• portekiz futbol ligi takımlarından. 1950'de kurulmuş olup, sarı-yeşil renklere sahiptirler.
    iki kez portekiz ikinci ligi şampiyonluğu yaşamış bu ekip, birinci ligde genelde alt-orta alt kesimlerinde yer alır. lakin 2006-2007 sezonunda oldukça iyi bir performans sergiliyorlar, allah bozmasın.
    maçlarını 10 bin kişilik estadio da mata real'de oynamaktadırlar ancak 25 bin kişilik yeni bir stadın yapımı da sürmektedir.
    ispanya'nın celta vigo ekibiyle aralarında bir yerel rekabet vardır (konum olarak birbirlerine yakınlar). her sezon preseason'da birbirlerine karşı oynarlar.
  • asıl yazılışı "ş" iledir ve bu adına* yakışır sekilde portekiz liginin sondan ikinci sırasında ikamet etmektedir.
    küme düşmesine de sayılı haftalar kalmıştır.
  • 1950 yılında kurulmuş olan sarı-yeşil renklere sahip primeira liga takımı. armalarında olimpiyat halkalarını andıran 5 tane kırmızı halka mevcut.
    http://tr.wikipedia.org/…letimestamp=20091024131625

    resmi sitesi;
    http://www.fcpf.pt/
  • 2012-13 sezonunda portekiz ligini 3. sırada tamamlamış ve uefa şampiyonlar ligi 2013-2014 sezonunda play off eleme turunda yer alacak takım.
  • fenerbahçe'nin uefa şampiyonlar ligi 2013 2014 sezonu, şampiyon olmayan takımlar ön elemelerinin dördüncü turunda rakibi olma ihtimali neredeyse imkansızdır zira hem fenerbahçe hem kendileri seribaşı olamayacak gibi. tabi daha önce fenerbahçe'nin şampiyon olmayan takımlar ön elemesi üçüncü turunu geçmesi gerekli. geçse bile o turda diğer seribaşlarının hepsi elenmeli ki fenerbahçe şampiyon olmayan takımlar ön elemeleri dördüncü turunda seribaşı olabilsin ve bunlarla eşleşme ihtimali olabilsin. pacos ferreira ile %20'lik eşleşme ihtimalinin bile doğması için psv, metalist kharkiv, zenit ve lyon'un elenmesini bekleyecek fenerbahçe ki bunlar şampiyon olmayan takımlar ön elemesi üçüncü turunda fenerbahçe harici seribaşı olacak olan diğer dört takım. bunların hepsini elemesi gereken cevval takımlar ise, zulte waregen nordjsealland (nasıl yazılıyordu yahu bu), paok ve grassophers. ki isviçre şampiyonu henüz belli değil. fenerbahçe dua etsin de basel şampiyon olup gruplara direkt katılsın yoksa basel o turda fenerbahçe'nin seribaşı yerini kapacak ligde ikinci olursa. o zaman daha üçüncü ön elemede fenerbahçe psv, basel, metalist, zenit veya lyondan birini çekecek.
  • geçen sezon şampiyonlar ligi'nde eleme oynamış; bu sezon küme düşmekten play out maçları sonucunda kurtulmuş takım.
  • stadının zemini kaliteli futbol oynama açısından kötü olan, seyir zevki yüksek olmayan, ayrıca son 5 sezondur form tutmama özelliğine sahip olan takımdır.
  • bu adamlar geçen sezonun başında, küme düşen academica'dan rabiola diye bir forveti bedelsiz transfer ettiler. kendisine kaç para verdiklerini çok merak ediyorum çünkü adam daha ilk resmi maçına çıkamadan ağır bir sakatlık geçirdi ve bu sakatlığının üzerinden de bir yıldan fazla süre geçmiş ve 2017/18 sezonunda paços ligde halihazırda 6 maça çıkmış olmasına rağmen hala sakat. forma şansı bulamıyor değil; basbayağı sakat. bacağı mı koptu ne oldu anlamadım.

    hayır zaten kariyerindeki en iyi sezonu, 2012/13'te desportivo aves'le ikinci ligde 24 maça çıkıp 14 gol attığı sezon. bunun haricinde, 2010/11 sezonunda yine aynı takımda 8 golü görmüş. diğer tüm istatistikleri bundan bile kötü. 2013/14 sezonundan başlayarak, paços de ferreira'ya transferine kadarki üç sezonluk süreçte adam toplamda 8 gol atabilmiş ve bunların içinde polonya'nın piast gliwice takımına gidip tek bir gol dahi atamadığı fantastik bir sezon var.

    ya üst ligde başarısız olan topçunun alt lig takımına gitmesini anlarım, hani kulüp belki "orada tutunamadı ama bizde iş yapar" der de, yıllardır birinci ligde oynayan ve hatta bir dönem avrupa kupalarını kovalayan bir takımın bu adamı hangi akla hizmet transfer ettiğini anlayamıyorum. son birkaç yıldır kafamı kurcalayan en önemli soruların başında geliyor bu rabiola transferi. tamam bonservis bedeli ödemediler belki ama oyuncuya maaş vermeleri lazım sonuçta. yahu mesele takımdan ayrı düz koşu yapmaksa onu ayda 2-3 bin euro'ya ben seve seve yapardım. dur lan kulübe mail atayım, bonservisim de bende sonuçta, alırlar belki.
  • bu akşam hiçbir iddiası bulunmayan portimonense'ye 3-1 kaybederek 2017/18 sezonunda portekiz'de birinci ligden düşmeyi başaran takım. birkaç sezondur çok uğraşıyorlardı bunun için, nihayet hedeflerine ulaştılar. tebrik ederiz.
  • bir sezonluk 2. lig maceraları sona erdi, şampiyon olarak geri geliyorlar 19/20’de.
hesabın var mı? giriş yap