• yahu mekan sahibi sigara icilmesi icin gerekli ortami yaratmis, musteriler de sigara iciyor, yani alan memnun satan memnun. cok rahatsiz oluyorsan gitmezsin o mekana. tuvalate gidip sikayet telefonlari eden psikopatlarin varligini da ogrenmemizi saglamis yasaklardir.
  • bazı yerlerde iyi bazı yerlerde kötü olan yasak. arada bir içtiğim, kokusundan da tiksinmediğim halde otobüste içen dallamalar yüzünden nefret etmiştim bu işten. ama gelin görün ki bir kafeye gidip oturalım dediğiniz an grupta sigara içen birileri varsa soğukta oturmak durumunda kalıyorsunuz. kafenin içerisi boş, dışarıdaki masalar tıklım tıklım. çözümü basittir. abartıya kaçmadan, maddi manevi zorlamalar olmadan "sigaralı işletme" belgesi, onayı verilirse herkesin istediği olur. ofislerde, okullarda, avmlerde, dükkanlarda içilmemesi cidden çok iyi ama çoğunlukla sigara içenlerin bulundukları mekanlarda da bu bir eziyet o insanlar için.
  • faşizmin ayak sesidir.

    propaganda bakanlığına giden yolda, öncesinde duyulan ayak sesi radyo'da ne dinleneceğini, tv'de ne izleneceğini "denetleyen" rtük, sonrasında devam eden ayak sesleri lokantalarda masadan tuzun kaldırılması ve üç çocuk yapma telkinidir.

    devletin evlatlarını korumasının (vatandaşların kendilerinin organize olarak yapması mümkün görünmeyen) sınır güvenliği ve asayiş dışına çıktığı her durum gibi faşizme bir basamaktır.

    ayrıca yasalaştığı ilk haftalarda işyerimin önündeki açık alanda it gibi titreyerek sigara çekenlerin orhan kural'ın akciğer kanserine yakalanması temennisini ayyuka çıkartan yasaktır.
  • eğer astım hastasıysanız çıkaranlara duacı olduğunuz yasaktır.
    eğer kanser hastasıysanız ya da kanseri yenmiş eski bir hastaysanız da bu yasak sizi memnun edecektir.
    eğer küçük bir çocuğun annesi/babası olsaydınız da bu yasağı savunurdunuz.
    ya da en basiti pasif içici olmak istemiyor olabilirsiniz...

    evet yasaklar kötüdür. ama olaya diğerlerinin açısından bakalım: kanser hastasısınız; kemoterapi görüyorsunuz; toplumun içinde olmak istiyorsunuz. ama o da ne kapalı alanlarda sigara serbest. bu yasak olmasaydı herhangi bir mekanda durumu açıklayıp sigara içilmemesini rica edebilir miydiniz? ben vereyim cevabı: insanların kendi zevkleri için karşılarındaki insanın ölümüne neden olabileceklerini zerre kadar umursamadıklarını anlayıp hayal kırıklığıyla evinize dönerdiniz.

    sigara ihtiyaç değil zevktir. içilen ortamda etrafa zehirli gazların salınımını yapar. pasif içicilik hayatında hiç tütün mamulleri tüketmemiş kişileri dahi ciddi hastalıkların pençesine düşürebilir.

    bu nedenlerle tekrarlıyorum yasaklar kötüdür. ama insan öldürmek serbest olmamalı.
  • sigara içen birisi olarak kapalı alanlarda daha ciddi bir titizlikle uygulanması gerektiğini düşündüğüm yasaktır.
    arkadaş tamam ben seviyorum sigara içmeyi de, sağlığa zararını geçtim, bok gibi kokuyor bu meret.
    yanıbaşımdaki insanın üstünü başını sigara kokutmamla, sabahın üçünde apartman dairesinde son ses müzik dinleyip milletin uykusunu gasp etmem ya da doğrudan doğruya tanımadığım birisinin üzerine osurmam arasında kabul edilemezlik bazında bir fark görmüyorum - bunların hepsi bana keyifli gelip karşı tarafın yaşam kalitesini düşüren şeyler.
  • sigara içenler illa ki donacak diye bir şartı olmaması gereken yasak. kapalı mekanı çok ciddi bir şekilde (cam olur, duvar olur) ikiye ayırarak, hatta 2 ayrı kapalı yere sahip olarak, sigara içenlerin götü donmadan ve içmeyene de zarar vermeden rahat rahat takılması mümkün.

