• real madrid'in transfer politikasi yüzünden kendilerine acidigim futbolcular toplulugu.
  • bir cogumuzun football manager sayesinde haberdar oldugu takim.
  • bu sene ispanya ikinci ligi'ne yükselmiş olan real madrid b takımı. yine ikinci lig'de oynayan barcelona b ile yapacakları yavru el clasico'ya kaç seyirci gidecek şimdiden merak ediyorum.
  • bu sezon real madrid kadrosunda daha cok sans bulmasi beklenen alvaro morata, casemiro, jese rodriguez ve nacho fernandez gibi yeteneklerin mac tecrubesi kazanmasini saglamis takim.
  • barcelona b ile oynakdıkları maçlar ''mini classico'' olarak adlandırılıyor.

    bir mini classico örneği için:

    https://www.youtube.com/watch?v=fqt3zvqqfle
  • 1980 senesinde copa del rey finaline yükselmiş takım. finalde de real madrid a takımına 6-1 yenilmişlerdir. enteresan olan o sezon real madrid şampiyon olduğu için kupa galipleri kupasına katılmışlardır. kupa galipleri kupasında west ham'ı ilk maçta 3-1 yenip ikinci maçta 5-1 yenilerek elenmişlerdir.
  • avrupa kupalarına esas takımların arasında katılabilmiş tek rezerv takımı. castilla bir şekilde 1980 yılında copa del rey'de finale kadar yükselmeyi başarmış ama finalde esas takımı real madrid'le eşleşip finali kaybetmiş. ancak real madrid o sezon la liga'yı da kazandığı için kupa galipleri kupası'na katılma hakkı bir rezerv takım olmasına rağmen otomatik olarak real madrid castilla'ya geçmiş.
    ne yazık ki real madrid castilla'nın bu bu kupadaki macerası kısa sürmüş. west ham united ile eşleşip ilk maçı 3-1 kazanmışlar, ancak deplasmanda 5-1 yenilince kupadan ilk turda elenmişler.
  • bir dizi* repliğinde ''en büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük...'' şeklinde hafızalara kazınan bir söz var. bu sözün futbol dünyasındaki karşılığı real madrid diyebiliriz. real madrid tarihine bir göz attığımızda incelememenin mümkün olmadığı bu takım da gözümüze gözümüze,gözümüze gözümüze batıyor... bugün başta real madrid ve ispanya geneli olmak üzere dünyanın birçok yerine futbolcu ihraç eden bu takımın başarıları da ilginç. ilginç ve hayran olunası...

    yıllar yıllar öncesine gidiyoruz...
    ispanya futbol federasyonunun hiç aklına gelmemiş,küçük bir ihtimal dahi vermemiş olacak ki bir açık 1979-1980 sezonunda olmayacak bir senaryoyu gerçeğe dönüştürmüş... o zamanki format bugün olduğu gibi rezerv takımların 1.ligde oynamasına engel olsa bile,as takım ile resmi müsabakalarda karşılaşmalarına engel tanımıyordu. gözden kaçan bu durum ya da açık,ispanya başta olmak üzere bütün futbol camiasına dünyada bir daha örneği yaşanmayacak bir durumu yaşatıyor: king's cup yani copa del ray,bildiğimiz şekli ile ispanya kral kupası bu yıldan sonra format değiştirmek zorunda kaldı. real madrid'in rezerv takımı olan castilla fc,ispanya kral cup'a hızlı bir giriş yaparak başlıyor: 3.lig'de mücadele eden cf ekstremadura'ya gol olup yağan castilla fc,deplasmanda 2–10 galip gelerek tur atlıyor. ikinci tur rakibi olan ad alcorcón'u ise evinde 5-1 skor ile geçiyor. üçüncü tur rakibi racing santander'i 3-1 ile dördüncü tur rakibi hercules'i ise penaltılar ile eleyerek son 16'ya kalıyor.

    son 16'daki rakibi ise zor,çok zordu... atletich bilbao çıkmıştı ve herkes ''artık buraya kadar..'' diyordu. öyle olmadı.. castilla fc rakibini 2 maçta da yenerek çeyrek finale çıktı. çeyrek final rakibi ise o sezon real madrid'in arkasında ligi 2.bitirecek real sociedad olmuştu. şans yok denecek kadar azdı ama real madrid kumaşı yine sahneye çıkmıştı.. castilla fc, rakibini iki maçta da yenerek üst tura yani yarı final aşamasına çıkıyor. yarı final rakibi ise real madrid ve real sociedad'ın arkasında ligi 3.olarak bitirecek sporting gijon olmuştu. castilla fc burada da kalitesini gösteriyor ve rakibini iki maçta yenerek finale çıkıyor. finaldeki rakip kim mi? real madrid! real madrid ile real madrid'in rezerv takımı ispanya kral kupasında karşı karşıya geliyor. tarih 4 haziran 1980. yer ise santiaga bernabeu. 65.000 taraftarın katılımı ile final gerçekleşiyor. kaybedeni olmayan bu finali as takım,yani real madrid 6-1 kazanıyor. real madrid la liga şampiyonu olmasından dolayı castilla fc uefa'ya gitmeye hak kazanıyor. o zamanki formatta uefa kupa galipler kupası'na katılım hakkı kazanıyor. başarılı olamasa da 'rezerv takım' sıfatı ile başardıkları sayesinde adları tarihe geçiyor.

    dünyada kupalara ambargo koyan real madrid,winner olarak tanımlanan real madrid,altyapısının da ne kadar kaliteli olduğunu o yıllarda göstermiş. dünyada ilk olarak tarihe geçen ve öyle de kalacak ilginç bir futbol hikayesini bizlere 'kazandı'rmış...

    kaynak:
    https://en.m.wikipedia.org/…ki/1979–80_copa_del_rey
    https://tr.wikipedia.org/wiki/real_madrid_castilla
    1.turdan başlayan kapsamlı fikstür: http://www.linguasport.com/…acional/copa/copa80.htm

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/1979–80_la_liga
hesabın var mı? giriş yap