• böyle bir şey var. sabah uyandığında tüm ruhunu çeken, ellerini ayaklarını uyuşturan, hayattan zevk almayı bırak intihar düşünceleriyle seni zehirleyen, bu durumu da konuşarak paylaşarak aşamadığın sadece öylece mal gibi bekleyerek geçmesini beklediğin hede. sebebi yok, anlamı yok ve dolayısıyla mantıklı düşünmeye çalışarak bu durumu savmanın yolu yok. benim buna karşı kendimce geliştirdiğim tek savunma mekanizması sade sert bir kahve içmek. belki plasebo belki benim kahveye yüklediğim iyileştirici anlam bilemiyorum ama yüzde beşlik olumlu yanı var. geriye kalan yüzde 95lik kısım için tek yaptığım şey çıldırmamaya çalışıp her şeyi kafamda bir odaya kitlediğimi hayal ederek nefes almaya çalışmak.

    yaşayıp da aşma yolunda ilerlemiş olan varsa yeşillendirsin yoksa bu hayat böyle geçmeyecek.

    ps. normal sağlıklı bireylerin asla anlatmakla anlamayacağı bir şey dolayısıyla bunu yaşayıp da çevresinden olumsuz geri bildirim alan varsa korkmasın yalnız değil.
  • mutsuz olmaktır bu... hayatında yolunda gitmeyen şeyler vardır. belki eski sevgili, belki varoluşsal sıkıntılar, belki de genetik olarak mutsuz olmak... kendimizi mutsuzluk girdabına kaptırmamalıyız, mutsuz olmak kötü bir şey değildir. mutlu zamanlarınız olmuş belli ki sonrasında da mutsuzluk normal... mutsuzluğu kabullenip ister buna anksiyete diyelim ister depresyon ister gen... yeniden mutlu oluncaya kadar kendimize sabretmeliyiz.
  • sabah namazı ile çözülebilecek durum. sıkışıp kaldığınız yerden sizi alıp dingin ve ferah bir sabaha hazırladığı gibi onarılmayı bekleyen yaralarınız için de şifa kaynağıdır.
  • an itibariyle yaşadığım ve başlığına denk gelince şaşırdığım durum. sebepsiz stres ile mücadele ediyorum.bütün gece uyuyamamanın da etkisi var sanırım.bana yine paxera yolları görünüyor.
  • hala geçmedi ne sabahı, içten gelen bir sinir ve gitmiyor, ne yaşadıysak artık
  • kafasında çözmesi gereken problemleri olanların ,onlarla uyandığı için, yaşamadığı durum.
  • her sabah karın ağrısı, mide bulantısı ve nefes alamama gibi sorunlarla yaşadığım; uykusuz gecelerin sabahında bile uyuyamamama sebep olan berbat durum. sebebini düşündükçe daha kötü oluyor. durup beklemek ise sadece saatlerin geçmesine yarıyor.
  • uyku resetliyor insanı, uyandıktan birkaç dakika sonra tekrar düşünceler doluşuyor beyine ve anksiyete tutuyor. en azından bana olan bu.
  • ağır depresyon yaşayan insanlarda görülen durumdur.

    depresyondaki insanların en kötü hissettikleri zaman dilimi sabahtır çünkü önlerinde yaşanması gereken uzun bir gün vardır.
  • yazin daha cok olur, zira beden ve zihin 6-8 saat uyku istiyor.
hesabın var mı? giriş yap