• reza zerrab hakkındaki yazısıyla tanıdığım "finansal güvenlik analisti"

    bu da sitedeki bilgiler;

    "selva tor, finansal güvenlik stratejisti. 2013-2015 yılları arasında t.c. harp akademileri komutanlığı, stratejik araştırmalar enstitüsü’nde strateji ve stratejik araştırmalar anabilim dalı’nda ulusal ve uluslararası güvenlik stratejileri alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. uzun yıllar uluslararası finans ve yatırım bankacılığı konularında yurt içi ve dışında, yerli ve yabancı banka ve finans kurumlarında çeşitli kademelerde görev yaptı. enerji, sanayi üretimi, bilgi ve iletişim teknolojileri ile gayrimenkul sektörlerinde, orta ve doğu avrupa ile türkiye’de çok sayıda yatırım projesinin finansman çalışmalarını tamamladı. yerli ve yabancı kurumlara proje finansmanı, kurumsal finansman, borç yeniden yapılandırma gibi temel finansal ve parasal konularda danışmanlık hizmetleri verdi."

    reza zerrab hakkındaki yazısı;

    http://www.aljazeera.com.tr/…min-kucuk-adami-sarraf
  • reza zerrab hakkındaki yazısı düşündürücü farlı bir bakış aşısı niteliğinde okunmaya deger finansal stratejist
    (bkz: twitter'da takip edilesi insanlar)
  • reza zarrab hakkındaki açıklayıcı ve doyurucu yazısı ile tanıdığım finansal stratejist.

    mevzubahis konuda işin magazinel kısmına hiç girmeden, geniş bir çerçevede, kimseye saldırma veya yaranma amacı gütmeden objektif bir yorum yapmış. siyasal görüşü önemli olmaksızın; hükümet muhalifliği ile devlet düşmanlığı farkını gayet iyi oturtmuş bir tarzı var.
  • reza zerrab meselesi ve olası gelişmeleri hakkında şöyle bir ifadede bulunmuş kişilik. ne diyeceğimi bilemedim.

    ''türkiye’nin belki de kuşaklar ötesi olumsuz etkileri hissedeceği gelişmelere hazırlıklı olması ve devlet bekası ve istikbali için yeni stratejileri siyasi kamplaşmanın kısır tartışmaların tüketici ortamına kapılmadan üretebilmesi gerekir.''
  • rıza ile aynı sonu paylaşan halkbank genel müdür yardımcısı hakan atilla hakkındaki yazısı :

    http://aljazeera.com.tr/…halkbankin-hatirlattiklari
  • finans yazarı ama makbul bir yazar olduğu belli

    her şey finansal uluslararası politikaların farklı aktörler tarafından işletilmesi çerçevesinde olgusal olarak ele alınmış ancak yazının sonunda tuhaf bir kısım var:

    `siyasi irade çoğu zaman hataya düşebilir. ancak asıl hata, ulusal çıkar bilincini yitirmiş ortak ulusal iradeyi üretemeyen toplumdadır. “ulusal finansal güvenlik” konusu da zaman kaybetmeden ele alınması ve siyaset üstü bir konu olduğuna tüm toplumun inanması gereken yeni bir olgudur.`

    üç tane cümleyi şöyle inceleyelim:

