• teddy kgb'nin "mr. son of a bitch" repliğine yarıldığım güzel bir poker dersi film.

    ardından poker oynama isteği uyandırır. dikkatli izlendiğinde gerçekten işe yarayan poker tuyoları alırsınız. oyunda oynanan "no limit texas hold 'em" her oyuncuya iki kapalı kağıt verip yere 5 açık ortak kağıt dağıtılması temelinde pokerin şans payı minimum olan türüdür denebilir.
  • filmden aklıma en derin kazınan şey teddy kgb'nin "very agressive" (veeeri agriiyeesiv) deyişidir.*
  • jenerik şarkısı counting crows 'a ait (bkz: baby i'm a big star now) bir film.
  • dün gece izlediğim gayet keyifli bir poker filmi..özellikle edward norton pek şeker olmuş, filme renk katmış..şimdi gelelim filmin ayrıntılarına:

    --- spoiler ---
    john malkovich abimizin yediği negroya benzer bisküviyi açma şekli takdirimi kazanmıştır..hangimiz o bisküvileri öyle yemeyiz ki (bkz: swh)..aynı zamanda bisküvileri koyduğu kutuya don't touch yazması da ayrı bir bombadır..

    edward nortonun ağzında kürdanının eksik olmaması istemeden de olsa aklıma tiganayı getirmiştir..fakat tigana her daim dürümcüden çıkmayan bir tipleme gibi dururken, edward abimizin karizmasına karizma katmıştır..(bkz: kime göre neye göre)

    matt damon un sevgilisinin 1 günde "heleleooloeoey sen benim kötü bi elimsin ben bu bahiste yokum" ayarında ayrılması biraz saçma olmuştur..çocuk 2 gün gitti diye en azından 1 yıllık gibi duran -filmin başından sonra 9 ay geçmesine rağmen beraberler o bakımdan- ilişkiyi höttöröt diye bitirmek anlamsız gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var.insan bi çay gayve alır bişiy yapar oturur konuşur..olmaz ki canım aa.

    filmin bi sahnesinde edward norton arka fonda kendi kendine kağıt atıp tutması çok başarılıdır, pek farkedilmiyor ama harbi adamın kağıtlarla ne kadar içli dışlı olduğunu vurgulamak için böyle de bir sahne koymuşlar, iyi olmuş..

    john abimizin aksanı harikaydı, tipi de snatchdeki boris the blade - yanlış hatırlamıyorsam- çok benziyordu..
    --- spoiler ---

    bir poker filmi olarak poker yönünden istenileni gayet iyi veriyor -karakterler sürekli oyun oynuyor-, izlerken keyif almanızı sağlıyor ve herkesin pokere olan bakış açısını güzel bir anlatımla vurguluyor..izleyin, eğlenin
  • bugün, yani 26 mart 2008 akşamı saat 21.00'de tnt tarafından verilecek olan yapılmış en iyi poker filmi.. daha iyisi de çıkmaz bundan sonra.. 800 kere izlesem sıkılmam sanıyorum bu filmden, az önce reklamı gördüm yine dedim 2 saati daha vereceğiz bunun tekrarına.. bari dublaj yapıp mundar etmeseler kablo tv'de.. yoksa açıp dvd'den izlemek daha mantıklı..
  • üst üste iki kez dünya poker şampiyonu olmuş chan'in danışmanlığını yaptığı film.

    --- spoiler ---
    buna rağmen, sormak istiyorum değerli senaristlerine. filmin başındaki sahnede john malkovich abimiz tutturduğu ful astan nasıl bu kadar emin olabilmektedir? matt damon abimiz çift dokuzluyla kareyi oturtamaz mıydı? böyle önemli bir detay nasıl atlanır? yoksa chan ustaya hiç mi sormadınız mı "abi, ful as geçilebilir mi" diye?

    o kadar emek harcanmış, böyle detaylar atlanmamalı yahu...
    --- spoiler ---
  • blu-ray olarak high definition versiyonu amerika'da 14 nisan 2009'da yayınlanacak ve bu sürümde trailer'da görülüp filmin son versiyonunda kesilen sahneleri de sonunda izleyebileceğimiz, güzel film.
  • film iyidir , güzeldir. hikayesi de öyle. ama poker oynayanlar bilirler ki biraz saçmadır. yarı profesyonel veya profesyonel poker oynayan bir gencin hikayesini anlatıyor.

    -biraz spoiler-

    filmin başında gencin bütün 'roll'unu kgb'ye kaybettiğini görüyoruz. sonlarına doğru da yine bütün 'roll'uyla masada ama bu sefer kazaniyor. hem de iki kere.

    -spoiler biraz-

    dünyadaki hiçbir poker oyuncusu , daha doğrusu bu işe kafa yoran , okuyan , izleyen vs. , bütün 'roll'uyla bir masaya oturmaz. dünyanın en iyi oyuncusu kim dersiniz? phil hellmuth , ivey , doyle brunson , daniel negreanu , barry greenstein? bütün roll'uyla oturtamazsınız masaya. çünkü bilirler ki , karşısındaki adamın her zaman şansı vardır. karşıdaki adamın genellikle şanslı kartı vardır. ve hiç kimse o şanslı kartla bütün parasını kaybetmek istemez. sen en doğru oyunu oyna , kaybedebilirsin. ama doğru oyunu oynadığın sürece uzun dönemde kaybetmezsin. texas hold 'em budur zaten. uzun dönemde anlaşılır.

    bu gencin de bize pokeri bildiği , iyi olduğu falan gösterildiği için böyle bir ametörlük yapmaması gerekirdi.

    bir diğeri de johnny chan'i blöflemeyi anlattığı sahne. inanılmaz bir şey gibi anlatiyorlar. johnny chan'i blöfledim , johnn chan'i blöfledim. birincisi zaten profesyonel oyuncular tanımadıkları adamlarla oynarken elleri yeteri kadar kuvvetli değilse blöflenmeye daha meyillidirler. bir çok videoda da örneği var profesyonel oyuncuların ametörler tarafından nasıl blöflendiğini gösteren. kaldı ki bizim adamımız amatör de sayılmaz.

    seyir zevki vardır fakat bütün bunları bilip izledikten sonra eskisi kadar tat vermez.
  • kanimca edward norton un bu filmde giydigi kiyafetler 1 yil sonra cekilecek olan fight club filmindeki partneri tyler durdene ilham kaynagi olmustur.
  • an itibari ile tnt de izlenebilecek olan film.
    dublajı kafaya takmadan, texas hold'em hastalarının izlemesi gerek diye düşünüyorum şahsen.
hesabın var mı? giriş yap