• bitmesini beklerken farkettim ki johnny depp sarki soylerken "o"larda agzini bir garip bukuyor. bir yerde de belden kirmali bir selam yapti hafif sallanarak, karayip korsanlari'ni andirdi. allah sevenine bagislasin, nakarattan nakarata biktirdi beni.
  • --- spoiler ---

    buram buram tim burton kokan, oyuncu kadrosuna güvenilip gidilmiş, pişman olunmamış filmdir. yarıda terk edenler vardı, kadroya saygısızlıktır bu,oyunculuklar,şarkılar her şey güzeldi. müzikale mi geldim diyip çıkmışlardır belki terk edenler ama tim burton bu. filme gelince de, deli kadının todd'un karısı olduğu aslında başta gayet anlaşılır, kızının camda ilk gözüktüğü sahnede kamera sokağa doğru inince suratı bariz gözüküyor ve anlaşılıyor o olduğu zaten karısı çıkmayacaksa neden delinin tekine taksın film. dikkat etmeyip baya şok olanlar vardı.

    kendisini sadece severus snape olarak izlediğim o rolle kendine aşık etmiş alan rickman burda da hayran bırakmıştır, o ne güzel ses tonudur, hep konuşsadır. gene harry potter'dan peter pettigrew da bir sürpriz olmuş o role de gerçekten uymuştu.

    son olarak şu altyazı koparmıştır söylemeden geçemeyeceğim: ''..yunanistan'ın oğlanları..'' alan rickman'ın muhteşem yüz ifadesi ve bu cümle birleşince kopardı ne yalan söylim..hatırlarsanız eğer.

    --- spoiler ---
  • tim burton'ın karanlık dünyasına bir kere girip, bir daha çıkamayanlar için bir baş yapıt niteliğindedir. çekimleriyle, mekanlarıyla, kostümleriyle, makyajlarıyla, renkleriyle, müzikleriyle, her şeyiyle tim burton harikası olduğunu belli etmiştir. johnny depp'in vokali ve oyunculuğuyla film daha bi güzelleşmiş, tadından yenmemiştir. daha nice tim burton & johnny depp ortak projelerine diyorum.
  • seyrederken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığınız yönetmenliğini tim burton'un üstlendiği müzikal film.

    filmde en çok hoşuma giden insan etinden börek yapabilecek canilikte bir kadının bile rengarenk, mutlu, umutlu hayaller kurabileceğinin böyle güzel anlatılmasıydı.helena bonham carter'ın önünde saygıyla eğiliyor, johnny deep'i gözlerinden öpüyorum.

    son olarak "i feel you johanna" diyorum.
  • --- spoiler ---
    intikamın sadece soğuk yenmediğini, etli börek halinin de olabileceğini kanıtlamış tim burton filmi.
    --- spoiler ---
  • olay orgusunden , hikayesinden ziyade resimleriyle ve butun ayrıntılarıyla izleyenleri mest ettigine inandıgım film. (bkz: kendimden biliyorum) ole heyecanlı tempolu bi hikaye beklememek lazım bana kalırsa amac o degil zira.

    --- spoiler ---

    johnny depp muthis yine. ozellikle sahil kenarında o cizgili kıyafetiyle durusuna bittim ya sen nası bi adamsın johnnyyy.
    --- spoiler ---
  • mükemmel görüntüler veren bir film. bu denli kanlı olmasını beklememiştim nedense ya da filmin hatırı sayılır bir kısmının aynı insanların aynı şekilde öldürülüşünün tekrar, tekrar, tekrar, tekrar gösterilmesi sanki arada eksik bir şeyler kalmış hissi yarattı bende. yine de tim burton ve johnny depp' in hatırısayılır güzellikteki filmlerinden biri denilebilir.
  • film kanımca o kadar ahım şahım muhteşem bir film değildi..kendimce yorumum buyrun:

