• denizcilik müsteşarlığına bağlı çalışan, gemi müfettişi. bir geminin yola çıkmaya hazır olup olmadığını incelemeye giden ve eksikleri olması durumunda sefer izni verilmemesi yolunda rapor hazırlayabilen, kaptan orijinli devlet görevlisi..
  • odtü inşaat mühendisliği bölümünde zorunlu olarak okutulan ce202 kod adlı insanı hem güldüren hem ağlatan arazi dersi. alan kızlara tavsiye eğer yazın alıyolarsa derse şortla falan gitmesinler hatta mümkünse takunya giymeleri tercih edilir..
  • karda kista dag tepe gezdirten ve illa bot edinmenizi gerektiren haftada 5 saatlik igrenc ders
  • ing. inceleme, kontrol etme.
  • (bkz: mesaha)
  • ing. genel kanı
  • türkçesi sağkalım olan tıbbi terim.
  • kendisi ingilizce anket anlamına gelip, sosyal bilimlerde en çok kullanılan araştırma tekniği özelliğini taşır. verileri işlemek çok zahmetli olduğundan bu hamallık öğrencilere verilir genelde, burdaki kurban bendim.

    dünya genelinde bir çalışmaydı ve neredeyse her yerden kişiler katılmış. ve ilginç noktalarda vardı, ben de şimdiye kadar bulunduğum çıkarımları paylaşacak olursam;

    -doğulular ya da asyalılar beğenilerini daha çok gösteriyorlar ve batılılar memnuniyetsizliklerini daha açık bir dille ifade edip, net bir şekilde ortaya koyuyorlar. hiçbir asyalı direk olarak ortalamanın altında bir değer girmemiş.

    -fransızlar, diğer herkes anketi ingilizce alırken kendi dillerinde almakta ısrarcılar. bu nasıl bir milliyetçilik duygusudur, bilmiyorum.

    -italyanlar anketi ingilizce alıp, italyanca dolduruyorlar ve 2 meksikalı da aynı şeyi yapmış. yani merkezin bu süreç içinde türkiye'de olduğunu biliyorsun, yani anketlerde burada değerlendirilecek, o fransızlar bile suggestion'ı ingilizce doldurmuşlar veya tercüme olayına girmişler. siz nasıl bir güvenle kendi dilinizde yazıyorsunuz ki? burda anadil italyanca değil...

    -title dediğin ne yazık ki zekayı geliştirmiyor; başkanlık, liderlik, doktora, profesörlük yalan hepsi. bunlar için iki kutucuğu doldurabilecek zekanız olması gerekmiyor.

    -son olarak bir ülkeye, ana kıtanın bütün sorunlu, suçlu, gerizekalı insanlarını yığarsanız, birkaç jenerasyon sonra onlardan muhteşem ya da zeki olmalarını beklemek saçmalık olur. akıl sağlığınız için amerikalılarla iş yapmayın. arkadaş espri yapıyorum kendi çapımda diye, ek bilgi girmiş ben fark edene kadar beş bin kere tekrar girmek zorunda kaldım onun girdilerini ve fazla veri çıktı. kafayı yiyordum.

    -bir de genel bir yorumda bulunacak olursak, en memnun olunmayan şey; finansmandı. yani insan her yerde aynı herkes aç gözlü ve para yetmiyor. bu konuda herkesin tepkisi ortaktı. bir kişi de görmedim ki "hacı iyi ya yeter bize bu", diyen.
  • internette onu indiriyim buna bakiyim dediğiniz ot bok herşeyde karşınıza çıkan siteler. "please complete a survey to unlock this page." yazısından kusucam artık. (bkz: kus gelmek)
hesabın var mı? giriş yap