• baskilarin agir gelip dayanilamamasi sonucunda cahillikten ve ilkellikten kaynaklanan bilimsellikten sapma seklinde de gorulen geyik turu.
    (bkz: satanist)
  • cok sikilinan arkadas toplantilarinda mutlaka bir kez onerilen ya da denenen faaliyet
  • (bkz: ouija board)
  • genelde arkadaslar arasi geyik niteliginde yapilan bu rituel(bkz: ritual) sonucu metafizik bir takim olaylar gerceklesirse(sans eseri) iste tam faka basilmis olur(bkz: faka basmak)
  • belirli bir sözde ruhun gelmesi amacıyla toplananların birbirleriyle telepatik etkileşimleri ve olaya artan konsantrasyonları nedeniyle algılamalarının sapması ve benzeri olaylar zinciri.
    benzer halüsinasyonların görülmesi.
    bir kaç elin birden üzerinde durduğu ouija board merceklerinin bir kişi tarafından hareket ettirilip, diğerlerinin transa geçmiş olması nedeniyle pasif kalması gibi olası durumlarda, hareket ettiren kişinin bilinçaltından geçenler yazılmış olur
  • eger insanlarin ruhu oldugunu ve ruhun insanlari kontrol ettigi varsayilirsa herhangi birisini cagirdigimizda ruh cagirmis oluyoruz.
    mesela aliye donup "gel ali gel" demek bir nevi ruh cagirmaktir
  • küçükken pek çok kişinin denediği eylem.
    masanın ortasına mum konurdu genellikle, mum sallanınca da aha geldi diye sevinilirdi.
  • ruh cagirmak eylemini yapma anlamina gelir*.
  • bir kac kere deneyip, deney yapma imkanini buldugum olay. karar verdim ki ya hafizamiz okunuyor, ya da biz farkinda olmadan yonlendiriyoruz olayi. $oyle ki:

    3 arkadas bir masaya oturur, uzerinde rakamlar, harfler, ve evet-hayir yazan bir kagit hazirlanir. kagidin uzerine bir madeni para konulur, herkes bu paranin ustune isaret parmagiyla dokunur, bilerek ittireceklere onceden sovulur. ardindan cesitli dualarla ruh cagirilir. oss-oys puani gibi ivir zivir konularla ilgili sorular sorulduktan sonra arroway "bi dakka ulan" der kendi kendine, ve cevabini bildigi bir soruyu sorar: "annemin adi ne?"

    o anda aklindan gecirmeye baslar: "$ukufe, $ukufe..." ve para $'ye gitmeye baslar. sonra aklindan baska bir sey gecirir: "nedret, nedret, nedret..." para n'ye gitmeye baslar. n'ye yaklasinca isim yine degistirilir: "hande, hande..." beklendigi uzere para durup h'ye dogru yol alir. resmen ruhla tassak gectigi icin carpilmaktan tirsan arroway cini oynatma isini keser. birkac zevzek soru sorduktan sonra ruh gonderilir.

    ben kendi irademle o parayi oynatmadigimi soyleyebilirim. diger arkadaslarin da aklimdan gecenleri okumasi ihtimalini es gecebilecek kadar kucuk goruyorum. o yuzden geriye iki ihtimal kaliyor: ya kollektif bilincaltimizla bir seyler yaptik, ya da ruhlar (cinler?) var ve aklimizi okuyabiliyorlar, ama sadece yuzeysel olarak.
hesabın var mı? giriş yap