• doğruluğunu henüz araştırmadım.
    eğer doğruysa, kim bilir bundan da büyük hangi yıldızlar vardır. gözlemlenebilir evren bu sonuçta ve "tamamı gözlemlenebilir evren" olması belki hiç bir zaman mümkün olamayacağı için hep böyle yeni yıldızlar tanıyacağız sanırım.
    yani ben bu nick'i aldığımda canis majoris uzun zamandır en büyük yıldızdı. sonra üstüne 2 tane daha yıldız geldi. şimdi canis majoris onların yanında devede kulaktan bile çok çok küçük.
  • incil eleştirisi sanıp başlığa girdim, astronomi çıktı*
  • yüzey alanının dünyanınkine oranı 55 milyardan fazla ( tam olarak 55119556737) olan yıldız. böylesine bir büyüklüğü hayal etmekte zorlanıyor insan.
  • stephenson 2-18, 2160 güneş yarıçaplı bir kırmızı üstdev ve evrende şimdiye kadar bilinen en büyük yıldızdır. o kadar büyük ki, güneş'in yerinde bu yıldız olsaydı, satürn'ün yörüngesini aşardı. bu yıldız, kalkan takımyıldızı yönünde ev'den 20000 ışık yılı uzaklıkta 26 civarında diğer kırmızı süper dev yıldızın bulunduğu stephenson 2 açık kümesinde varlığını sürdürmektedir.

    bilinen en büyük yıldız, uy scuti'nin boyutunu, vy canis majoris'in boyutunu ve vv cephei'nin boyutunu aşan yıldızdır. yüzeyindeki sıcaklık 3000 santigrat derece, parlaklığı yaklaşık 500000 güneş parlaklığı ve yarıçapı muazzam 2.150 veya 2.163 civarında olduğu saptanan güneş yarıçapındadır. bu yıldız öylesine büyüklüktedir ki güneş'le karşılaştırdığımızda güneş bu yıldızın yanında mikroskobik canlı kadar küçük kalır.
  • youtube anasayfamda, bir videoda denk geldiğim haber.

    karadenizli uy scuti yerini bu arkadaşa kaptırmış bulunmaktadır. vatana millete hayırlı olsun. iyi güzel hoş da kim bilir görünmeyen evrende neler neler vardır.
  • kendisi bir bina(ben diyeyim 3 siz deyin 5 kat) büyüklüğünde düşünülürse, güneş yanında toz tanesi olarak kalmaktadır. bir foton bile ışık hızı düşünüldüğünde etrafını yaklaşık 9 saatte almaktadır. dünya nın en hızlı jeti lockheed sr-71ile etrafını dolaşmak isterseniz 500 yılınızı alacaktır.
  • şu ana dek keşfedilen en büyük yıldız olmuştur. öncesinde bildiğimiz en büyük yıldız uy scuti ile karşılaştırmasını şu resimden görülebilir.
  • ayhan tarakcının youtube kanalında bir videoda da anlatılmış olan yıldızdır.
  • an itibarıyla, samanyolu galaksisindeki bilinen en büyük yıldızdır.

    "bilinen evrendeki en büyük yıldız bu ise kim bilir bilinmeyen evrende neler vardır" diyenlere şunu hatırlatayım: bilinen evrende keşfettiğimiz sayısız galaksi var ve fakat uzaklıkları sebebiyle o galaksilerdeki yıldızlar hakkında fikir sahibi değiliz. henüz en yakınımızdaki komşu galaksi andromeda'daki hiçbir yıldızı bile tanımıyoruz. kendi galaksimizdeki yıldızları yeni keşfediyoruz daha.
hesabın var mı? giriş yap