• - caminin ordan...
    diye başlayan cümlelerdeki istanbulun ünlü yol tarifi camisi .
  • ulaşımı kolay bir cami.
    bahçe duvarından girince bir anda, nasıl oluyorsa, şehrin gürültüsü dışarda kalıyor.
  • 1 sokak ötesinde oturmama rahmen ezan sesinin evime ulaşmadığı cami. akustik bişey mi, saygı mı bilemicem ama en sevdiğim cami olmasında katkısı var bu özelliğinin.
  • iki buçuk senedir önünden, yanından düzenli geçtiğim lakin içine girip de bir türlü dolaşamadığım güzel yer.

    çevrede pek camii bulunmadığı ve yol üzerinde olduğundan ulaşımı nispeten kolaydır.
    bahçesi, bulunduğu muhite göre kocamandır. içerisinde kütüphane de bulunmaktadır. wiki'de yazdığı gibi halıları gül rengi değil cam mavisidir. yapı ana kubbe ve yanlardan desteklenmiş iki yarım kubbe'ye oturtulduğu için, iç mekanda da böyle bir oturma şekli vardır. yanlardaki alanların üst katı bayanlara ayrılmıştır. caminin içinde merkezdeki çeşme ise gerçekten çok hoş ve kibar duruyor. bir de çalıştırsalar daha güzel olacak.

    bahçesinde iftar veriliyor, hatta bahçenin dışında, ziraat bankasına bakan alanda ibb nin de iftar çadırı kuruluyormuş.
    bugün itibariyle hoca efendinin yatsı+terahvi kıldırma süresi yaklaşık 50 dk, meraklısına.
  • içerisinde güzel şirin bir şadırvan , hafızam beni yanıltmıyorsa cami içinde de güzel bir su fıskiyesi barındıran camidir. namaz niyazla aranız iyiyse ve o bölgeden geçiyorsanız çok işe yarar çünkü civarda başka cami yoktur görünürde. caminin içinde beytullah'ın örtüsünden bir parça da bulunur. medyatik insanların cenaze namazlarının kılındığı iki camiden biridir. diğeri için (bkz: teşvikiye camii)
  • cemal süreya'nın cenaze namazının kılındığı camidir.

    http://24.media.tumblr.com/…lpajed1qzh02oo1_500.jpg
  • 1945-1949 yılları arasında yapılmış cami. mimarı vasfi egeli'dir.
  • çağlayan adliyesi ile arası yürüyerek 12 dakikadır.
  • uzun yıllar sonra dün akşam tekrar namaz kıldığım; kapsamlı bir restorasyona ihtiyaç duyduğu ânında fark edilen; cumhuriyet döneminde "eskinin devamı" düşüncesiyle inşa edilen; hem şirin hem de ihtişamlı olmayı başarabilen; seküler ilçenin merkezinde bulunmasına rağmen yüksek derecede maneviyatlı kalabilme başarısı sergileyen muazzez mekân.

    müslüman olmadığı açıkça belli olan şahısları musallasında ağırlama zilletine maruz bırakılması yönüyle teşvikiye camii'nden daha talihsiz olduğu söylenebilir.

    anadolu yakasında okuduğu yıllarda gurbetçi bir lise talebesi olarak feriköy'deki halasına giden duyguları burkuk gencin namaz kılıp soluklandığı ve osmanbey-harbiye semtlerinin sarsıcı sarhoşluğunu yaşamak üzere önünden otobüse bindiği, yazılsa kitap olacak kadar hatıranın merkezinde bulunan bu kutsal mabed bana dün akşam çok şey hatırlattı. birçok film şeridi gözümün önünde alt alta sıralanmış gibiydi. ruhumun tahrip olduğu, bugünkü sorunlarımın temellerinin atıldığı ah o yıllar :-(
  • gayet çirkin bir camidir. çocukken osmanlı camilerinin hepsi bu kadar güzelken bu niye bu kadar çirkin diye düşünürdüm, sonradan tek parti döneminde yapıldığını öğrendim de rahatladım.
hesabın var mı? giriş yap