• gelecekte birlikte var olmaları kuşkulu kavramlar.
    özellikle sanayi ve bilgi teknolojilerinin gelişmenin yönü, geleneksel işlerin pek çoğunun ortadan kalkacak olması, bu ikisinin birlikte var olup olamayacağını düşündürüyor.
    üretilmesi ve çoğaltılması bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde katlanarak artan bilgiye hakim olan ve robotlar dahil ileri üretim teknolojilerinde bunu kullanacak olanlarla, robotlar nedeniyle işlerini kaybedecek olan sanayi işçisi gibi vasıflı, temizlik işçisi gibi vasıfsız çalışanların gelecekleri puslu görünüyor. hatta internetten alışveriş nedeniyle istihdamın artmakta olduğu lojistik sektöründe de dronlarla teslim gibi akıllı teknolojilerin gelişmesi bu eğilimi de tersine çevirebilir.
    bu kadar büyük bir işsiz kitlesini aynı zamanda nasıl 'sessiz' tutacaksınız?
    demokrasi bugünkünü kat kat geride bırakacak gelir farklarını kitlelere kabul ettirebilmek için uygun bir yönetim tarzı olmayacak.
    zaten halihazırda bazılarının daha eşit olduğu bu sistem, gelecekte yerini çok daha otoriter, çok daha 'gözetlemeci' rejimlere bırakacak.
    trump gibi, avrupa'nın faşist partileri gibi otoriter figürlerin günümüzde yıldızlarının parlamaya başlaması tesadüf sayılmaz aslında. çünkü halen gelir farkları artmaya devam ediyor. dünya çapında giderek sele dönüşen bir göçmen akını var.
    bazen iyi ki erken doğmuşum diye düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap