• yenilikçi tasarımlarıyla öne çıkan, şarap kadehleri* üreten firma.

    http://www.riedel.com/
  • şarabın renginin ve kokusunu takmayan kesme kristal kadehlerin hakimiyetine bir son vermiş, farklı üzümlerden üretilmiş şarap türlerine göre özel ağız genişliklerinde ince ve şeffaf kristalden kadehler üreten, pahalı ama sanırım talep ettiği parayı hak eden bir markadır.
    son yeniliği, ayaksız kadehler. her yere taşınması, bulaşık makinasında kolayca yıkanabilmesi için. yalnız beyaz şarabın elde ısınmasını nasıl önlediler ayaksız kadehte, bilemedim.
  • "kendim test etmesem inanmazdım" diyebilecek kadar, aynı şarabı farklı kadehlerde tadarak lezzetinin ne denli farklılaşabileceğini bana kanıtlamış olan kadeh markasıdır. buradaki püf nokta, üzümlerin karakteristiklerine göre dilin hangi yerinde daha etkin hissedilecekse kadehin ağız genişliğinin ve uzunluğunun da ona göre ayarlanmasıdır. örneğin; cabernet sauvignon dünyanın en güçlü üzümlerinden biri olmakla birlikte yapı itibariyle dilin acıyı algılayan geri tarafında kendini daha yoğun hissettirir. dolayısıyla cabernet sauvignon üzümü için tasarlanan kadehte ağız uzunluğu şarabı, mümkün olduğunca dilin geri tarafına taşıyacak niteliktedir. ayrıca ayaksız kadeh serisinde el ısısını nötr'leyecek herhangi bir teknoloji sözkonusu değildir. kendi söylemlerine göre, bu kadehlerin sadece kokteyl gibi sürekli elde tutulacak ortamlar için uygun olmadığı yönündedir.
  • hedonistik ve teknik arayı$lar için en "ince" * bardak serisidir. nazenindir; yemek masasında konu$madan önce bardak çınlatmaya, türk usülü bardak toku$turmaya, anadolu bağrından kopmu$ bula$ıkçılara gelmez.
  • (bkz: oliver riedel)
  • çok pahalı bardak markasıdır. ama bardağı elinize alınca buna değdiğini anlayabiliyorsunuz.
  • bugünlerde metro marketlerde 2 tanesi 50 tl'ye bulunabilir.
  • bu markanın bende envai çeşit bardağı var(dı),
    sadece şarap değil, bira, su, viski bardakları falan.

    yıllar içinde gelen gidenler birer ikişer kıra kıra elimde şu anda kulladığım ‘ouverture’ kadehi dışında reidel kalmadı.

    geçenlerde, ayıptır söylesi, jean-georges’da yemek yerken. sommelier kıza servis yaptıkları kadehleri beğendiğimi söyledim. “reidel’in restoran serisi, ben de çok beğeniyorum” dedi. içimden “tabak çanak gibi detaylara önem vermeyen ziyaretçilerimin kırması için gayet uygun bir seri” diye geçirdim. herneyse, daha sonra, yani biraz önce, bardakları bulabilmek için reidel’in web sitesine girdim. reidel almış yürümüş. her şarap için, kullanıcı için ve de kalitesine göre ayrı bardaklar üretmeye başlamışlar. 15 sayfa bardak var. başım döndü. bunaldım.

    şurada özet geç lan piç ekolünden hangi şarap hangi kadehte içilir onu anlatan bir site var. riedel’den alışveriş yapmak isteyecek olanlar için bıraktım.
hesabın var mı? giriş yap