• ankara kurtuluş parkında bulunan, ressam ve heykeltraş selim turan'a ait heykel. selim turan'ın ölümünden önce yaptığı son heykel işi. heykel bir ağacın gövdesinden başlayarak 12 m. yükseklikte bulunan bir kaide ile sabitlenmiştir. birbiriyle örtüşen çok ince bakır plakalardan oluşan heykel, gözle görünmeyen bir iç taşıyıcı sistemle desteklenmiş. sanat eseri, rüzgârla hareket edecek şekilde bir bilyeli kutu üzerine monteli durumdadır ve rüzgârla beraber heykelin duruşu değişmektedir.
    umarım sarı kız heykeli de gizemli tavrı ile ankara'nın büyük hikayeli, küçük ayrıntılarından biri olmaya ömürler boyu devam eder.
    görseli için buraya bakabilirsiniz.
  • şehrin ortasında bir kurtarılmış bölge gibi yeşilliğiyle duran kurtuluş parkımızın gizemli kadın heykeli. okuduğuma göre, heykeltraş selim turan, bu heykeli yaparken rüzgarla hareket edecek, yer değiştirecek şekilde yapıyor ki, insanın devinimli hali ve ölüm kavramıyla onun arasında bir özdeşlik kurmak mümkün olabilsin. kendisini gördükçe içim ürperiyor, ufaktan bir de üzülüyorum. bana nedense öldürülmüş kadınları hatırlatıyor. ölen bir kadının o gittikten sonra havada asılı kalan hayat enerjisini. canım ankaramız.
  • hala gizemli bir şekilde durmaktadır. gerçekten gizemli yalnız. etrafındaki ağaçlar büyüdüğü icin fark edilmiyor. yıllar önce pokemon oynarken haritada görünce sok olmustuk. normal haritalar göstermiyor çünkü. su an yanından geçerken aklıma geldi.
  • sonunda ismini öğrendiğim, gizemli yapidir. kurtulus parkibda sabahin 6-7 sinde yuyuruyse giderdim, bi kere bpyle yoruldun havaya bakayim dedim ve bu heykeli gördüm, gercekten korktum sjsjsja bu heykelden bahsettigimde ise bircok insanin bu heykeli fark etmedigini yani bilmedigini ogrendim ve daha sonra onlara gösterdim, o sekilde gorduler ama ayri bir ismi oldugunu bilmiyordum cidden, yeni öğrendim.
hesabın var mı? giriş yap