• avusturya futbol liginin en önemli takımlarından. yeşil - beyaz renklere sahiptir. avrupa kupalarında boy göstermiştir. geçtiğimiz sezon lothar matthaus'un çalıştırdığı takım.
  • futbol takimlarimizin siklikla karsi karsiya geldigi avusturya takimi. galatasaray'in avrupa'daki en basarili iki sezonuna (1988-1989, 1999-2000) da rapid wien'i eleyerek baslamasi, enteresan bir ayrinti..
    en buyuk basarisi 1985'te kupa galipleri kupasi'nda otto baric'in teknik direktorlugunde, panenka, krankl gibi klas oyunculari ile finale kadar cikmasidir. yine o sezon, ilk turda besiktasi 4-1, 1-1'lik skorlarla elemislerdi.. (onlar da bizimle baslamislar, allah allah!)
  • 95-96 sezonunda fenerbahçe'nin istanbulda yenip,viyana'da berabere kaldığı takım.
  • öğrenci iken bazı maçlarına gittiğim avusturya takımı. 1985 ve 1996 da iki kez kupa galiplerinde final oynayıp birini evertona 3-1 birini psg ye 1-0 kaybettiler. beşiktaşı 3 kez karşılaşıp üçünde de eledi. galatasaraya ise 2 kez elendi. krankl ın uzun süre oynadığı kulüp. taraftarları, avusturyanın en iyisidir. renklerinden mi bilmem ama panathinaikos taraftarı ile kardeştirler. yunan taraftarların biraz bunları eğitmesi gerekiyor. kendi sahasında oynadığı maçlarda mutlaka panathinaikos ve irlanda bayrakları görebilirsiniz. hütteldorf semtindeki gerhard hanappi stadında maçlarını oynar. avusturya bundesliga da şu an 3. sırada. ultras rapid adında bir tribün grubu var. amblemleri kızılderili kafasıdır..

    2006/2007 sezonunu 4.sırada bitirmiştir.
    2007/2008 sezonunda ne akar ne kokar tarzından bir kadroyla uefa kupasında oynuyor.
  • cl a grubunda 5 macta sıfır puanla avusturya nın fenerbahce si olmasına ramak kalmış takım
  • (bkz: veli kavlak)
  • tarih itibariyle avrupa kupalarında türk takımlarının en çok maç yaptığı kulüptür. 8 eşleşmede toplam 16 kez karşı karşıya gelmiştir türk takımlarıyla. tamamı üç büyüklere karşı olan bu 16 maçta 8-6 galibiyet üstünlüğü olmasına karşın son 5 maçta 4 kez sahadan mağlup, 1 kez de beraberlikle ayrılmış.
  • 2007-2008 sezonunu, rakibi salzburg'un önünde tamamlamayı garantileyerek 32. şampiyonluğunu ilan etmiştir.
  • avusturya, nazi almanyası bünyesindeyken kazandıkları bir almanya şampiyonluğu da mevcuttur.
hesabın var mı? giriş yap