    1) siyasi irade çoğu zaman hataya düşebilir: siyasi iradeden kastımız iktidarı elinde tutan politik güçtür ki şu an ülkemizde akp, daha özelde rte'dir. siyasi iradenin hataya düşme ihtimali her zaman vardır ki o yüzden onun yaptığı hatalar anlaşılsın, yanlış politikalarını kamu fark etsin diye medya var, ifade özgürlüğü var. çünkü siyasi iktidar bazı gerçekleri -hele ki siyasi iktidarın çok büyük yanlışları ile alakalı ise- saklamak ister. ama burada öyle bir deniyor ki "çoğu zaman" hataya düşer. hataya düşen siyasi iktidar gitmelidir, çoğu zaman hataya düşen iktidar mutlaka gitmelidir. yazar resmen bazı politikaları verili olarak almış ve onların değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez olduğunu "normatif" biçimde kabul etmiş. örneğini kendisi vermiş, ingiliz iktidar politikacılarının yanlış politikaları yüzünden ingiltere ekonomisi iflas durumuna gelmiştir çünkü abd saldırısı altındadır. siyasi iktidar herhangi saldırı altında sorumluluğunu yitirir mi? ne yapar? politika üretir, çözüm üretir. üretemiyorsan ve iflas etmeyi istemiyorsan yanlış politikalardan vazgeçersin veya gidersin başkası gelir. burada yazara göre siyasi iktidar çoğu zaman hata yapar ama biz biraz görmezden gelmeliyiz. abd tr'ye saldırı altında ve siyasi iktidar olan akp'nin yanlışları var o yüzden abd'ye karşı akp'yi desteklemeli miyim? hayır. uluslararası arenada daha makul ve anlaşılır politika güdebilecek bir siyasi iktidarı getirmeliyiz ya da mevcut iktidarın üstümüze yıkılışını izleyebiliriz. peki niçin akp'yi desteklemiyorsun? çünkü yanlış politikalardan sorumlu olan akp, bu oyunun kurallarını çiğneyen, hukuk devletini es geçen, yargıyı boşaltan ve medyayı kendine bağlayan akp kendi ipini siyasi iktidar olarak çekmiştir. bana yurttaş olarak düşen bu yanlışların sahiplenilmesi , savunulması değil bu yanlış politikaları üretenleri demokratik vasıtalar ile def etmektir.

    2) ancak asıl hata, ulusal çıkar bilincini yitirmiş ortak ulusal iradeyi üretemeyen toplumdadır: bu cümlenin neresinden tutayım? yukarıdaki ifade galiba bizi tarif ediyor. "ulusal çıkar bilincini yitirmiş, ortak ulusal iradeyi üretemeyen toplum" demek aslında "iktidar politikaları çok kötü ve siz onu desteklemek zorunda olmanıza rağmen desteklemiyorsunuz" demektir. pardon ama neden kötü politikaları destekleyeyim. geminin kaptanı yanlış rota ve yöntemlerle bizi girdaba soktuysa çözüm bu beceriksiz kaptana dört elle sarılmak mıdır? yoksa acilen onu gemiden aşağı atmak mıdır? fransız halkı "zor durumdayız, bizi kral bu duruma getirdi ama yine de kral'a sahip çıkalım" mı dedi, yoksa kralın kellesi concorde meydanında giyotin sepetine mi düştü? ulusal çıkarları siyasi iktidarın kendi çıkarları üzerinden okursanız bu ulusalcı-histerik aptal bir hastalığa yakalanırsınız. toplumun elinden tüm demokratik imkanları alan, halka her türlü zorbalığı hak gören bunun üstüne yanlış politikaları yüzünden ülkenin harap olmasına neden olan hitler'e sırf "ulusal bilinç" uğruna mı destek olacağım? hayır, hitler'in ve yaşattığı düşüncenin cehennemin dibini boylaması için elimden geleni yapacağım, çünkü asıl ulusal çıkar budur, diğeri "nazi partisi"nin çıkarından ötesi değildir.

    3) “ulusal finansal güvenlik” konusu da zaman kaybetmeden ele alınması ve siyaset üstü bir konu olduğuna tüm toplumun inanması gereken yeni bir olgudur.": bu da yeni moda oldu galiba, "siyaset üstü". yani ne demek? kardeşim burada bazı mevzular var biz ne yaparsak yapalım bu senin demos olarak anlayamayacağın ve karıştıramayacağın işlerdir. mesela, hitler'in sovyet işgali siyaset üstüdür. alman yurttaş ona sıkı sıkıya bağlanmalı ve onu sorgulamamalıdır. bir şey ya siyasetin dışındadır ya da içindedir, üstünde değildir. üstünde denilen şey yönetilenlere hesap vermeme uğruna uydurulmuş bir mefhumdur. bal gibi de siyaset kavramıdır. uluslararası finans politikalarını kendi rüşvet ağları ören siyasetçilerin yediği pislikler siyasetin dışında, üstünde değil tam ortasındadır ve hesabı mutlaka sorulmalıdır.

