• öncelikle ilk defa başlık açıyorum.amacım isim vererek birilerini karalamak değil, amacım yargı sistemindeki boşluğa dikkat çekip herkesin böyle konularda dikkatli olmasını sağlamak.
    konuya gelirsek.abim eşi ile hastaneye gidiyor,doktor eşine ilaç yazıyor.ilacı almak için evine en yakın eczaneye gidiyor, eczacı ilacı kısa süre önce aldığını ve bu yüzden veremeyeceğini söylüyor.abim ilacın kendisi tarafından alınmadığını söylüyor ve e nabızdan ilacın alındığı eczaneyi buluyor.abim durumu öğrenmek için o eczaneye gidiyor.eczanede çalışanlara anlatıyor durumu.çalışanlar ise eczane sahibinin olmadığını söylüyor ve abim eczaneden ayrılıyor.
    abim daha sonra öğreniyor ki kendi aile hekimi o eczacının abisiymiş.yani doktor abi ilaç yazıyor kardeş eczacıda o ilacı alıp sgk dan para alıyor.abim bunu öğrenince sgk'ya ve cimer'e şikâyette bulunuyor.eczacı ise şikâyet edildiğini öğrenince gidip abim hakkında dava açıyor.güya abim onlara hakaret edip tehdit etmiş.iki tanede yalancı şahit bulmuş.biri babası biri de çalışanı.tabi kamera kayıtlarını da silmiş, silmese zaten yalan söyledikleri anlaşılacak.
    savcı arkadaşa sordum ne sonuç çıkar diye, abin kesin ceza alır diyor, çünkü tanık varmış.bu arada tanık olan babası da emekli imammış!
    anlatmak istediğim asıl mesele yargıda akraba tanık ile ilgili herhangi bir ayrım, istisna yokmuş.yani yanına babanı kardeşini alıp istediğin kişiye iftira atabiliyor ve ceza almasını sağlıyorsun.

    edt: doktor, abimin aile hekimi.dava dosyalarının görüntüleri bende mevcut, hukuki olarak başıma iş gelmeyecekse paylaşabilirim.

    edt: destek veren tüm yazar arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    bir yazar arkadaş da demişki "bu işten para kazanmak için en az 30 hastaya ilaç yazmak lazım." diye.evet arkadaşlar sadece yengemin adına beş defa ilaç yazılmış ve o aile hekimine bağlı olan diğer akrabalarıma da ilaç yazılmış.mesele şu ki urfa'nın kenar mahallesinden bahsediyoruz.yani urfa olduğu yetmiyor bi de kenar mahallesi.kimse e nabız kullanmıyor okuma yazma oranın bile çok düşük olduğu bir mahalle.

    edt: sanırım şu şekilde özetlemek daha doğru olacak. doktor eczaneye hangi ilaç lazım ise hastanın t.c sini girip, hasta aile hekimine gitmiş gibi ilaç yazıyor.yengeme de tesadüfen başka bir hastanede aynı ilaç yazılmış ve bu sayede durumu öğrendik.yani hasta aslında aile hekimine hiç gitmediği halde adına ilaç yazılmış oluyor.
    edt: bazı arkadaşlar hala anlamakta zorlanıyor.sanırım biraz karışık anlattım.kısacası yengem ve başkaları aile hekimine hiç gitmediği halde doktor gıyaben onların adına ilaç yazmış ve eczacı kardeşi de o ilaçları almış gibi göstermiş.
  • ahlaken çökmüş bir ülkede yaşanması normal olan iddia.
    şüpheli eczaneye gidip konuşmaya çalışmak büyük bir hata olmuş. doğrudan suç duyurusunda bulunulsa savcı zaten soruşturacaktı.
    bir an önce ilaç olayı konusunda suç duyurusunda bulunmalısınız. ilaç ile ilgili iddianız zaten sabit ve ispatı kolay bir konu. bu sebeple dar ve profesyonel olmayan hukuk bilgimle diğer hakaret ve tehdit olayının değerlendirilmesi değişecektir diye düşünüyorum.
    düzgün bir avukatla çalışılmalı ki haklı iken haksız çıkılmasın.
  • çürümüşlüğümüzün resmi olan iddiadır. her geçen gün daha acımasız daha duygusuz bir toplum haline geliyoruz.

