• herkesi potansiyel kalpazan olarak değerlendiren kasiyer nezaketsizliğidir.

    edit 1 : sahte para aldığın için senin maaşından hiç bir patron kesinti yapamaz. böyle bir hakkı yok. eğer sen kestiriyorsan o senin aptallığın ve hukuk bilmezliğin.

    edit 2: birisi de piyasaya sahte para sürecek, bunun için yol yapıyor demiş.

    tüh ya bütün planımızı bozdun ama yaaaa. olmadı şimdi bak.

    edit 3: bir de her zaman gittiğim kuruyemişci yapıyor bunu. ulan evim dükkanın karşısında, yedi göbek sülalemi tanıyorsun. utanmasa verdiğim bozuk paraları dişiyle ısırıp kontrol edecek.

    edit 4 : her şerde bir hayır vardır. herkes bu işin hukiki dayanağı nedir demiş. linke tıklarsanız orada açıklama var. iş kanunun 38. maddesini inceleyebilirsiniz. buraya da bir bakın..
  • özellikle benzinliklerde haklı olarak yapılan nezaketsizliktir. para sahte çıkarsa pompacıdan kesiyorlar.
  • bunun nezaketi olmaz. kontrol edecek tabii. gün sonunda para sahte çıkarsa biz veririz olsun diyorsaniz etmesin. yine de bu durum çalışanın ücretinden kesilecek.
  • dolandırıcıların zoruna giden ama yapılması gerekeni yapan kasiyer hareketidir.
  • artık sahte paralar internet üzerinden bile satılabildiği için, gayet mantıklı harekettir.
  • nezaketsizlik mi? ben vardiyamdaki 50 ve 100tl lerin seri numarasını excele kaydediyordum. bankadan geri dönerse benim aldıklarım belli olsun diye :) o zanan 200 yoktu ve ağırlıklı olarak kredi kartı kullanılan bir işiteme idi)
    sen gelmiş nezaketsizlik diyorsun. sen ayda 2 kez 200tl öde bak. göreceksin sende de nezaketten eser kalmayacak.
  • kontrol etmeyi kolaylaştırmak için mor ışıklı bir elektronik cihaz kullanılırdı eskiden. hala var mı bilmiyorum, bayağıdır gördüğümü hatırlamıyorum.
  • bazi zamanlar birakin nezaketsizligi, serefsizlik olarak nitelendirebilecegim bir durum gercektende.

    bir sefer heybeliadadan son seferini yapan bir tekneyle geri donucektik. yanimda sadece 50 kagit para kalmis, bilet satan adam para sahte diyip almadi. durumu anlattim son param nasil donucem son sefer diye, o.. cocugu beni ilgilendirmez sahte para bu dedi. aslinda hologrami ve kucuk gizli ataturk gorunuyordu ama o sahte dediyse sahteydi. gittim markette parayi bozdurdum da zar zor yetismistim tekneye.

    e sonuc ne oldu, o para yine donguye girdi. ama beni insanlarin icinde hem rezil etti tersleyerek sanki parayi ben basmisim gibi hem de bosuna strese soktu.
  • nezaketsizlik değil ticaret bu. ayrıca para sahte çıkınca kariyerin maaşından kesiliyor. siz olsanız ne yapardınız?
  • acemiler için, tezgahın alt kısmına koyulacak mavi ışıkla çok kolay çözülebilecek bir sorundur. müşteri farkına bile varmadan kontrol yapılabilir, ki ben böyle yapardım. zaten bir süre sonra paranın dokusundan bile elime alır almaz fark edebiliyordum sahte parayı.

    birde başın çok kalabalıkken gelip, benim yüz liranın üstü nerde diyen tipler vardır. dikkatli olun.
hesabın var mı? giriş yap