• https://twitter.com/…?t=gs3wwcfololnszgt7bd2fa&s=19

    izledikçe "doğru söylüyor" demekten kendimi alamadığım ilkokul öğrencisidir. çocuğun söyledikleri doğru, tane tane kendini ifade edebilmesi de güzel fakat o yaşta verdiği bedensel tepkiler ve ses tonunun yüksekliği kesinlikle yanlış.

    hepimizin başına gelmiştir, sınıf annesinin sınıfa gelip küçük dağları ben yarattım havasıyla ortalarda racon kesip; öğrencilerden para topladığını. vermeyenlerin dışlandığını...

    çocuk kim bilir ne yaşadı yazık bu hale geldi? çocuğun ümüğüne para diye çöküp; çocuk da eve gidince ailesinden para istiyorsa ve aile de "ne parası ulan nafakani zor çıkarıyoruz s*ktir oradan" filan diyorsa bir de iki tokat atıp çocuğu okula yolluyorsa bu çocuk bu hale gelmesin de kim gelsin...

    edit: link
  • helal sana dediğim çocuk. sınıf annesi diye sikindirik bir sıfatla sınıfın ortasında küçücük çocuğu rencide etmeye ne hakkı var o kadının. ağzının payını vermiş yollamış. parti kursa oy veririm bu çocuğa. söylediği her şeyde sonuna kadar haklı.

    (bkz: #158099651) konudan bağımsız olarak bu şerefsizi de modlar uçurur umarım.
  • doğru söylüyor "sana ne?"
    bu işsiz güçsüz kadınların ortalık karıştırma makamı değil mi sınıf anneliği?
    sanki dünyanın ağası.
    aferin çocuk.
  • kardeşimin işsiz olduğu bir dönemde, yeğenimin sınıf annesi, öğretmene robot süpürge almak için yapmadığını bırakmamıştı velilere.
    milli eğitim artık sınıf annesi denilen saçmalığı kaldırsın.öğrenciler arasındaki eşitliği bozduğu gibi velilere de eziyet .
    hem kim oluyor da sınıfa girip çocuğa karışabiliyor ki ?
    aferin çocuk sana . büyüyünce parti kur oy versinler !
  • çocuk ne yaşadı da bu hale geldi diye diye bir nesli çöp ettiniz. bu yeni nesli görünce empati yeteneğimi kaybettim. bu çocuk da büyüyünce çöp oğlu çöp olacak büyük ihtimalle.
    bu arada sınıf anneliği hakkında da çok olumlu görüşlerim yok ama 8,9 yaşındaki bebenin bu şekilde konuşması çok itici.

    edit: bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. ben de bir çok yazar gibi çocukların özgüvenli olmasını, kendini ifade edebilmesini isterim elbette. ancak saygı ve terbiye sınırları içerisinde olmalı bu şeyler. bu çocukta ben özgüvenden ziyade, büyüklerine saygısızlık ve hadsizlik görüyorum. yorum sizin.
    bir sözüm de sınıf annesine, kişi kim olursa olsun küçük bir çocuğun videosunu çekip sosyal medyadan paylaşamaz, paylaşmaya hakkı yoktur.
  • videoda özgüvenli aklı başında yetiştirilmis bir çocuk ve haddini aşan bir kadın görüyorum.

    ve evet ayrica sınif anneliğinin ciddiye alınmaması, abartılmaması gereken bir titr olduğunu bu ülkede birinin bağirarak haykirması gerekiyordu...

    edit: bir de çocuk saygısız falan diyenler olmuş, birazcık olsun mantiği olan bir insan dokuz yaşlarındaki bir çocuğun şöylesi bir durumda sadece iki tane tepki verebileceğini bilir "ağlamak, ya da bağırmak" bu çocuk kendini tehdit altında hissediyor nasıl tepki verse şık dururdu? "ahhh monşer niçin böylesininiz kuzum?" falan mı deseydi? bu çocuğu geçtim elli yaşındaki insandan dahi şöylesi bir durumda sakin kalması beklenemez...
  • çocuk için ayrı, sınıf annesinin çocuğu için ayrı üzüldüm. komiklik olsun diye çekmişler belli ki, çok yazık.
  • sınıf annesi gibi saçmalığın daniskası bir olguya karşı çocuğun haklı direnişidir.
    diren çocuk.
  • çocuk ilerisi için potansiyel mafya profili çiziyor.

    o yaşta bu sinir, bu hareketler normal değil..allah ailesine sabır versin.
  • sınıf annelerini velilerin başına öğretmenler dert ediyor. neden biliyor musunuz; saçma sapan işlerle ve öğrencilerin velileriyle uğraşmamak için.
    sınıf annelerinin %99'u da ev kadını oluyor. ev kadını olan sınıf anneleri diğer velilere sarıyor. "yok şunu kutlayalım, yok bunu kutlayalım, yok bu kadar para verin, yok öğretmene hediye alınacak, yok zart yok zort.."
    çocuğum yok, olsa ne o whatsapp gruplarına, ne de sınıf analarına tahammül edemez bol bol kavga ederdim.
    velhasılı çocuk haklı. en kısa zamanda hem sınıf annelerinin hem de öğretmenlere hediye alma işinin tamamıyla ortadan kalkması lazım. velilerin ve çocukların mutluluğu için şart bu.
hesabın var mı? giriş yap