• silahların eşitliği, kesinlikle doğru olan ve yapılması gereken eylem, bir insan size saygı göstermiyorsa siz de saygı göstermeyin, ister ağa olsun ister paşa.
  • muhtemelen hakaret ile karşılık bulacak eylemdir. bence de bu konuda bir kabullenmişlik var. doktur her zaman haklıdır.
  • istediğini söylemekte serbestsin tabi hemaroit'in yoksa.
  • ulan o adamlar senin gibi günde 10 larca insanla karşılaşıyor. senin ona "sen" demeni bir doktorun senin kadar dert ettiğini asla sanmıyorum.
  • sen diyen bir doktora hitap şekli şu şekildedir

    hangi meslekten olursa olsun, maaş alıyorsa marabadır. kendi işinin patronu olsa bile sonuçta müşteri benim.
    istersen sen derim, ister çükümü , kötümü gösteririm

    naziklik miktarına ben karar veririm
  • böyle hastalar ara sıra bana da denk geliyor maalesef. zaten düşük maaşlar sebebiyle canımız sıkkın, bir de hastadan böyle bir tavır görünce iyice tepem atıyor. doktora saygı duyulması gerekliliğinin okullarda küçük yaşlardan itibaren anlatılması gerektiğini düşünüyorum. biz, siz hastalara kendinizi rahat hissedin diye senli benli hitap ediyoruz. siz bunu bizimle aynı statüde olduğunuz ilizyonuna kapılın diye değil.
  • mesleğe başladığım ilk yıllarda herkese siz diye konuşurdum sonra muhattap olduğumuz hasta profilinin çok büyük kısmının o kadar nezaket ve saygı kurallarından bihaber olduğunu gördükten sonra bunun ters teptiğini farkettim ve vazgeçtim. misal, adama siz diye hitap ediyorum adam arkasına bakıyor başka bi yakını onla gelmiş mi diye... yani adam siz lafını tamamen çoğulluk olarak algılıyor, nezaket olarak değil. hatta ben siz dememe rağmen, adam bana "sen şimdi böyle diyon hocammm..." gibisinden senli karşılık veriyor. bu örnekler o kadar fazla ki insanımız o kadar nezaket yoksunu ki ister istemez bunlarla vakit geçirdikçe onların anladığı dilden konuşmaya başlıyorsun. yoksa doktorlukta doğuştan gelen bir özellik değil bu sen diye hitap etme olayı. ha tabi arada nadiren gelen nezaket sahibi kibar insanlara konuşmasına giyimine tavrına bakarak siz diye hitap etmeyi sürdürürüm. ancak bu 3dk lık muayenin olduğu aşırı yoğunlukta bu her zaman mümkün olmuyor. ama sonuçta ben sen demişsem ve karşımdaki de tekil şahıs konuşmuşsa alınmam tabiki. zamanında siz dememe rağmen o kadar çok sen diye hitap edildim ki, o yüzden artık umrumda bile olmaz...
  • kesinlikle bunu bir gun yapip cok kotu bozacagim. zaten mantikli soru soran, bilgili hastayi da kaldiramiyorlar. bu uslupsuzluk nedir ya? hayatimda hickimseye "sen" diye hitap etmem aramizda senelerin hukuku yoksa ve arkadasim degilse. ustelik bunu meslege olan saygimdan da degil kendime olan saygimdan yaparim.
  • ben geçenlerde yaptım ama tatmin etmedi, umarım doktor arkadaş kenndine ders çıkarmıştır .
  • riskli bir eylem.
    doktor ardından , "hemşire hanım 2 numara şırınga iptal 8 numarayı getirin"
    cümlesini kurabilir.
hesabın var mı? giriş yap