• ing. bir filmde, dizide, çizgi dizide veya benzeri bir görsel üründe belli bir karaktere, yere, olaya harcanan süre (o karakterin, yerin, olayın ekranda toplam gözükme süresi).
  • geldiğinde çok sevindiğim fakat her hafta ortalamamı gördükçe hançeri kalbime acımasızca saplayan hede. sayesinde uygulamalara süre limiti koyabiliyorsunuz, günlük geçirdiğiniz vakti ve uygulamalara göre dağılımını görebiliyorsunuz. bunu yanında haftalık ortalama kullanma sürenizi ve bir önceki haftaya göre değişimini de pazar günleri bildiriyor. telefonun kilidini kaç defa açtığınızı, hangi uygulamadan ne kadar bildirim aldığınızı da görebiliyorsunuz. bunların hepsi güzel de, nihayetinde telefon bağımlılığını çözmek için de telefondan medet umuyoruz ya, halimiz duman.
  • ios'a geldigi gunden itibaren kademeli olarak telefonu kullanma suremi dusurmeme yardim eden ve bu aralar telefonla hasir nesir oldugum surenin gunluk 20-30 dakikalarda seyretmesine vesile olan harika ozellik.
  • dünden beri android telefonumda kullandığım ve başarılı bulduğum program. bir arkadaşım çocuğu için aylardır kullanıyormuş. o zamanlar telefon bağımlısı olan çocuğun birkaç ay içerisinde dersler ve sosyal hayatında müthiş ilerleme olmuş (ben de gözlemledim). çocuğun günlük limiti 15 dakika ve bazen ona bile ihtiyaç duymaz olmuş.
  • ınstagramda millete bakmaktan kendi hayatini yasamayan benim gibiler icin mucize bir ozellik. gunde 1.5 saat bakiyormusum eskiden, simdi sadece 10 dk. huzur doldu icime yav.
  • ekran karşısında geçirilen zaman (screen time) arttıkça, kaygı, depresyon ve intihar oranları da artıyor. (bkz: jean m. twenge tarafından yazılan i nesli kitabı)
  • biraz itiraf modunda olacak ama hadi bakalım: günlük ortalama 5 saat benim için...
    (bkz: oha)
    (bkz: ben nerde yanlış yaptım?)
  • "günde x dakika" şeklinde ancak tüm güne bağlı sınırlar koyulabilmesi tüm fonksiyonalitesini öldürüyor. halbuki olması gereken "x süre boyunca y dakika izinli" olmalı veya en azından "her gün boyunca" yanında "her yarım gün boyunca", "her saat boyunca" gibi özelleştirmeler de mümkün olmalı. bu şekilde işlevsiz
  • sayesinde gunluk telefon kullanimimi son 10 ayda gunluk 3-4 saat azalttim. amacim gunluk 1-1.5 saate kadar indirmek.

    telefona ne kadar bagimli yasadigimizi farkettim bu app sayesinde.

    sayesinde daha fazla spor yapiyorum, daha fazla gercek insanlarla konusuyorum.

    pro tip: eger benim gibi gunluk telefon kullanimini azaltmaya calisan insanlar varsa her hafta screen time'da en cok vakit harcadiklari app'i ya da websitesini secip onu azaltmaya calissinlar. direkt "telefon kullanmayim" diyince olmuyor ama su app'i kullanmayim dediginizde basariyorsunuz. eskiden gunluk en az 1 saat facebook/instagram takilirmisim, son 3-4 aydir haftada 15 dakikaya inmis durumda.
  • sozlugu engellemek amacli kullandigim hede
hesabın var mı? giriş yap