• yeni duyduğum bir tanım, peki nedir bu?

    gözünüzü kararttınız ve egzersiz+diyet senkronunda kilo vermeye başladınız, herşey güzel giderken bir de baktınız kilo vermeniz bir anda duruverdi (aynı ben). oysa egzersizlere devam ediyorsunuz, yemeğinize dikkat ediyorsunuz ama bi türlü verdiğiniz kiloların devamı gelmiyor....

    diyetisyen arkadaşlar daha iyisini söyleyebilirler lakin ben kendi anladığım amele versiyonuyla yola devam edeceğim;

    vücudunuzda önceden kalan bir denge ve fazladan olan yağlar var, siz azim gösterdiniz ve belirli bir yere kadar bunları hızlıca verebildiniz, lakin işin zor tarafı şimdi başlıyor atom çekirdeğinin yörüngesindeki elektronlar misali, kopan her yağ parçasından sonra bir sonrakini koparmak daha zorlaşıyor, kilo vermeniz yavaşlayınca da devamında morallere olan oluyor. durumun çözümü basit olsa bile, çabalamaktan yorulan bünyeler için sıkıntı mevcut, peki nedir bu ?

    ben söyleyeyim, cevap rutinin dışına çıkmak, vücudun alışmış olduğu tempoyu değiştirmek, günlük beslenmeleri dalgalandırarak ona küçük oyunlar oynamak, ama en önemlisi asla vazgeçmemek, koyvermemek....

    kilo vermek, forma girmek bir yolculuk arkadaşlar, faaliyete devam edenler için konuşuyorum; ilk önce tartıya sonrasında aynaya bakın gelmek istediğiniz noktaya ulaştıysanız ne mutlu size, olayın tadını çıkarın. yok benim gibi bu ara süreçteyseniz bunu bir otobüs seyahatindeki mola gibi düşünün, fazla moddan çıkmadan anın keyfini çıkartın, seyahatin sonunu düşünün ve sakın mola yerinde otobüsü terketmeye kalkmayın...

    daha fazlası için;

    diyette kilo verememe-plato dönemi
  • sanırım içinde bulunduğum ve tecrübeli yazarlardan yol gösterecek yardım beklediğim hede.
  • duraksama dönemi diyebiliriz.

    1) kilo vermeye çalışırken diyetin artık etki etmemesi ve kilo vermenizin durması.

    2) vücut geliştirme (bkz: gym) yaparken başlarda değilde orta ve profesyonel dönemlerde kasınızın gelişmediği dönemlere plato evresi denir.

    ben bu entryde vücut geliştirme üzerine tavsiyeler vereceğim. fakat genel olarak yazdıklarımdan sonuç çıkartıp kilo vermek için de kullanbilirsiniz.

    uzun süre aynı antremanı yapmak, aynı ağırlıkta yapmak, aynı şiddette yapmak, farklı varyasyonlar denememek, aynı beslenmek, yetersiz beslenmek, aşırı beslenmek, stres altında olmak, çalışırken konsantre olamamak sizi plato evresine sokabilir.

    bu durumdan kurtulmak kimi bünyeye kolay olsada kimine zordur veya uzun zaman alır. bu evreden kurtulmak için öncelikle mikro makro besin ölçümü yaptırıp ona göre beslenmek, antreman programını 2-3 ayda bir değiştirmek, antremanlara (bkz: drop set) (bkz: süper set), ters piramit(ağırdan hafife ve her düşüşte tekrar arttırımı) ve çeşitli varyasyonlar ekleyerek antremanınızı şekillendirmelisiniz. ölçümlerinizi kafaya takmanıza gerek yok çünkü belirli bir seviyeye geldikten sonra ölçüm yaptırmayı bırakıyorsunuz(istisnalar olabilir). antrenman günlerinizi azaltabilir veya arttırabilirsiniz.

    bunları deneyerek plato evresinden kurtulabilirsiniz.

    herkese bol şans;)
hesabın var mı? giriş yap