• patates köftesiyle aynı olmasa da oldukça benzeyen ezilmiş patatesin kızartılması şeklinde yapılan bir yiyecek. hazır, donmuşları satılmakta. aramın kötü olduğu besin maddesi.
  • ne kadar kızartılırsa kızartılsın ortasının yumuşak kaldığı yiyecek.
  • buna kofte sekli degil de armut sekli verirseniz kizartmadan once, hele bir de sap kismina bir adet karanfili yerlestirirseniz, cok sik olurlar. ustelik o karanfil dalga dalga lezeetini de verir patatese...
  • pek bir güzel besin maddesi. ketçap ve bira ile mfö ya da komedi dans üçlüsü tadını yakalayan yiyecek. (bkz: orgazmik yiyecek)
  • tarifini de yazayım tam olsun.
    patatesler haşlanır içine süt ve krema ilave edilir, hamur kıvamına getirilir sonra bir poşetin içine doldurulup poşetin ucu yuvarlak kesilir sıkılarak kalıplar cıkarılır mbir müddet buzdolabında bekletildikden sonra yumurta akı ile karıştırılmış galeta ununa bulanarak kızgın yağa atılır kızartılır. aynı işlem kabakta da uygulanabilir.
    afiyet olsun .
    bugün doğan çocuklar için isimler
    kız : özlem erkek : barış
  • yapması biraz uğraştırıcı olsa da, hazırı hem pek yavan, hem de gereksiz pahalı olduğu için, evde üretilip tüketilmelidir. böylece tavadan çıkarır çıkarmaz mideye indirip yemek borunuz boyunca türlü yaralar açabilirsiniz.
    genel tarife birkaç açıklama getirmek istiyorum, patatesleri ince rendelerseniz daha homojen bir kroketiniz olur. kroketlerin banıldığı yumurta akının sarısını çiğ olarak hamura katın, hem lezzet hem de kıvam verir, israf da olmamış olur. hint cevizi patates püresini orgazmik bir yiyeceğe* dönüştürdüğü gibi, patates krokete de pek bir yakışır, deneyin. pul biber ve karabiberi sakın unutmayın. kaşar rendesi de yerken uzayarak renk ve lezzet katıyor. yeşillikle arası iyi olanlar fesleğen ve nane koymayı da deneyebilir.
  • kroket ismi insani yaniltir... soyle citir citir bir sey beklerken -ulayfn bfu olfsa olfsa fallofos olurf- diyorsunuz her yediginizde... (bkz: patetes fallofos)
  • (bkz: saman)
  • yapılışı bir o kadar basit pratik lezzet. akşam üzeri salçalı makarna ve marine edilmiş bifteğin yanına çeşit olarak yaptım. gerçi peynirli ve havuçlu oldu benimkisi unumun az olması sebebiyle istediğim şekli veremesem de ilk kroketini yapan biri olarak ev ahalisinin oyundan yüksek puanla sıyrıldım. çıtır çıtır ki bu.
  • vedat milör de söylemişti, bu meret adalarda şaşırtıcı derecede güzel yapılıyor. mutfağımıza azınlıkların katkısı diye düşünüyorum. fransız mutfağından onlar almış getirmiş olabilirler.
hesabın var mı? giriş yap