    içmeyeni etkilemediği sürece, içenler için ayrı bir kapalı yer olması kimin neresine, neden batıyor acaba?
  • mekanları ikiye bölsen "burası sigara içilir bölüm, şurası sigara içilmez olan bölüm" diye; bu sigara içmeyenlerden bazıları gelip, sigara içilen bölüme otururlar inadına. "lan senin bölümün orasıydı hani?" dersen, "pisleeaar. sağlığımızı bozüyürsünüz. sonra gidip sizin yüzünüzden tuvalette ağlıyorum" derler.
  • hiç bir boka yaramayan yasaklardır. evet, dükkanların çoğu artık 1001 takla atarak yeni çözümler ürettiler, tenteler gerildi, ısıtıcılar döşendi falan. bunu yapmalarının sebebi de kesinlikle sigara manyağı olmaları değildi, müşterinin sigara içilen bölüm aramasıydı. eminim burada sigara içen ya da içmeyen hiç bir birey çocuğunun sigara içmesini istemez. fakat yasaklayarak "nah" içiremezsiniz çocuklarınıza sigara. okullarda yasak değil miydi? şuan içen arkadaşlar içmediler mi tuvaletlerde bu boku? ee daha ne üsteliyorsunuz?! ayrıca hiç bir mekanın "yalnızca sigara içilen" bölümü yoktur. eskiden öyleydi. artık her mekan iç bölgede bir sigara içilmeyen bölüm yapmakta. yapmak zorunda ki yasadan yırtabilsin. şimdi adama sorarlar "efendi! sen içilmeyen bölümde oturmaktan (ki büyük ihtimalle cafenin en boş bölümüdür buralar) neden rahatsızsın? eğer diyorsan ki "ben cafeye insan içine çıkmak için gidiyorum. mekanı kesmeyi seviyorum karılar kızlar falan filan, hatta yalnızca insan sesi duymayı bile seviyorum" o zaman kusura bakma sana uygulanan insan hakkından bende de var! sike sike çekeceksin bu dumanı. ya da geçeceksin efendi gibi sigara içilmeyen bölümde oturacaksın. ulan tamam zararlı bu bok! biz de biliyoruz da alttan aldıkça iyice tepemize çıktı bu "yeşilaycılar" he.
    notto: günde 1.5 paket içerim, yıllardır da bırakmaya çalışırım. yani denyo değilim, akıllıyım da çalışmıyorum pek!
    notto2: ya silah falan diyen var, hayır sigara da içmiyorlar neyin kafasındalar çözemedim ben. arabaların saldığı zehirli gazlardan haberin var mı senin? yasakla o zaman, hadi! ya da deodorantların... ayrıca açık havada içilen sigara nasıl bir insanı etkiliyor anlamış değilim. millet geçerken suratınıza mı üflüyor, ne?
  • yüzbinlerce otomobil, otobüs, minibüs, kamyonun inanılmaz kanserojen olan egzoz gazı saçtığı, e-5 ve tem kenarında, sıkışık caddelerde toplu taşımanın ve metronun olmamasından mütevellit insanların egzoz soluyarak yaşamını idame ettirmeye çalıştığı, kömürün merkezi bir ısıtma tesisi yerine bireysel olarak vahşice apartmanlarda/gecekondularda yakıldığı ve şehrin havasının amına koyduğu bir ortamda zavallı bir kafedeki 3-5 sigaranın lafını edenlerin de olduğunu gösteren yasaktır.
  • hayır, sigara içme hakkını niye ikincil bir hak olarak nitelendirebiliyor ve bu yasağı fazlasıyla savunup bokunu çıkartıyor onu anlamıyorum..

    kış.. hava bok gibi soğuk. iki tane ufo'nun altında kıçı kırık bir tentenin altında, naylondan soğuğu yiye yiye sigara kahve keyfimizi yapmaya çalışıyoruz. ama eşşeğin evladı, geliyor diyor ki; "yaeee benim burda oturma hakkım var içmesinler yaee"..

    lan hayvan, gül gibi içerisi var, sıcacık, yumuşacık koltuklar, rahat rahat oturmasyon.. benim 2 gram zevkimden ne istiyorsun lan allahın manyağı!??

    yasağa karşı değilim. çok da memnunum. yemekte içtiğim şarabın, yediğim yemeğin tadını çok daha iyi alıyorum. o işin başka boyutu.

    ama bu yasağa iyice bokunu çıkartıp olması gerekenden fazla misyon yükleyenlere iyiden iyiye gıcık olmaya başladım. bence ciddi ego ve eziklik problemleri var. bir başkasının keyfini ve tercihini bu kadar çok sabote etmeye meyilli bu tiplerin, hayatta gerçekten bir başarısı yok, seks hayatları boktan, işte patronları yerleri yalatıyor bunlara ve ellerine geçen bu fırsatı demokles'in kılıcı gibi sallayıp sallayıp duruyorlar.

    sigara içme hakkım ikincilmiş.. siktir lan ordan.. ben senden izole bir şekilde, o tenteli yerde götüm dona dona sigaramı içerken sen ancak götümün ikincili olursun..

    ihbar edecekmiş.. allahın denyosu..
hesabın var mı? giriş yap