• bir arkadaşıma özel bir hastanede bir diyetisyen tarafından uygulanmış diyet. nasıl olduğunu öğrenince güncellerim ama sanırım ana kaynak kendi sitelerinde satılan ürünleri kullanmayı esas alıyor. mesela bir makarna normaline göre %70 az kalori ve karbonhidratlı ve 5 kat fazla protein içeriyor. ürünleri almak için bir diyetisyen onayından geçmeniz gerekiyor.

    doktor hanımın söylediğine göre whey proteinlerinden, yumurtadan ve peynir suyundan yapılıyormuş. aynı doktor aynı whey proteinin direk tüketimini tavsiye etmedi ne hikmetse. buda bende çelişki yaratı.

    ürünler çok pahalı, neredeyse dışarıda yemek ile aynı. hemde ucuz bir yerde değil yani. 10 paket makarnaya 450 lira istiyorlar ve birde 11 lira kargo parası veriyorsun.
  • benim uyguladigim (bkz: bdsm diyeti) versiyonunun yanindan gecemez. bir ayda 15 kilo garanti hanimlarin dikkatine.
  • ketojenik diyettir. protein ağırlıklı ürünler içerir. alışılmışın dışında olansa makarna ekmek çikolata puding gibi ürünleri olmasıdır.

    diyet ilk olarak klasik diyetle başlar.

    klasik dönemin süresi 3 gündür, burda sadece protein tozundan yapılmış sdm ürünleri ve yeşil sebzeler kullanılıyor. bu dönemde vücuttaki şeker deposu tüketiliyor. vücut sadece protein aldığı için tokluk hissi var ama 3. günden sonra halsizlik başlıyor.
    5. günden sonra vücudun alışıyor halsizlik geçiyor 2. dönem karışık sdm başlıyor, 3- 5 hafta kadar. aldığınız kalori düşük, şeker ve karbonhidrat çok kısıtlı vücut bu dönemde yakacak şeker bulamadığı için protein yakıyor oda yeterli değil çünkü protein depo edilemiyor vücutta ne yapıyor yağları yakmaya başlıyor kilo veriyorsunuz hemde direk yağları.

    ideal kiloya yaklaşınca 3. dönem başlıyor meyve tüketimi ekleniyor ama yinede kısıtlı enerji olduğu için kilo vermeye devam ediliyor.

    ideal kilona kavuştun öyleyse 4. son dönem başlıyor verdigin kilolari korumak icin kalori dengesi hesaplanmış günlük beslenme artık sdm ürünlerine ihtiyacın yok yada alıştıysan ara öğünlerde kullanabilirsin.

    bu diyetle kilo vermemek mümkün değil bozmakta öyle çünkü birkez bozdun mu vücudun ketojenisi de bozulduğu için baştan başlamak gerekiyor. o kadar emek ve bi ton para verdiğin için bozmuyorsun. (ürünler haftalık minimum 600 tl tutuyor)

    ürünler hazır ve doyurucu böbrekleri yormamak için bol su içmek gerekiyor.

    hergün multivitamin probiyotik aliniyor
  • diyet esnasında herkesin kilosunun tıkandığı bir nokta olur ya. bu diyeti o an için tavsiye ediyorum. zira, maliyetini düşündüğünüzde bu diyeti yapacaksanız, zamanlaması önemli. bana klasik sdm ile 15 gün gibi bir sürede 4 kilo verdirdi. ancak klasik sdm bir süre sonra çok zorluyor; sürekli aynı şeyleri yemekten ve sdm harici bir şey yiyememekten dolayı sıkılmaya başlıyorsunuz. o nedenle 15 günden fazla yapmamanızı tavsiye ederim.
  • ingiltere'de kaldığım dönemde oluşan kilo problerim için (malum fish&chips, biralar falan) bir uzmana gitmiştim.
    uzman bana düşük kalorili bir ketojenik diyet uygulaması adı altında sadece bu ürünlerden oluşan bir diyet planlamıştı.
    diyet içeriği çok basit ve sınırları çok belli bir şekilde ilerliyor. standart günlük porsiyon sayılarını veriyor.(boya ve cinsiyete göre belirliyorlar)
    bu ürünlerin dışında ek olarak izin verilen bir sebze grubu ve almanız gereken takviyeler mevcut oluyor.
    ürün içeriklerine baktığınızda kısıtlı yağ ve karbonhidrat ve protein içeriği var. yüksek protein olarak düşünüp uzmana danıştığımda, aslında yüksek değil almam gereken miktarı tamamlayacak kadar olduğunu belirtti.
    ürünler hazır formlarda olduğu için herhangi bir hazırlama prosedürü olmuyor ve çalışırken dahi uygulamanızı çok kolaylaştırıyor.
    diyet ise şöyle ilerliyor;
    başladıktan sonra ilk 3-4 gün için adaptasyon süreci deniliyor ve anladığım kadarıyla vücut bu 3-4 günün ardından bir yağ yakma metabolizmasına giriyor. bu esnada enerji olarak karbonhidratların yerine(vücutta olmadığı için), depo yağları kullanıyor.
    en sevdiğim kısım depo yağları kullanması oldu. 40 gün gibi bir sürede 10 kg civarında bir kilo verdim ve bunun neredeyse tamamı yağdan gitmişti. yağdan gitmesinin artısını tahmin edersiniz çok net bir incelme sağlamış oldum.
    40 günün ardından verilen kiloları korumak adı altında bir koruma diyeti uygulandıktan sonrasında parça parça normal beslenmeye geçmiş oluyorsunuz, diyeti bu şekilde sonlandırıyorsunuz.
    anlayacağınız ideal kiloma inip ülkeme geri öyle döndüm, orada olan orada kaldı :)