    --- spoiler ---
    bir kere o i feel you coanna diyen adamı dövmek istedim, evet insan aşık olur ve şiirler yazar şarkı söyler fakat şarkı kötüydü ya, baydı beni..hele 2 tur söyledi artık ikincisinde afedersiniz daşşak geçmeye başladım içten içe..hem çok uzatmışlar hem de çok daha güzel bir melodi + söz yazılabilirdi, ki yani sweeney todd un olduğu kısımları biliyoruz, hele bazı kısımlarda mest oldum özellikle coştuğu sahne bambaşkaydı, hani niye böyle olmuş üzüldüm açıkçası..

    italyan aksanıyla konuşan eleman - çırak - muhteşemdi, yarıldım bariz..

    filmin atmosferi harikaydı, çok güzel karanlık bir ortam yaratılmış, helena carter in hayallerinde de canlı renkler kullanılmış - beklendiği gibi- ve gayet depresif bir londra..keşke o ortamda yaşasaydım dedim kendimce..

    bazı şarkılar maalesef olmamıştı, evet baydığım sahneler oldu açıkçası..bilmiyorum ya da belki ruh haliyle alakalıdır..açıkçası neşeli coşkulu bir beste aramıyordum zaten ama daha güzel melodiler olabilirdi, yani bence daha iyisi yapılabilirdi, ki o potansiyel de vardı yani..

    oyunculuk bakımından diyecek bir şeyim yok..pörfekt !

    ayrıca o dilencinin sevgilisi olduğunu tahmin etmiştim hehe..

    filmin öyle ahım şahım muhteşem olmamasının sebebi ise acaba dedim bu film müzikal olmasa nasıl olurdu..çünkü gerçekten müzikale bağlamadığı kısımlarda zannetmiyorum ki sıkılan olsun, o kadar sürükleyiciydi ki..keşke filmin iki versiyonu olsaydı diye düşünmedim değil..iş bu yüzden müzikal olarak değerlendirecek olursak bende böyle bir şüphe / niyet -ya da artık nasıl denirse - uyandırdığından dolayı muhteşem inanılmaz diyemeyeceğim..

    --- spoiler ---

    ama yine de mutlaka gidin !
  • tim burton-johnny depp-helena bonham carter üçlüsünün elinden kötü bir şey çıkamayacağının kanıtı.
    ha bu mükemmel olduğunu göstermiyor o ayrı. ama yine de büyük oranda beklentileri karşılayan ve bazı bazı aşan; atmosferi***, dekorları, kostümleri ve oyuncuların harikalıkları* ile akıllara kazınacak olan film.
    alan rickman da special guest edasında olağanüstü bir etki yaratmış. johnny depp ile olan sahneleri hiç bitmesin istedim.
    sacha baron cohen ilginçlik katmış sanırım, adamı sevmem bilemiyorum.
    filmin ilk yarısı biraz yavaş ilerliyordu böyle bir gerçek var.
    "i feel you johanna" diye çığıran anthony'ciğimizin ilk bilmem kaç çığırması sıkıcı olsa da sweeney'e back vocal takıldığı zaman pek güzel oluyordu.
    johnny depp şarkı söylüyor evet. onca mükemmelliğin üstüne bir de şarkı söylüyor. ben hala orada kaldım hehe.
    helena bonham carter'a da diyecek laf bulamıyorum, hayran kaldım.

    ya merak ettiğim şey helena nasıl dayanıyor johnny'nin cazibesine kapılmıyor tabii tim burton ile evli olmak başka bir şey.. bunlar birbirlerine kahveye de gidiyorlardır oy neyse.

    yalnız:
    --- spoiler ---
    dilencinin sweeney todd'un karısı çıkacağı ortaya çıktığı ilk sahneden belliydi. boşu boşuna dilencinin tekine şarkı söyletilmez. boşu boşuna o dilenci sürekli ortada dolanmaz. zaten dikkatli seyirci ikisinin aynı kadın olduğunu ilk gördüğü anda anlamıştır.
    --- spoiler ---
  • müzikalleri ve karanlık filmleri hiç sevmem. ama bu film bir başka. hiç sıkılmadan izleyebildiğim ender filmlerden. tim burton ve johnny depp yine mükemmel bir iş çıkarmışlar
hesabın var mı? giriş yap