• küçüklüğümün kabusu, şiddet manyağı çocuk dizisi. pembe olanı da kızdı bunların. hala çekilmekte ve yayınlanmakta olması beni benden almıştır. allah yeni nesillerin akıl sağlığını korusun diyorum. resmi web sitelerine buradan ulaşılabilir. bakın bakın korkun...
  • jason lee scott vardı ilk kırmızı ranger, çok fena aşıktım ben buna, sonra bir gün barış konferansı bilmemnesi bişeyler oldu diye gitti jason çıktı diziden, yarimin yerine tipsizin teki geldi, ah ne acılı günlerdi. ama ilk aşkım değildi jason ilk aşkım için (bkz: güçlü şirin)
  • çocukluk anılarını akla getiren, hüzünlendiren dizidir.

    hatırladığım kadarıyla show tv'de yayınlanıyordu. köydeydim o zamanlar. haliyle karasal yayında problemler vardı, çekmiyordu. hergün tavana çıkıp anteni sağa sola çevirip netleştirmeye çalışırdım. az mı kiremit kırıp, dedemden küfürler yedim. ne için, rangerslar için? hep o beyaz ibnenin yüzünden. çok severdim ibneyi.
  • patiler adındaki yaratıkları lügatımıza kazandırmıştır. ortaya çıkınca sipastik gibi dans ediyorlardı. ulan en büyük fantazim bi patinin göğsüne kafa atmaktı yeminlen.
  • bir zamanlar hafta içi hergün 17:00'da show tv'de yayınlanan dizi.

    bu dizi gösterime girdiği ilk sezon'da, daha ilkokul'a giden bir bebeydim. sabahçı olduğum için öğleden sonra eve gelebiliyordum. ve annemden tv izlemem için gereken izni ders çalışıp, ödevlerimi yaptıktan sonra ancak alabiliyordum.

    17:00'a kadar derslerimi bitirip tam saatinde tv başına geçer seyrederdim. dizinin 2. sezonunda ise ne yazık ki öğlenci olduğum için dizinin hiç bir bölümünü izleyemiyordum. bu sebepten; o zamanlar vcd, dvd gibi şeyler daha piyasaya çıkmadığı için, diziyi hergün abime bildiğiniz video'ya video kaset'e çektirtip akşam okuldan gelince izleyebiliyordum.

    birgün abimle başka bir sebepten kavga etmiştik ve abimde "bundan sonra çekmiyorum lan sana power rengers, mower rengers diyerek bütün hayallerimi suya düşümüştü." ve power rengers izleyiciliğim böylelikle sona ermişti. bir sonraki sezon ise tekrar sabahçı olmuştum. ama artık dizideki karakterlerin sayısı artıp, rengarenk bir hal aldıkları için midir, yoksa artık bebelikten çıkıp biraz daha büyüdüğüm için midir bilmiyorum ama diziden soğumuştum. ve artık izlemiyordum.

    özetle bir dönem çocuklarının bu denli beynini yemiş saçma bir diziydi. favori karakterim'de sırasıyla; 1. sezon kırmızılı, 2. sezon yeşilli, 3. sezon'da beyazlı elemanlar olmuştu. zaten 4. sezon 1-2 bölüm daha yayınlanmışken rtük tarafından çocukları olumsuz etkilediği sebebiyle yayından kaldırılmıştı.
  • benim biri mahallede biri okulda olmak üzere iki adet power rangers grubum vardı. ikisinde de pembe ranger idim.
    okuldakinde, saatlerimizi ağzımıza götürerek tamam zordon hemen geliyoruz diyip ortaokulluların bahçesine koşar, zil çalıncaya kadar orada saklanırdık. nöbetçi ortaokullular ilkokulluların oraya girmesini engellemekle de görevliydiler. bizi gören nöbetçilere kozalak atarak kaçardık.
    mahalledekinde ise şiddet daha yoğundu. aşağı mahalledeki çocuklarla birbirimizi döverdik. iki taraf da power rangers olduğunu iddia ediyordu. bazen onlar bizim mahalleye gelirdi, bazen biz onların mahallesine giderdik. birbirimizi döverken de 'kopkoppavırrencır' diye bağırırdık. akşama aileler bir araya gelip neden kavga ettiğimizi sorduklarında da kim akıl verdiyse yasaklayacaklarını bildiğimizden power rangers'ın konusu bile geçmezdi.
    (bkz: çocukluğa inmek)
hesabın var mı? giriş yap