    sonuca gelirsek, bir arkadaşım için türkiye'de de bu tarz bir uygulama olup olmadığını kontrol ederken karşıma sdm gıda olarak çıkan firma, birebir ingiltere'deki gibi çalışıyor ve diyete başlamak muhakkak bir uzman kontrolünde gerçekleşiyor.
    firmayı aradığımda bana yakın çevrede bulunan ve bu diyeti uygulayan diyetisyenlerin isimlerini paylaştılar ve başka türlü ürünlerini satın alamayacağımı vurguladılar. yağ kaybı hedefleyenlere kesinlikle öneririm.

    (bkz: www.sdmdiyeti.com)
  • bugun instagramda gordum ama bana (bkz: psmf)yi hatirlatti. pahali urunlerle iyice ticarilestirilmis olmasinin disinda mantiginda bir fark yok gibi. ısteyenler bunu arastirabilir.
  • çaresizlik insana neler yaptırıyor ve herkes insanların çaresizliğini kullanmaya ne kadarda meraklı, güzel bir para tuzağı ve saçmalık yanlış anlaşılmasın saçmalık olan işte protein alma falan değil belki bilimsel bir temeli vardır (varsa akademik bir makale atarsanız okurum ama hakemli dergi veya tez veya yök denklik standartlarında olan yabancı bilimsel dergide yayımlanmış olması gerekir yoksa başka kaynak olmaz) saçmalık olan bu ürünlerin normalden pahallı satılması ve ürünleri almak için birde diyetisyene para vermeniz gerekliliği yani adamlar diyor ki senden iki kat kere para alacağız üstüne ürünleri sadece diyetisyen izni ile sana satacağımız için sende diyeti ve bizi çok ciddi ve güvenilir göreceksin ve müşterimiz olmaya devam edeceksin. bizde para kazanacağız sende belki zayıflarsın.

    buna para verenler zayıflama hapınada para vermiştir. ama yadırgamıyorum çaresizlik böyle bir şey.

    sizlere tavsiyem bir diyet vb olağan üstü başarı vaad ediyorsa inanmayın eğer bir hapla bir diyetle 1 ayda 60 kilo olmak mümkün olsaydı dünyada obezite sorunu ortadan kalkardı.
  • aslında zayıfım ama kas alımı ve olan birkaç kiloyuda verip iyice manken fiziğine döneyim kafasında başladığım diyet
    zaten hali hazırda çok pahalı olduğu için birde diyetisyene para vermek istemedim bu diyeti uygulayan arkadaşımdan listesini aldım
    zaten ikimizinde boy kilo aynı ondan sorun yaşayacağımızı düşünmedim
    ayrıca illa diyetisyen onayına ihtiyacınız yok satın alırken sdm sitesinde besin takviyesi seçeneğini seçip alabiliyorsunuz yada isterseniz eski danışana ara öğün seçeneğini seçebilirsiniz .

    deneyimlerime göre sevdiklerimi yazıyorum :
    kırmızı mercimek çorbası
    kızarmış ekmek
    penne makarna
    çikolatalı grisini

    en sevmediklerim:
    yoğurtlu çorba
    portakallı kurabiye ( bayat gibi tadı )
    çilekli içeçek ( tadı ilaçtan beter üstelik ne kadar çalkalasanızda altta tortu gibi birşey kalıyor )

    deneyecekseniz asla 4 haftalık paketleri almayın çünkü mantığı yok sevmediğiniz şeylere boşuna para vermiş olursunuz seçip almak daha mantıklı

    bu arada italyada kalibra ( sdm diyetinde kullanılan ürünler ) pizzasından eti cin tarzı kurabiyelerine kadar herşey var ama türkiyede seçenek daha az

    edit: ben bu diyeti yapamadım
    tatlarından çok tiksindim
    ketojenik diyet ile devam ettim
  • bizimle de paylassaydınız keske dediğim diyettir...
  • almayın aldırmayın.
    çok sıkı ve zorlayıcı olmasına rağmen sonuçları inanılmaz değil. 1 ay için ödediğiniz parayla 1 yıllık spor üyeliği ve 6 aylık online diyetisyen danışmanlığı alabilirsiniz. bense şimdi akılsız başımı duvarlara vuruyorum.
hesabın var mı? giriş yap