• saat modellerine opera isimleri koyan firma.
  • nabucco modeliyle aklimizi almis saat ureticisi. geneve yazar efenim saatin gobeginde, bu demektir ki bu saat dovizle satiliyor. siz fakirler almak isterseniz, bu pahali saate daha pahali bir fiyata sahip olacaksiniz.

    ne yapalim turkiye boyle de ibneliklerle dolu bir ulke.

    (bkz: cek bonus karttan torunlar odesin)
  • 3.sınıf saat markası uzak durun. longines gibi orta-alt kademeye hitap eden saat markasını bile taklit edecek kadar yaratıcılıktan uzaktırlar. örnek vermek gerekirse bu markanın maestro serisi, her bakımdan longines'in master collection serisinin taklididir. koleksiyon değeri yoktur. mekanik saat aleminde yeri yoktur. bu fiyat aralığında maurice lacroix gibi piyasada yer edinmeye başlamış bir markayı, longines gibi köklü bir firmayı veya tekno marine gibi farklı bir markayı tercih etmelisiniz. veya omega'nın 3k-6k arası modellerine gidin... özetle uzak durun, bu fiyatın saati değil.
  • almayı düğündüğüm saat markası olmakla beraber kullanan kimseyi tanımıyorum ve sözlükten birşey çıkar diye umuyorum. kullanan kimse yok mu?
  • 1976’dan bu yana türkiye temsilciliğini günsal saat'in yaptığı isviçreli saat firması. yeni erkek modeli freelancer urban black ile yeni kadın modeli freelancer lady sunshine temmuz'da satışa sunulacak.
  • sadece arka kapağı paslanmayan saatler de üretebilen isviçre saati. türkiyede çok satıyorsa isviçreli de olsa uzak duracaksın.
  • 1976 da uretime baslamis ısvicre'li saat markasi. averaj bir kalite soz konusudur. tasarimlarina bakarsaniz baska markalari ne kadar andirdigini kolaylikla goreceksiniz. demek ki neymis? baska saatleri taklit etmek yerine kendi imajini belirleyeceksin. biraz chopard, biraz patek, biraz da cartier modelleri derken al sana bir saat markasi. bu adamin torunlari da 2012 yilinda baska bir ısvicre saat markasini (88 rue du rhone) piyasaya sunmuslardir.
  • orta-alt sınıfın markasıdır, aslında orta-orta demek daha çok geliyor içimden fakat bunun için biraz daha zamana ihtiyaç var sanırım. tasarımları çok hoştur, bir çok üst sınıf saatten daha iyi tasarımcıları olduğu muhakkak. genel olarak eta mekanizma kullanırlar.

    bu arada orta sınıf diyince yanlış anlamaya sebep olmasın, üst sınıf saatlerin en kötüsü rolex tir diyerek böyle bir yanlış anlamanın önüne geçmiş olalım.
  • armani saatlerden bir tık üst olan saat markasıdır.
  • yaklaşık 10 senelik olduğunu düşündüğüm; raymond weil geneve tango 5560 bayan modeli elimde bulunuyor. hatta bu ürüne çok benziyor. internette araştırma yaptım ama bendeki modelin tıpa tıp aynısını bulamadım. görünen o ki; bendeki modelin, artık yenisi üretilmediği için kendisi hakkında detaylı bilgiye ulaşamıyorum. zaten hepsi birbirine benziyor. onların deyimi ile biraz lüks ve takipçisi nadir bir marka olduğu için de diğer mütevazi markaların yetkilileri tam bir bilgi veremiyor. ya da vermek istemiyor. hatta para teklif edip, hemen bana sat diyenler oluyor. saat konusunda bilgili olmadığım için taklaya gelmek istemiyorum. ortalık art niyetli insan kaynıyor. bulunduğum ilde de raymond weil yetkili bayisi bulunmuyor.

    işin özü şu dur ki; buradaki yazarlara, rastladığım saatçilerden daha fazla güveniyorum. bu marka hakkında bilgisi olan veya saatlerden anlayan yazar arkadaşlar varsa ve yeşillendirirse sevinirim. elimde bendeki ürünün resimleri mevcut. sadece, soracağım bir kaç şey var. (özellikleri ve değeri gibi)
hesabın var mı? giriş yap