• eskiden 60 sayfa olarak basılan pasaportlar artık yeni pasaportlarda 38 sayfa olarak basılıyor. ya pasaport sayfasından da kısmazsın be arkadaş. ne olacak diyebilirsiniz fakat 10 yıllık pasaport için 38 sayfa çok yetersizdir. sürekli iş için yurtdışına seyahat eden biriyseniz, giriş çıkış damgaları, vizeler kısa sürede sayfaları tüketirsiniz. işin ilginç tarafı sayfalarınız bittiğinde ve yeniden pasaport almak istediğinizde asıl kabus orada başlıyor. öncelikle sistem pasaportunuzun süresi dolmadığı için randevu vermiyor ve direk nüfus müdürlüğüne sizi yönlendiriyor. oradaki memur böyle bir hizmetimiz yok yeni pasaport alamazsınız diyor. oradan soluğu nüfus müdürünün odasında alıyorsunuz ve ona dakikalarca dil döküyorsunuz, yok neden seyahat ediyormuşum, yok gerçekten gereklimiymiş. lan sana ne ben hakkım olan pasaportu istiyorum aq. o da gönlünden koparsa a4 kağıdı bağışlamanız sureti ile size yeşil ışık yakıyor. işim için kullanmam gereken bu pasaport, sayfa sayılarının 38e düşmesi ile daha çok başıma bela olacak sözlük.
  • t: iş seyahatleri dolayısıyla 60 sayfayı doldurabilen yüzde 1'lik dilim yüzünden yüzde doksan dokuzluk dilime ek 22 sayfayı taşıtma zorbalığının kalkması
  • konudan uzak, liyakat sahibi olmayan bir yönetici tarafından böyle bir karar alındığına yemin edebilirim ama ispatlayamam, hadi çevreyi koruma amaçlı böyle bir uygulamaya gittin, bari talep edene seçenek sun 38/60 kendi karar versin.

    bazen üst üste yurtdışı giriş çıkışlarında pasaport memurları girişinizi onaylarken bir önceki çıkış ile arada sayfa boşluğu bırakıyorlar o 38 sayfa 20 ziyarette bitebilir.
  • "çoğu ülke vize vermiyor, verenlere de kimse gitmiyor, gidenlerin de çoğu dönmüyor" diye düşünen yüce hükümetimizin ağaçları düşünerek uygulamaya geçirdiği çevreci proje. 193938283837277 tane ağaç diken çevreci bir iktidar zamanında gerçekleşmiştir.
  • 10 senede 38 sayfa şaka gibi. madem böyle bir uygulama var 2. bir opsiyon sun. 60 sayfa yetmezken bu uygulama tuhaf.
  • hangi ulkede olursaniz olun pasaportunuza damga vurdururken damganin vurulmasini istediginiz sayfayi mutlaka belirtin. ozellikle turkiye giris cikislarini surekli ayni sayfaya yaptirin.

    cok seyahat edenlerin sayfalarinin bos kalmasi icin tavsiyedir.

    edit : turkiye girislerini damgalatmasak da oluyor fakat ben kayit altina alinmasi icin yaptiriyordum. baslik sayesinde, e-devlet'ten ulkeye giris yaptigimiza dair belge alabildigimizi ogrendim.
  • oha gerçekten bu kadarda olmaz.
    zorunlu bağış kelimesini ilk kez lise de duymuştum. diplomayı almak karneyi almak için.
    işin komik yanı öğrencilerin wclerinde hiç bir zaman sabun ve peçete olmazdı .
    susmakta istemiyorum ama fayda eden bir yanımda yok çevremi bilinçlendirmekten başka
  • 38 de durduran neydi acaba 10 yılda 10 sayfa yeter nasıl akıllara gelmedi
  • anadolu çomarlarının işlerinin düşmeyeceği ne kadar olay varsa oradan kısıyor adamlar.

    bazen burada okuyorum "yine akp seçilsin dibi görsünler" falan yazanlar oluyor. bunlar salağın önde gideni. adamlar kendi kitlesinin standartını koruyor oğlum, her dönemde daha da dibe batan sizsiniz sadece.
hesabın var mı? giriş yap