    son kertede diyoruz ki, siyasi iktidarın yanlış politikaları tüm ülkeyi karanlığa ve çözümsüzlüğe hapsetmiştir. bu karanlığı aşmanın yolu demokratik siyasetin kanallarını açmak ve medyadan sokağa, okuldan işyerlerine kadar zehrini boşaltmış bu habis yapıyı kokuşmuş politikaları ile birlikte siyasi tarihin çöplüğüne atmaktır. hitler ile aynı gemide değilim.
  • reza zarrab dolu bu gunlerde hukumet kanadinin "bu bir finansal komplo" tantanasina ikna etmekten uzak bir akademik dogrulama icin sarildigi uzman. "yahu anladik da hirsizin hic mi sucu yok?" derseniz, hanimefendiden cevap "hayir yok". anlayacaginiz guce tapan medya icin bicilmis kaftan. yakinda tvnet den cnnturk ntv gibi diger propaganda platformlarina terfisini bekliyorum. ayni zamanda saniyorum biri kitabimi bassin http://twitter.com/…ator2/status/936625425022902272 yakarislari da nihayet cevap bulacak.

    profili daha net anlamaniz icin ek not: kiymet verdigi ve korkusuz (bkz: swh) sandigi yazar dostu oray egin
  • küresel ekonomi konusunda oldukça bilgilendirici analizleri bulunan akademisyen. bu analizler zaman zaman aljazeera türk te yayınlanıyordu. şimdi malumunuz aljazeera türk kapandi. yazılarına hala ulaşılabiliyor. aljazeera türk'te kendisinden şöyle bahşedilmiş.

    'selva tor, finansal güvenlik stratejisti. 2013-2015 yılları arasında stratejik araştırmalar enstitüsü'nde strateji ve stratejik araştırmalar anabilim dalı'nda ulusal ve uluslararası güvenlik stratejileri alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. uzun yıllar uluslararası finans ve yatırım bankacılığı konularında yurt içi ve dışında, yerli ve yabancı banka ve finans kurumlarında çeşitli kademelerde görev yaptı, pek çok alanda danışmanlık hizmeti verdi.'
  • https://twitter.com/…or2/status/1233136864971784192

    --- spoiler ---

    ne yapalım emrah bey.. milyonlarca masum sivili, yüzlerce yıldır türkistan'da kırımda balkanlarda türklerin ırz, namus ve varlıklarına kasteden katil rusya ile onun müstemleke çırağı esed'e mi emanet edelim?
    --- spoiler ---

    tweetiyle safsatalara combo takla attırmış bu ablamız. kimdir necidir bilmem ama bir de uzun uzun tartışmaya girmiş. neymiş balkanlarda türklerin ırzına, namusuna kast etmiş ruslar, nasıl suriye'de olmazmışız.

    yıllardır balkanlarda yaşadım ve yaşıyorum. bulgaristan haricinde türk sayısı bir elin parmaklarını geçmez. 1912 balkan harbinden bahsediyorsak eğer üzerinden 100 yıl geçmiş bir savaştan ruslara bir düşmanlık biçmek hele ki rusya'nın ilk başta proxy olarak var olduğu suriye'de biçmek; dahası ilişkilerimizin zaman zaman çok iyi olduğu, ticari anlaşmalar yaptığımız, nato üyesi olmamıza ve nato'nun ikazlarına rağmen yemen-suud savaşında işe yaramadığı kanıtlanan s400'lerini aldığımız rusyaya düşmanlık biçmek? allah aşkına ne kadar mantıklı?

    ben bir kafkasım. bütün atalarım ruslar tarafından sürülmüş. bir çoğu soykırıma maruz kalmış. alabilecek olmama rağmen rusya pasaportunu reddetmiş birisiyim. rusların canı cehenneme. ama kalkıp da yok suriye'yi ruslara mı emanet edelim de bilmem ne de bla bla. allah aşkına böyle uluslar ilişkiler yorumculuğu mu olur?

    bugün sınırları açtık. hani çok büyük ülkeydik. hani adaleti tesis için oradaydık. hani mazlumların sesiydi?

    ve en çok canımı yakan da o sınırlarda suriyeliler kadar türkleri de görmem.

    sen daha kendi vatandaşına sahip çıkamamışsın, kalkıp yok kırım, yok balkanlar oralarda adaleti tesis edecem diyorsun.

    aklımızla, zekamızla oynamayın. milleti aptal yerine koymayın.
  • vatanın gerçek ve tek sahibinin kendisi olduğuna inanan, kafası bulanık bir ulusalcı.
hesabın var mı? giriş yap