• kick-ass adlı çizgi roman üzerine kurulu (bkz: based on) filmde iyi mi kötü mü ne bok olduğu belli olmayıp sonra dark side geçişi yapan elemandır. christopher mintz-plasse tarafından oynanmıştır.
  • (bkz: hit girl)
  • aka freakdog. 2008 ingiltere yapımı korku-gerilim filmi. başrolünde the uninvited, vampires suck ve grudge 2 den tanıdığımız amerikalı oyuncu arielle kebbel var.

    konusu: 5 tıp öğrencisi hastanede çalışan bir gençle alay edip, onu sarhoş ederler. ancak genç sonra komaya girer. günler sonra öğrenciler bir bir ölmeye başlarlar.. film, carrie yi andırıyor. konusu pek de orjinal değil. bir de dizi film gibi çok yakın çekim yapmışlar. 4/10.

    --- spoiler ---
    sonu tam klişe. kesin kızın da burnu kanar dedim, anında akmaya başladı. devamı gelirse (ki gelmeli, ölmeyenler var) kız klinikten kaçıp hesabı kapatacak. yine de oyuncular hep gençlerden oluşunca film inandırıcılığını yitiriyor. bir de "red mist" deyişinin film ile bağlantısını anlayamadım.
    --- spoiler ---
  • andrew lee potts'un canlandırdığı epilepsi hastası kenneth karakteri görülmeye değer.

    izlenesi bir teen slasher. avrupa, kanadalı ve amerikalı oyunculardan oluşan kast filme değişik bir hava veriyor.

    afişte ismi geçen red mist olayı nedir kavrayamadım, freakdog ismi daha uygun gibi filme.
  • motosiklette sürüş hırsı adı altında yüksek hızda sürmeyi amaç edinmiş sürücüler için ifade edilen kendini kaybetme durumudur aynı zamanda.*
    sürüş hırsına kapılmış sürücü ıslak yol, sıkışık trafik, kent koşulları gibi olağan risk unsurlarını gözardı eder.
  • (bkz: the red mist descend) öfkeden gözün dönmesi, gözüne perde inmesi
hesabın var mı? giriş yap