    bu durum oldukça kaygı verici.
  • böyle bir şeyin olma potansiyeli sonuna kadar var .
  • şanlıurfadaysa her şey olabilir dediğim durum. ülkenin bok çukurlarından biri. geçmiş olsun, inşallah gündemde kalır.
  • o iş öyle çamur at izi kalsın kadar basit mevzu değil..
    davadan dönme kesinlikle.. göz korkutma amacı ile size dava açılır ama o eczacı ve doktor meslekten men edilir..

    ayrıca destek için up.
  • siz de bir şahit bulup devlet büyüklerine, bana ve aileme küfretti, öldürmekle tehtit edip eczane içinde saldırmaya teşebbüs etti diyebilirsiniz, dinsizin hakkından imansız gelir, o zaten ifadesini vermiş değiştiremezde, bence..

    ayrıca durup duruken neden iftira attı? diyorsanız;
    sizin iddianızı yetkili makamlara bildirmenizden önce "aramızda husumet var iftira atıyor" demek içindir.
  • okuyup okuyup anlamadığım rezillik
  • geçmiş olsun. ilaç çetesine denk gelmişsiniz. hukuki tarafı bilmem ama her ilde, ilçede var bu çete. tc kimlik numaraları bulunur, doktor bu numaralara ilaç yazar, eczacı bu reçetelerin girişini yapar, devletten parasını alır, doktora, ilaç mümessiline avantasını verir. yazılan ilaç nerede derseniz, hala eczacıda. onu da elden reçetesiz tekrar satar. peki eczacı bu ilaca ne para vermiştir? 0 tl veya çok komik bir rakam. çünkü ilaç firmaları mal fazlası dediğimiz yol ile bir tane satıp yanında 3-5-8 ürün bedelsiz verirler. yani eczacı neredeyse bedavaya aldığı ilacı iki kere satmış olur.

    burada bir sürü doktor, eczacı, ilaç mümessili vardır. bir tanesi de çıksın desin ki hayır bu anlattığın yalan, böyle bir şey yok. hadi bakalım hodri meydan

    gelen mesajlar üzerine edit :

    herkes mf yani mal fazlası sayısına takılmış. 8 alan yok diyorlar. ben 1 'e 10 verilen ilaç bile gördüm sayın eczacı arkadaşlar. 6 yıl ilaç firmasında çalıştım. üretim - dağıtım - pazarlama maliyetlerini adım gibi biliyorum. ilaç firması isterse 1'e 20 bile verir yine kar eder. siz isterseniz bir mümessiliniz ile konuşun *
  • madem kamera goruntuleri silinmiş öncelikle neden silindiğini sormak lazım özellikle o gün ve o saatler. ve yine madem kamera görüntüleri yok.

    bu adam orada değildi yalancı şahitlik yapıyor denilebilir olayın saati namaz saati ile çakışıyor olabilir madem bu adam imam oradan yurunebilir ya da bir arkadaşınızı ayarlayıp kendinize şahit gösterebilirsiniz.

    ama yalancı şahitlik bok yoluna da çıkabilir. kamera görüntüleri olmamasını lehinize kullanın. ben bu uygulamadan haberim olunca şikayet ettim işte bu da kanıtı bu adam hep hastaları kardeşine yolluyor vs. diye kumpası ortaya çıkarttığım için iftira atıyorlar hatta o gün bunu söylemek için gittiğimde hakaret ettiler vs. de denebilir.

    kamera kayıtlarının olmamasını lehinize çevirin.
hesabın var mı? giriş yap