• üzücü bi haber. şiddetli baş ağrısı teşhisiyle eve gönderilen kız, evde beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetmiş.

    düzce'de yaşayan 38 yaşındaki kız, şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede sinuzit teşhisi alıp eve gönderilmiş. evde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle oracıkta ölmüş. işe bakın.

    link
  • doktorlara sövmeden önce uyarayım. doktorlar bu ayrımları yapabilecek kadar hasta değerlendirecek vakte sahip değil iki hasta arasında.

    kendi sevdiğimin başına gelse ben de isyan ederdim ama durum bu.

    bu arada allah rahmet eylesin. organ da bağışlamış merhume. kaç kişiye umut oldu belki de. ne kadar iyi ve güzel insanmış. keşke bu dünyaya daha fazla güzellikler katacak vakti olsaydı. çok üzücü bir ölüm. allah yakınlarına sabır versin.
  • acilde (acile gittiğini varsayıyorum) bazen doğru teşhis konulamiyor malesef, geçenlerde ben de bazı belirtilerle gitmiştim beyin mr'ı çekildim ve üst solunum yolu teşhisi konuldu.belirtiler bir süre gecmeyince özele gittiğimde zatürre olduğum ortaya çıktı.

    çok üzücü bir durum, organ bağışı yapacak kadar güzel kalpli bir insanmis.keşke dogru teşhis ile erken müdahale yapılabilseydi.
  • yahu kızın biri ölmüş herif direkt doktor müdafaa ederek başlıyor arkadaşim doktora kimsenin bişey dediği yok şuan bi acıyı paylaş ama şu var ki bu kızın ölümüne sebep olanlar en ufak ceza almayacaklar sonra da doktorlar ağlıyor en ufak hatamızda milyon dolarlık tazminat ödüyoruz diye te allam türkiye işte ne diyiceksin ki
  • turkish sağlık sistemi. umarım teşhisi koyan sağlık çalışanları hakkında başta meslekten el çektirmek dahil olmak üzere çok katı aksiyon alınır.
  • acaba arkasından sözlükteki bazı doktorlar gibi "sinüzit olmuş acile geliyor, doktorları meşgul ediyor." diye konuştular mı?
  • acilde bir gecede 200 hasta bakıyor doktorlar. bir hastaya yaklaşık 3-4 dakika ayırabiliyorlar. bunların kaç tanesi gerçek acil? 200'den belki 1 tanesi. haber yansıtıldığı gibi ise o gerçek acil de bu kadıncağızmış anlaşılan. ama o kavga, gürültü, kıyamet arasında 3-4 dakika içinde fark edilmemiş.

    bunun en büyük suçlusu sevk zincirini kaldıranlardır. halka burun akıntısının veya 10 yıldır olan bel ağrısının gerçek acil olmadığını anlatmayanlardır. gerçekten acil olmayan sebeplerle acile başvuranlara herhangi bir yaptırım getirmeyenlerdir.

    allah rahmet eylesin.

    edit: daha bugün doktor grubunda paylaşılan yazı. bu sorumluluğu hissedenler anladı… görsel
  • (#155606800) şöyle bir entry girdim dün. ve başka bir haber sitesinde böyle bir haber de bulunuyor.
    https://www.dha.com.tr/…lculuguna-ugurlandi-2296282

    öncelikle 2 haberin içeriği farklı olsa da, hastanın yaşı, yoğun bakımda tedavi gördüğü vs, ben orda bir soru belirtmisim. soru şu " neden ısrarla migren ve sinüzit deniliyor?" bakın bu sorunun bir tane cevabı vardır. hekim olarak bir enrty girersiniz. o da şöyle olur : çünkü sistemin bana hasta başına verdiği bütçe, süre, imkan, prosedür bunu gerektiriyor, ve maalesef acilde talihsizlikler oluyor vs vs diye. kalkıp "neden" ile sonlanmis bir entryden doktor düşmanlığı varsayımı çıkmaniz akıl alır gibi değil. kaldı ki siz de en az benim kadar o gün acilde ne yaşandı, hekimin tutumu, hastanın kendini ifade etme sekli gibi hususlari bilmiyorsunuz.böyle agresif tavırlar alarak bir yere varamayız. kaldı ki ben hekim arkadaşları hic bir zaman suçlamadım. ülkenin aydın insanları gözüyle baktım. sözlükte de aleyhilerine açılan tüm başlıklarda savundum. eski entrylerimde mutlaka vardır. ortada bir haber var. bizi aydınlatıp acilde böyle böyle işliyor düzen diye entry girmeniz gerekirken ana bacı sövmek gerçekten yakışıkalmıyor. dediğim gibi bütün sağlık emekçilerine minnettariz. insanlarla bire bir diyalog halinde olunması gereken bir meslekte üslup cok cok önemlidir.
  • bazen gerçekten kader oluyor böyle olaylar.
hesabın var mı? giriş yap