün 3 saat içinde iki defa yapılmış arada birde kbb de buşon temizletilmiştir. sonuçlarda hemen söylenmiştir. bu arada işitme kaybı ile ilgili olan bu testte işitme kaybı olan bebeklerde ilk 6 ayda tedaviye başlanılması gerekiyor. daha olsa gitmeyeceğim yer. bizim mahalledeki sağlık ocağı bile daha verimli çalışıyor.
    ayrıca test sonuçlarını bilimsel olarak açıklamakta bile yetersiz.
  • türkiyenin en iyi pratisyenlerini yetiştirdiğini iddia eden tıp fakültesi,burdan mezun biri genelde tusu kazanamaz orası ayrı.
  • parmağıma batan ve çıkaramadığım bir diken için tam bir saat bekletildiğim bir acil servisi var bu hastanenin. ilk gidişim de değil. her seferinde aynı problemle karşılaşıyorsunuz. çok zorda kalmazsanız bulaşmayın derim.
  • genel cerrahi yoğun bakımı 30 (otuz) yataklı olup sadece 8 (sekiz) monitör bulunan hastane. bu monitörlerin yarısı da tansiyon ölçmüyor. ha otuz yataklı dediysem otuz hasta var anlamayın araya sedye ile hasta sıkıştırıp sayıyı arttırmak mümkün. burası servis filan değil yoğun bakım. ölsen gitsen yarım saat sonra haberleri olur doktorların en iyi ihtimalle. öylesine yoğun bir yer. peki hasta başına kaç hemşire düşüyor? boş verin oralara hiç girmeyelim.
hesabın var mı? giriş yap