• bir senedir kullandığım, bir gaflete düşüp android sürümünü 4.0.4 e güncelledikten sonra işlevini kaybetmiş bahsız telefonum.

    telefon android 2.3.7 sürümü ile harikalar yaratıp beni şaşırtırken, güncelleme ile adeta telefonu elime almak işkence oldu.

    -çağrı gelir, numara gözükmez, numara gözükür telefon açılmaz, bazen telefon öylece çalar bişey görünmez.
    -sürekli kasar, ota kasar, boka kasar, mesaj yazarken kasar, bildirim gelirken kasar, yağmur yağa gene kasar.

    eğer bir çözümü varsa bu işin, zevkle öneri kabul edebilecek durumdayım, ama şüphesiz sony experia ailesinin en berbat, telefonu. dıştan güzel gözükür, ama aldanmayın saskın.
  • yaklaşık sekiz aydır kullandığım telefon. android sürümünü internette okuduğum yorumlar sebebiyle güncellemeye tırsıp hala 2.3.7 sürümünü kullanmaktayım, bi sıkıntısını yasamadım su zamana kadar.
    gerçi internette bu kasma sorunuyla ilgili çözümler mevcut gibi hatta donanımhaberde de kapsamlı bir konu var ancak ben bir teknoloji özürlüsü olarak böyle atraksiyonlara girmeye çekindim.

    son olarak sağ üstteki açma kapama tusu biraz deforme olmus gibi hissettiren telefonum.
  • son 3 senedir kullandığım ve kurtulmak için can atığım telefon. öncelikle başka telefon istediğim halde telefon fiyatları yüksek olduğundan ve turkcell'deki görevlinin telefonunu methetmesinden dolayı bu telefonu aldım. bir de telefonun alt kısmında ışıklı bir kesim olduğu için telefon bana şık gelmişti. 800 lira civarı bir fiyata telefonu aldım. eve geldiğimde ve telefonun kabını açıp kullanmaya başladığımda telefonun daha ilk kullanımda biraz yavaş olduğunu fark ettim. ayrıca telefonun özelliklerini incelediğimde, telefonun 512 mb'lik ram'inin turkcell uygulamalarının****** çalışması için 384 mb'a indirildiğini gördüm. bu yüzden her türlü uygulamada hatta ayarlarda, aramalarda bile kasma, buna bağlı olarak ısınma ve bununla birlikte şarjın telefon hiç kullanılmasa bile bir günden az gitmesi gibi sorunlar vardı. ayrıca telefonu dosya atmak için bilgisayarınıza taktığınızda çoğu zaman telefonun sürücüsü yüklendiği halde görünmemesi gibi sorunlar mevcut. bu sıkıntılar yüzünden telefonu almanızı hiç önermem. zaten artık pek bir yerde satılmıyor gibi. internette fazla sitede telefon yok, olanlarda ise benim aldığımdan düşük fiyatlarda satılıyor. turkcell'de telefon hala satılıyor ise sakın almayın, oradan da kimseye telefon aldırmayın.

    kısaca artıları:
    +şık ve gayet büyük bir ekran
    +ışıklı şeritin şık durması
    +kameranın gündüz iyi fotoğraf çekmesi
    +sony telefonlarının müzik çalarlarının iyi olması

    kısaca eksileri:
    - telefonun yavaş olması
    - ram'inin az olması
    - telefon hafızasının az olması
    - telefon kastığında telefondan gazoz açılma sesine* benzer bir ses gelmesi*
    - telefonun cepte, kullanılmıyorken bile çok ısınması
    - az ses veren hoparlörü
    - yazılım güncellemesinin hiçbir işe yaramaması
    - kameranın gece berbat fotoğraf çekmesi
    - sony pc companion adlı telefonun bilgisayarda görülmemesi için çalışan berbat bir yazılıma sahip olması

    telefona puanım: 5/10
  • dün itibariyle 13 yıllık sim kartım ve kendisiyle olan 4 yıllık birlikteliğimize son noktayı koyduğum telefondur.

    güzel günlerimiz oldu kendisiyle. ilk iş teklifimi kendisi aracılığıyla aldım o zamanlar canavar gibi çalışıyordu desem de inanmayın çünkü hiçbir zaman canavar gibi çalışamadı. gelen çağrıların bir kısmına cevap veremedim, zamanı geldi telefon kendince çaldı numarayı göremedim. kimi zaman çaldı çaldı kendini yeniden başlattı kimin aradığını öğrenmek için araması muhtemel kişileri aradım. ancak tüm kasma sorunlarına rağmen sadece 1 defa servise gitti onda da değişim verdiler yenilendi. kısacası bu telefonu almayın, aldırmayın. zaten üretimden de kalktı ama sehven bir hata sonucu elinize geçerse uzak durun.

    şimdi artık yedek telefon olarak evin bir köşesinde kırılacağı günü beklemeye başladı.

    bir de 13 yıldır kullandığım sim kartım var yollarımızı ayırdık dün onunla da. 13 yıl önce abimle gidip almıştık onu. numarayı ben seçmiştim halen de aynı numaramı kullanırım. 20-25 tl gibi bir tutar ödemiştik. 100 kontöre 3.000 sms yapmıştım o güzel hatla.

    hem telefonum hem de sim kartım nano sim karta geçme vesilesiyle emekliğe ayrıldı artık.
hesabın var mı? giriş yap