• kadıköy'de bir kamyonun altında kalarak hayata gözlerini yuman kızımız...
  • her sokağın şantiyeye dönüştürüldüğü kadıköy'de kentsel dönüşüm o kadar plansız ve rastgele uygulanıyor ki, hemen her sokakta vinçler, hafriyat kamyonları son sürat karşınıza çıkabiliyor. kadıköy'de bu kamyonların, vinçlerin sebep olduğu kazalarda şu ana kadar üç-dört vatandaş yaşamını yitirmişti ki bunlara maalesef bir yenisi eklendi;

    üniversite öğrencisi olan özge, bu allahın belası kamyonlardan birinin altında kalarak can verdi. olacak iş değil, bir tane öküzün işgüzarlığı-dikkatsizliği -kural tanımazlığı sonucu bunca yıldır emek verdiğin, gözünden sakın evladın hayata veda etsin.

    http://www.hurriyet.com.tr/…za-kameralarda-40244134

    aykurt nuhoğlu, şu kentsel dönüşümü bir denetim altına almazsa daha çok canlar gidecek gibi duruyor.
  • izinle girilmesi gereken bir yere izinsiz giren kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden kızcağız. olayın faili kamyon şoförü hakkında taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olma suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış ancak kamyon şoförüne 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmiş. aile cezaya itiraz etmiş.

    --- spoiler ---
    kandemir ailesi’nin avukatı ömer gedik, “kazanın yaşanmasında sanığın birden fazla trafik kuralı ihlali yapması etkili olmuştur. sanığa verilen ceza çok düşük olduğu için karara itiraz ettik” dedi.

    kazanın yaşanmasında kamyon şoförünün ağır kusurlu oluğunu savunan mahkeme başkanı ibrahim temir ise karara şerh koydu. 3 yıl 4 ay hapis cezası alan kamyon şoförüne daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini belirten temir karşı oy gerekçesini ise şöyle açıkladı: “sanığın izinle girmesi gereken yola ağır taşıtla izinsiz girdiği, izinsiz girmesi neticesinde de her türlü durumu göz önüne aldığı ve bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verdiği, taksire dayalı kusurunun açık olduğu anlaşılmış, sanığın üzerine atılı suçun işleniş biçimi, işlendiği yer, taksire dayalı kusurunun ağırlığı birlikte değerlendirildiğinde sanığa tck’nın 85/2 maddesi uyarınca takdiren ve teşdiden üst hale yakın bir ceza verilmesi gerektiği ve buna bağlı olarak da sanığın tutuklanması gerektiği görüşündeyim.”
    --- spoiler ---
  • söz konusu af çıkarsa özge’yi ezen hafriyatçı terörist az bulunan 3 yıl 4 ayı bile yatmadan sokaklarda direksiyon sallamaya devam edecek.
hesabın var mı? giriş yap