• 25 nisan'da kamuoyuna açıklanacak tarımda milli birlik projesi dahilinde kurulacağı iddia edilen şirket. hisselerinin %50'si özel sektörde, %35'i milli birlik kooperatifinde , %15'i ise tarımsal kamu iktisadi teşekküllerinde (tmo, çaykur, türk şeker vb.) olacağı konuşuluyor.

    projeye göre yalın sistem adı altında tarım sektörü ile ilgili yapısal reformlar hazırlanmış. yalın sistem ile, türkiye’nin tarımsal yapısı, tarım ve orman bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı, tarımda faaliyet gösteren kamu iktisadi teşekkülleri(kit) ve tarım kredi kooperatiflerinin organizasyon yapısı tümüyle değiştirilecek.

    umarım yine günü kurtarma adına apar topar hazırlanan uzun vadeli projelerden değildir.

    kaynak ve söylenti ayrıntılar için
  • genel müdürünün makam odasını ve banyolarını görmeden yorum yapmamak lazım.

    tarımda kooperatifleşme akp nin aklına yeni gelmeye başladı. bunlar bu gidişle köy enstitülerini de açmaya çalışırlar. zira aklın yolu birdir. türkiye borçla büyüyen bir ülkedir ve kendi kaynaklarını verimli kullanması hayati önemdedir.

    ancak akp bu işleri başaramaz. nedenine gelince, genleri bu işleri başarmak için uygun değildir. öncelikle dokundukları her kurumu liyakatsızlık yoluyla çürütmektedirler. sadece kendi mahfillerinden adam doldurarak kooperatifçilik yapamazsın. kooperatif her şeyden evvel farklı fikirlerin dayanışmasıdır. bir diğer engel akp nin mali konularda denetimsizlik özleminden vazgeçmeyecek olmasıdır. zira yönettikleri her kurumu aşırı borçlandırarak (buna ülkemiz de dahil) aşırı verimsiz, israfa dayalı ve yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir model kurmaktadırlar. bu anlayış kökten değişmediği sürece tarım politikalarının siyasetin oyuncağı olması muhtemeldir.

    tek çıkar yol önce demokrasi ve hukukun yeniden tesis edilmesi ve ardından bu işlerin devlet politikası haline getirilmesidir.
    edit:imla
  • yeni bir rant oluşumu.

    (bkz: boşan da semerini ye holding)
  • çok zor değil lan... çiftçiye köylüye destek vereceksiniz altı üstü.

    hani şu futbol kuküplerine, medya patronlarına verdiğiniz ziraat bankası desteği var ya, işte onu gerçek sahipleri olan çiftçilere vereceksiniz ya!

    hepsi bu. ne gerek var serenat holdinge filan?

    siz şuna delikanlı gibi “daha birilerini yeterince semirtemedik, şimdi de milli ve yerli tarım adı altında semirtecez” desenize?

    böyle daha mı havalı oluyor?
  • sanayide yeni bir politika ve yapılanma,
    ekonomide yeni bir politika ve yapılanma,
    sağlıkta yeni bir politika ve yapılanma,
    inşaatte yeni bir politika ve yapılanma,
    askeriyede yeni bir politika ve yapılanma,
    eğitimde defalarca yeni bir politika ve yapılanma,

    ve

    tarımda yeni bir politika ve yapılanma.

    ve listenin başından yeniden ve yeniden sistem değiştirelim.

    daha demokrat olsak, daha uzun tartışıp, daha tutarlı yapılanmalar yapsak... halk bu uzun tartışmaları iktidar zaafiyeti olarak algılamasa, daha katılımcı olsa.

    bence, en başına dönelim, hepimiz pedagoji öğrenelim. adam akıllı çocuklar, gelecek nesiller yetiştirmeyi öğrenelim.
hesabın var mı? giriş yap