• daima yüzlerinde "ulan bu kadar kolay soruları da çözemedidiniz ise yuh" bakışı vardır, sizin kan ter içinde 180 dakikada çözmeye çalıştığınız soruları 360 dakikada çözdükleri için huzurludurlar.
  • biz dershanemizde bu sorunun aynisinin tipkisina deginmistik.
  • bu soruları bile cevaplıyamadıysanız ne yüzle üniversitede okumaya kalkıyosunuz sözcüklerini ilk duyma şansınız
  • mahser gununde hesap soran melek moduna burunup televızyonda boy gosteren tıpler.
  • sınavınızın bok gibi gectği anda*
    -- ösym yi tebrik ederim* ne kadar kolay ve net sorulaaaaaaaaaaaaarr* ahahah.
    gibi cümleler kurabiliyolar.*
  • çalıştıkları dersanenin patronu tarafından "ahmet, sınav günü habertürk de olacaksın gülüm, hadi bakım iyi temsil et bize, bilmediğin soru olursa ara beni" gazıyla programa yollanan, canlı yayın öncesi yapılan makyaj sırasında "bizim kahvedeki arkadaşlar görse ne sürünüyoz burda" diye içlenen, muhtemelen sınavdan bir gün önce alınmış gıcır takım elbise ile programa çıkan hocalardır. gün boyunca televizyon binasının en önemli konuğu olup "hocam ne içersiniz" ile dötü kaldırılır, program sonrasında hoca kendini kanala ait hissetmeye başlar ve evinde uzun zaman başka kanal izlemez. bu hocalar, kanalın tartışma programlarını, bilmemne meydanlarına çağırılacaklarını zannederler, sınav günü boyunca kanalın en önemli konuğu olan hocayı ertesi gün televizyon binasının girişindeki güvenlik bile iplemez: "ahmet bey mi, biraz bekleyin, kimliğiniz lütfen". bilgisayar mühendisliği okumak isteyen öğrenciye ne var lan bu sorularda edasıyla ekrandan tiklenirken, "ulen sen zamanında gire gire matematik, fizik, tarih gibi bölümlere anca girmişsin hoca efendi, yapma afra tafra, boru mu lan mühendislik" diyen izleyici duymazlar. programın ertesi günü aileleriyle birlikte erdek e tatile giderler..
  • genellikle yakışıklı ve güzel seçilirler..
    genç olmaları tercih sebebidir ki onlar iki cümleyle soruyu özetlerken összede onun genç güzel/yakışıklı olmasına takılıp salak salak konuştuğunu anlamasın..
    kadınlarda bakımlı saç ve yüz tercih edilirken erkeklerde renkli göz bir tür gelenektir..
  • çatır çatır dershane reklamı yapmak da bu tripler arasındadır.

    "biz dershanemizde bu tip sorulardan bolca çözdük mesela, hatta matematik bölümümüz bu sene çıkacak 24 soruyu bildi". e o zaman dershanenin adını değiştir, müneccim dershanesi yap kardeşim, ne o öyle erol dershanesi, faruk dershanesi, bilmemne.
  • 'gerekli işlemler yapıldığında', 'gerekli dikmeler çizildiğinde', 'gerekli açılar yazıldığında', 'paragraf dikkatle okunduğunda' cevabın hemen çıkacağını savunur bunlar. 'gerekli dikmeler' lafıyla sürekli somurtarak oturan şahsımı bile güldürebilmişlerdir. bir de merakla cevapları bekleyen kimselerin heyecandan kafayı yemesine yol açarlar o dandik ve sözde çözümleri anlatarak harcadıkları zamanla. 'biz dersanemizde aynısını sorduk' dedikleri sorular da her kitapta aynısında en az 40-45 tane bulunan temel ve bilindik sorulardır. 'biz o kesik koni sorusundan sorduk işte, aynısından, bir tek sayılar farklıydı' diyen pek çok dersane hocasına rastlamakla beraber niyeyse daha 'o sayaç sorusu vardı ya, biz sorduk ondan' diyenine rastlayamadım henüz..
    (bkz: gerekli islemler yapildiginda)
hesabın var mı? giriş yap