• araçlarda ön ve arka camları yağmur çamur gibi kötü etkenlerden korumak için kullanılan sileceklerde kullanılan değiştirilebilinir lastikler.

    bunun bile markası var (bkz: aero twin)
  • gacur gucur sesler çıkartmaya başladığı zaman sertleştiği ve değiştirilmesi gerektiğini anlatmaya çalışan cansız nesne. benim gibi takıntılı insanlara özel muamele çeker, yeniledikten 1 ay sonra gacırdamaya başlar, adamı deli eder. bir de bunların banana denilen bir modeli var, özellikle yeni nesil araçlarda değişik dizaynlarıyla dikkat çekiyorlar. klasik silecekler cama 4 noktadan mı ne basarken bunlar 20 noktadan mı ne basıyormuş, izsiz ve sessiz siliyormuş. bir ara deneyip deneyimlerimi aktarabilirim, ya da kendime saklarım bilemedim şimdi.
  • cam silerken temiz olsun diye bir bezle "kuvvetlice" silinmemesi gereken, bezdeki siyah izi görünce çok kirlendiğini düşünüp o siyahlık gelmeyene kadar silmeye devam edilmemesi gereken plastik otomobil parçası. bozmayın canım lastiğin kimyasını, fiziğini, biyolojisini.
  • 15 yıllık ehliyetli şöförüm, daha bunların bir aydan fazla sorunsuz çalışanını görmedim. ekseriyetle viyk-viyk diye ses çıkarır ya da itinayla kritik bir bölgeye temastan imtina ederler. araba teknolojisi bu kadar gelişti, şu uyduruk parçaya bir çare bulamadı hala insanoğlu.

    ya da sen de her ay silecek değiştir demeye mi getiriyorlar yoksa? öyleyse kendilerine cevabım kısaca "nah"tır, tez kayda geçile.
  • bozulup yarım yamalak temizlemeye başladığında, koltukta iki büklüm oturmanızı sağlayan cam silme aparatı.
  • değiştirildiği ilk gün ne güzel siler, hiç eskimesin istersiniz.
  • evet bu ömür törpüsünden banana silecek süpürgesi ile kurtulabilirsiniz. en kalitelisi bile hemen gıcırdayan ve beni takıntıdan takıntıya sürükleyen bu lastiklerden kurtuldum en sonunda banana silecek alarak. kesinlikle çok sessiz ve izsiz siliyor. arabanın arka sileceğinin motor sesini ilk defa bu banalardan taktırınca duydum. ama çok güçlü silmiyor onu da söyleyeyim. yani camdaki böcek ölülerini ve diğer kuş boku gibi inatçı lekeleri almada klasik sileceklere göre bir hayli başarısız ama suyu süpürmekte sorun yok. gayet sessiz ve izsiz siliyor.
  • yıllar geçti ama benim bu silecek lastikleriyle olan problemlerim bitmedi.
    ne zaman uzun süre dayanan, gıcırdamayan, uzun süre iz bırakmayan bir silecek icat edilecek bilemiyorum.
    birkaç yıl önce bananaya geçiş yaptım. çünkü şurası kesin ki eski tip silecekler gıcırdar, önüne geçemezsiniz. bananalarda ise çabuk aşınıp camda izler bırakma sorunu var. 1 yıldan çok kullanabildiğim bir banana silecek markası yok. bosch aerotwin bile 1 yılı tamamlayamadı ki tanesi 40 tl mi ne. yalnız yeni öğrendiğim bir bilgiyi buradan paylaşayım sizlerle ey insanlık. bananaların da sadece lastikleri değiştirilebiliyormuş. ben şimdiye kadar eskidikçe atıp yeni süpürge aldım. würth'ün lastikleri varmış piyasada banana silecekler için ve iyi diyorlar. en azından 20 tl'ye falan senede 2 sefer lastik değiştirip gıcırdamadan ve izli silme safhasına geçmeden böyle bir önlem almak olası. 6 ayda bir banana silecek lastiklerini değiştiriyoruz ve sinirsiz bir hayat bizi bekliyor.

    en büyük takıntımız silecek lastiği olsun anasını satayım.
  • kauçuk malzemeden yapılanı daha dayanıklı olur.
hesabın var mı? giriş yap