• zhang yimou'dan bir görsel şölen daha.. türün meraklıları kesinlikle bayılacak ve defalarca izleyecek... ying xiong(hero olarak da biliniyor) ve bu aynı yönetmenin olsa da farklı filmleri ve karşılaştırarak izlemek, eğer sinematografik bir arayışa girmiyorsanız, abesle iştigal olacaktır. tek başına tadı çıkarılarak izlenebilecek son sahnesindeki üçgenle insanı bambaşka düşüncelere sürükleyecek bir film. kaçmamalı...
  • gorsel olarak ve konu olarak "hero"ya cok benzemektedir... ama izlemeye deger, her sahne baska bir tablo gibi... beyinden veya gonulden cok goze hitabeden bir film...
  • gorsel solen yine hat safhada ying xiongla cok benzesseler bile bu sefer filmin yapisi biraz daha duygusala yakin dovus sahnelerinden ziyade. ilk yarida sanki ying xiongun altinda gibi gozuksede ikinci yarisinda hic de oyle olmadigi goruluyor hele son sahnede nerden cikti bu firtina diyenler sonradan o firtinanin izleyicinin icinde kopacagini anlayacaklar filmin sonunda.
    bir damla kan icin akitirim butun kanimi ile baglamislar deli olmus.
    sonuc olarak tadindan yinmiyor, yaninda yatip seyredeceksin.
  • ying xiong ile karsilastirilmamasi, o tur bir beklentiye girilmeden gorulmesi gereken film. ying xiong, wo hu cang longdan ne kadar farkliysa shi mian mai fu da ying xiongdan o kadar farkli. (nece konustum ben simdi. neyse anladin sen onu) karsilastirmaktan cok gitgide donusen mesajlara ve belki mesaj kaygisi gutmeksinizin goruntulere bakilmasi gerek. ayrica belki bu cinli milleti cin seddine ragmen pek bir etkilenmis turklerden, biraz daha kassalar sulu sepken aglarmisiz cikista.
  • renk ve dansla yazılmış bir şiir bu film..
  • renkleriyle, dövüs sahneleriyle, müzigiyle ve tabiiki oyunculariyla (zhang ziyi at her best yani) büyüleyen bir yapim. kesinlikle sinemada izlenilmesi gereken bir film. bu kadar görsel güzelligin karsisinda insanin agzi acik kaliyor; hikayeye gelince - evet zaman zaman pembe dizileri animsatan bir senaryo mevcut belki, ama bu hic de rahatsizlik vermiyor insana, illa her zaman her sey cok mantikli olmak zorunda degil belki de...hem zaten görüntüler yetiyor.

    bir 'concept film' olan hero'yla karsilastirdigimda daha bir kücük kardes havasi, daha bir mütevazilik hissettim house of flying daggers'de; ama kim sevmez ki kücük kardesleri.
  • a$kin her iki anlaminda da $iddetini anlatan bir filmdir... wo hu cang long taklidi bir film olacagini du$unerek giderseniz bu filme benim gibi, sok olmu$, agziniz acik bir $ekilde cikarsiniz.
    gorsel olarak harika bir $ekilde suslenmi$, entrika dolu hikayenin altina a$k butun gel-gitleri ile mukemmel bi uyum icersinde yerle$tirilmi$. son sahnesine ozellikle dikkat edilmeli, uzerinde durulmali diye du$unuyorum. son zamanlarda yapilan en etkileyici final sahnesidir kesinlikle.
  • yine şiirsel martial arts sahneleriyle süslü muhteşem bir zhang yimou filmi. ying xiong seviyesinde bir epik anlatıma sahip olmasa da (aynı şekilde 'ying xiong' da 'wo hu cang long' kadar epik düzeyde değildi) mutlaka izlenilmesi gereken bir film. sadece zhang ziyi'nin* yaptığı yankı dansı için bile seyredilmeye değer. ayrıca filmin ortalarından beri gümbür gümbür 'ben geliyorum' diyen final dövüşü olmasaydı daha iyi olabilirdi gibi geldi bana.
  • crouching tiger hidden dragon ve hero baz alınırsa, performansı biraz düşük kalmış bir filmdir. görselliği pek bir hoş olmasına rağmen, bir şeyler eksikti sanki... bilemiyorum*.

    --- spoiler ---

    ya benimsin, ya da toprağın olayı kopartmıştır. ayrıca ölmek bilmeyen ablamız da sinir bozmuştur biraz.
    --- spoiler ---
  • filmdeki agir feminizm havasi didkkati ister istemez cekmektedir. filmdeki tum erkek karakterler zayif ve akli fikri kadinlarda olan askerler (duzenin adamlari) , kadinlar ise yaptiklari ulvi isin yaninda aski ustun tutmayan isyankarlar olarak gosterilmistir. bu tespitin filme ne kazandirdigini hala dusunmekte oldugumu da belirtmem gerekir.
hesabın var mı? giriş yap