• bireylerin can ve mal güvenliği için yapılması bir vatandaşlık görevi olan sorumluluk göstergesidir.

    her canlı için belirlenmiş yaşam alanları vardır. insanlar ile diğer canlıların yaşam alanları ayrıdır. aynı olsaydı o zaman medeniyet olmazdı.

    ıste köpekler insanlara en yakın canlılar olsalarda bir yerde yaşam alanı ayriminin hayata geçirilmesi lazımdır.

    köpek sahipleri zaten kendi evlerinde özgürce iç içe yaşamaktadır onlarla. ama dışarıda yani kamusal alanlarda ki, plaj böyle bir yerdir, bazı sınırlamalar olmalıdır.

    köpek sahipleri kızacaklar ama plajda insanlar ile köpeklerin birarada olması sağlık açısından tehlikelidir. hem bulasabilecek hastalıklar hem de olası saldırı ihtimali riski vardır.

    pajlarin ınsanların olmadığı ücra yerlerine elbette köpeklerini götürebilir köpek sahipleri ama aksi durum kabul edilemez.

    biraz insana saygı lütfen. duyarlılık gösterilmesini rica ediyoruz bu konuda.
  • gereksiz insan olmanın sözlük anlamıdır,sana ne zararı var o köpeğin sayınamına koduğum
  • bence aranızda plaj uyarı timleri kurun neyi beğenmiyorsanız uyarın bu iş çözülsün. ayrıca deniz de senin yaşam alanın değil neden girip deniz canlılarını rahatsız ediyorsun o zaman.

    tanım: sürekli uyarma ihtiyacı hisseden birey önerisi.
  • troll bir başlıksa komik değil gerçekse vah halimize. ulan sormazlar mı adama plajlar senin dedenin malı mı diye? daha 60.000 yıl önce ataların göt korkusundan ağaç dallarında uyurken milyonlarca yıldır oranın sahibi olan deniz canlıları da senden rahatsız oluyor onu napacan?
    bu nasıl bir egodur!?
    bu nasıl bir megalomanizmdir!?
    bu nasıl evren benim için varcılıktır?
    bu nasıl bir ben varım gerisinin canı cehenneme demeciliktir?
    köpekte girebilir o plaja kedi de kuşta zürafada kanguruda koyunda yılanda akrepte...rahatsız oluyosan s.ktir git es kaza düşüp evrimleşemediğin ağaç tepelerine geri dön. hoş gerçi tepesine dönecek ağaçta bırakmadık ya...neyse.
  • her gün sözlükte "uyarma" ile ilgili bir başlık açılıyor. sigara, köpek vs. arkadaşlar toplum hayatı medeni ülkelerde kanunlarla düzenlenir. kanunlarda mevcut durumda yasak olarak belirtilmeyen eylemler (açık havada sigara içme, plajda köpekle dolaşma gibi) suç unsuru teşkil etmez. o yüzden normal koşullarda uyarmaya hakkınız yoktur. fakat bu gibi durumlarda sınırı insanlar sağduyu ile belirlemeli ve sigara dumanını yüzümüzün ortasına üflemeyip köpeklerinin kakasına bizi boğmamalıdır. böyle durumlarda gerekli uyarılar yapılabilir.
  • umumi bir havuzdan bahsediyorsanız çok haklısınız. ancak plaj dediğiniz şey herhangi bir deniz kenarı ise hiç bir şekilde karışmaya, uyarmaya hakkınız yok.

    biride gelip size "deniz anaları var denize girme" dese olur mu mesela ?

    saçmalamayın. havuz değil denizden bahsediyoruz.

    evcil bir köpekten korkanı da anlamıyorum zaten. aslan değil köpek ve sahibi varsa sıkıntı yoktur çünkü.

    çoğu sokak köpeği de sizden korkuyor bu arada, siz ne kadar korkuyorsanız onlarda o kadar korkuyor. korktuğu için size havlıyor. kendince "yaklaşma bana tehlikeliyim ben" diyor yani.

    neyse,
  • buna karşı çıkanların ağzına o köpeklerin tüyleri kaçıp kis çıksın bir yerleri de de, bakın en önde bu söylemin bayraktari oluyorlar mi görün.
  • denize girip balıklara terör saçan insanların sahipli köpekten rahatsız olabilmesi durumu. her canlının bir yaşam alanı vardır yazar arkadaşın da dediği gibi. deniz senin yaşam alanın değil ki? ne işin var plajda? bak sorun çözüldü işte, hem plajdaki köpeği hem de denizdeki balığı rahatsız etmeden de yaşamınıza devam edebilirsiniz. kimse zorla götürmüyor ya?

    sorun değil çözüm üretin.*
hesabın var mı? giriş yap