• 65 yaş ile dev saçma sistem. gidersin sabah sıra alırsın hoop 65 yaş gelir. hooop randevulu hasta. ya bunların hekimi ayrı olsun, ya bu sistem olmasın. öncelikli randevulu derken poliklinik önüne yığılıp kalcaz. kalabalık da cabası!
  • eğer acil serviste çalışmıyorsa, bir hekimin bakmakla yükümlü olduğu tek hasta. sistem on dakika arayla randevu veriyor ve bu da günde kırk iki hasta ediyor. hekime, eğer istemezse, bu sayıdan bir kişi bile fazla muayene ettirilemez. kırk iki hasta, eğer hakkıyla hekimlik yapılmak isteniyorsa fazla bir sayı ama "buna da şükür" demiş durumdayız. hastanelere randevu almadan gelip, muayene olamayınca doktora ağzınıza geleni söylüyor ve şikayet etmeye gidiyorsunuz ya, o şikayetlerden hiçbir sonuç çıkmıyor, bilginize. bizi öyle ayaklar atına aldınız, öyle incittiniz ki; eskiden uzaktan gelmiş diye kıyamayıp baktığım hastalara artık bakmıyorum. zorunlu olduğum kadarını yapıp, mesaimi doldurup, evime gidiyorum. sadece yaşlılara ve çocuklara ayrıcalık gösteriyorum. uzaydan değil, sizin içinizden geldik size şifa vermeye. ama bizi küstürdünüz. artık eskisi gibi fedakarlık yapmıyoruz, memur zihniyetinde işimizi yapıp köşemize çekiliyoruz. sağlıkta dönüşüm başarıyla tamamlanıyor. suriyeli doktorlarla şansınız yaver gider umarım.

    suriyeli doktorlar
  • pek saygılı büyüklerim, küçüklerim,
    haziran ayından itibaren başlayan yeni normalle birlikte "randevulu sistemden taviz vermeme" sağlık politikalarından biri olacak. bütün poliklinikler çalışmaya başlayacak muhtemelen ancak randevusuz hasta kabulü bazı hastaneler için daha zor olacak ya da olmayacak, randevudan taviz verilmeyecek.
    gelelim randevu sistem neler sağlar-neler sağlamaz?

    randevulu sistem inanın bana doktorun da hastaya bakış açısını değiştiriyor, randevu alan hastalar sabah sistemde gözükür ve misal ben randevu alan hastaların geçmiş bilgilerini boş kaldığım her vakit okumaya çalışıyorum hasta gelmeden evvel ve kendimi o konuyla ilgili ön hazırlığa sokuyorum, beynimde hastayı düşünmeye başlıyorum bile. bu faydalı bizce.

    ikincisi düzenli takip olmak, düzenli randevuyla gelmek, hastanın da doktorun da tedavide neyi eksik yaptığını-neyi doğru yaptığını daha rahat ortaya çıkarır. çünkü tıpta tedaviler bir algoritma esasında işler, algoritmada bir önceki basamakta yanıt yoksa diğerine geçilir ve o basamağı görmek için nesnel bilgiler olmalı, e-nabız sistemi nispeten bunu sağlar oldu çok da yararlı bir uygulama oldu ama yine de düzenli randevu önemli.

    diğeri süre kısıtlaması. şimdi psikiyatrik randevular için yarım saatte bir görülme sistemi olacak ilk etapta, pandemi sonrasında. bu süre bizler için gayet yeterli olabilir, istediğiniz saatte gelip bekleyebilirsiniz fakat randevusuz gelindiğinde her hasta beklemekten huzursuz olduğu için süreler kısalıyor, doktorun üzerinde baskı ve belirsizlik oluşuyor, acaba hangi "bilinmeyen vaka" bir anda gelecek diye.

    randevu alıp gelen hastanın bile kendine güveni daha fazla oluyor, çünkü bu randevu için bir çaba göstermiş. özellikle ruhsal hastalıklar için inanın bir çaba göstermek, kendinizden bir şey vermek, emek sonucunda o randevuya ulaşmak tedavi yanıtında faydalı oluyor. freud dahi bir ücret almanın, sürenin belirli olmasının, hastanın tedavi salonuna gelmesi için emek göstermesinin faydasını eski makalelerinde not etmiş hep.

    sözün özü, ben gideyim doktor bana bakmak zorunda mentalitesi inanın iki taraf için de olumlu değil. zaten acil olan kişiye biz bakıyoruz ama her istediğimde ben tedavimi olurum, bu doktor bana bakacak düşüncesiyle gelmek iki tarafta da psikolojik gerilim oluşturuyor.

    lütfen randevu almaya çalışalım, belli saatte, telefonla ya da internetten az bir emek göstererek tedavimize, muayene saatimize riayet edelim. ihtiyacı olduğunu bildiğimiz hastaya yardım etmeyi inanın çok seviyoruz, burda her ne kadar doktora sövülse de o kadar kötü insanlar değiliz lan. saygılarımla.
  • doktor muayenesi için internetten (mhrs) veya alo 182 ile randevu almak kaidesiyle olunan.

    herkesten önceliklidir efendim. geri kalanın amına koyim.
  • hiçbir bok ifade etmemektedir. gittiğin hasteneye göre çeşitli öncelikli hastalar vardır. hele içeri girince ayrı bir kayıt saçmalığı var mı mantıklı izahı yok. sen günler öncesinden randevu almışsın gidip bir de poliklinik önünde yeni bir kayıt yaptırmak gerekiyor. hayır ya bu neyin orgazmı. en fazla adamın sırası gelir geçer. sizin yapacağınız sisteme..
hesabın var mı? giriş yap