• bir doktora tezidir ve türkiye'de bu tez çalışmasını yapmış sadece 1 kişi vardır ne hikmettir ki adana bilim ve teknoloji üniversitesi tarafından verilen akademik personel ilanında aranan şart da budur.

    ama açıklama yapmışlar, öğretim üyesi bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ve gelen başvurular arasından bir ön değerlendirme yaptıktan sonra ilana çıktıklarını belirtmişler. üniversite rektörü, daha önce verdikleri ilanda nitelik kısmını boş bıraktıklarını ancak bu sefer de hiç başvuru olmadığını vurgulamış. onun için önce aday bulup sonra ilan veriyorlarmış. mantıksızlığı koca profesör göremiyor mu acaba? madem başvuran kimse yok ve madem sen önceden adayını belirliyorsun yine nitelik kısmını boş bırak, bir tek belirlediğin adam başvursun ve sen onu işe al. neden önceden anlaştığın adam için özel şart koyuyorsun ki? zaten başvuran yok.

    ama mesele o değil benim güzel kardeşim, bahane bulunacak ya koca profesör içinde bulunduğu çelişkinin farkına bile varmadan destekli sallıyorum diye sallamış. ama gerek yok ki bütün bunlara, sana ne kardeşim dersin olur biter. yahu türkiye'de aile üniversiteleri var bilmiyor mu? rektör, dekan, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi hepsi bir aileden çıkmış karışan eden var mı? niye kasıyorsun ki, bu adamı sevdim onu alacağım işe de al. babanızın çiftliği değil mi burası? ben öyle biliyorum.
  • "sırtçantalı turistler ile ilgili doktora tezi vermiş olan adının ilk harfi m, soyadının üçüncü harfi r olan 77 doğumlu, 73 kilo, mavi gözlü, sağ kaşının üzerinde ben olan adayların dikkatine" şeklinde iş ilanlarına konu olması bir tek bizim ülkemizde mümkün olan tez konusu.
  • bütün dünyada oldukça popüler olan, alanında her sene yüzlerce makale yazılan, uğruna nice profların heder olduğu böylesine büyük bir bilim dalında türkiyeden sadece 1 tane çalışma yapılmış olması hepimizin ayıbıdır. şahsen ben en müsait bir zamanda gidip kendimi taksimde ateşe vermeyi düşünüyorum. yani tamam, onca terör, hırsızlık, tecavüz, soygun, töre cinayetleri, zamlar falan bir yana da, bu kadarını da bünyem kaldırmıyor artık.

    adana üniversitesini bu konudaki dikkatinden ve önem vermesinden dolayı tebrik ediyorum. iyi ki varsınız.
  • ben bunu şaka filan zannettiydim. baya bildiğin böyle tez varmış. adam yazmış. ben baya hayvanım herhalde. tez yazmış adam ben de tutup hakaret ediyorum. üstelik yetmemiş gitmiş öğretim görevlisi olmuş.
  • aşağıdaki özete sahip tez konusudur:

    sırtçantalı turistler dünya turizm endüstrisi içinde önemli bir pazar dilimi haline gelmiştir. bu tez çalışmasında, istanbul’a gelen sırtçantalı turistlerin, demografik özellikleri, seyahat alışkanları, seyahat motivasyonları ve sırtçantalılığa ilgilenimleri incelenmiştir. tez kapsamında, istanbul’a gelen sırtçantalı turistler üzerinde verilerin anket formu aracılığı ile toplandığı tarama tipinde tasarlanmış bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. 887 sırtçantalı turistin katıldığı araştırmadan elde edilen veriler; istanbul’a gelen sırtçantalıların yarısından fazlasının bayan, büyük çoğunluğunun bekar olduğunu ve en çok gözlemlenen milliyetlerinin alman, avustralyalı, fransız, amerikan ve yeni zelandalı olduğunu göstermektedir. sırtçantalıların türkiye’deki kalış süreleri 11,5 gün iken, istanbul’daki kalış süreleri 6 gün civarındadır. çalışmada, istanbul’a gelen sırtçantalıların seyahat motivasyonlarının; dünyayı tanıma, deneyim arayışı, sosyalleşme, yaşam geçiş dönemleri, sakinlik arayışı, sırtçantalı kimliği ve yetenek gösterme başlıklarında incelenebileceği tespit edilmiştir. bunun yanı sıra, istanbul’a gelen sırtçantalıların sırtçantalılığa ilgilenimlerinin; kimlik, yaşam tarzına yakınlık, çekicilik ve sosyal bağlanma boyutlarında incelenebileceği tespit edilmiştir. sırtçantalı turistlerin seyahat motivasyonları ve sırtçantalılığa ilgilenimleri arasındaki ilişki incelendiğinde; ilgilenimin kimlik boyutu üzerinde; sosyalleşme, yaşam geçiş dönemleri ve sırtçantalı kimliği, yaşam tarzına yakınlık boyutu üzerinde; sosyalleşme, yaşam geçiş dönemleri, sırtçantalı kimliği ve yetenek gösterme motivasyonlarının pozitif etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. öte yandan, sosyal bağlanma boyutu üzerinde; sosyalleşme, yaşam geçiş dönemleri ve sakinlik arayışı motivasyonları, ilgilenimin çekicilik boyutu üzerinde ise; deneyim arayışı, dünyayı tanıma ve sırtçantalı kimliği motivasyonlarının pozitif etkiye sahip olduğu belirlenmiştir."
  • (bkz: yuh diyorum)
hesabın var mı? giriş yap