• evet, apronda deve kesen, grevleri görmezden gelen ve çalışanlarını sms ile işten atan thy'nin geldiği son nokta; uzun sakallı, cübbeli ve takkeli teknisyenler. normalde kimsenin giydiğine içtiğine karışmamamız gerekir, öyle değil mi? öyle değil! ayrımcılığı ilk elden yapanların, ota boka yasak koyanların, kendinden olmayanları öldürenlerin giydiği dona dahi karışılır. "ne ekersen onu biçersin" diye boşuna dememişler. tbmm'de soru önergesi de verilmiş fakat soru önergelerinin de akibeti belli. sonuçta korkak ve kaçak dövüşen adamlarla uğraşıyoruz.

    not: thy derken "takdir-i ilahi hava yolları" değil, bizzat "türk hava yolları" kast edilmiştir.

    haber ve fotoğraflar
  • hostesin rujunun rengine bile karışanların "bu memlekette özgürlük var. isteyen istediğini giyer" diye savundukları adamlar.
  • allah'a daha yakın olmak için thy'i seçmişlerdir.
  • takke, sakal, cüppe vb ile dolaşan birisi değilim. siyasi bir tarafı olduğunu düşündüğümden ( belki yanılıyorumdur ) çok da ilgimi çekmez. ama gerçek şu ki özgürlükten bahsediyorsak eşit olmalı. yani bu adamlar " arkadaş, kadınlar bir karış etek, yüksek topuklu ile gelebiliyor. biz niye bu şekilde gelmeyelim ?" derlerse verilecek cevap nedir ? o yüzden bu kişilerin günlük hayatını bilemem. ancak iş ve öğretim hayatında herkesin belli bir çerçevede giyinmesi daha doğru geliyor bana.
    istanbul'a bir hafta için geldiğimde sarıklı cüppeli kişilerin sokakta gezdiğini görünce şaşırmıştım açıkçası. çünkü benim bildiğim kadarıyla sarık sadece din görevlilerine serbest o da mesai içinde giyilmesi şartıyla. ki bence oldukça doğru bir uygulamadır.
    öte yandan iki kişi göstermişler fotoğraflarda ancak haberde "böyle giyinen kişiler arttı" şeklinde servis edildiği görülüyor. habercilik bu değil bence.
    tanım: kılık kıyafet yönetmeliklerinin önemi ile ilgili fikir sahibi edinmemizi sağlayan haberin konusu.
  • fly like a "sakirt".
  • haber doğruysa bu kadarda olmaz artık dedirten olaydır. kıyafetinin işe gelirken yada en basitinde sosyalleşirken düzgün, temiz, derli toplu olması kendine saygından daha sonrasında karşındakine gösterilen saygıdandır. anlaşılan o ki memleketimizi daha ileriye götüreceğimize daha gerilere taşıyan bu insanlar kıyafette serbestliği yanlış yorumlamışlar. yıllardır kurumsal bir firma olarak bildiğimiz bu şirkette bu kadar serbestliğe izin verilmesi hem firmayı kullanan yolcu için hemde kendi kurumsal imajını zedeleyecidir. nasıl oluyorda mini etek giyenler uyarılınıp, kırmızı ruj kullanımı, oje vs engelleniyorsa bu tarz giyime, takke ve cübbeyle işe gelimine izin verilmemesi gerekli diye düşünüyorum.

    zöge: bazı takkeli ve sarıklıların gücüne gitmiştir.
  • ben turist olsam bunları hava alanında görünce kaçacak yer ararım, uçağın teknik bakımını yaptıklarını duyunca da siksen o uçağa binmem.

    tanım: rezalettir, iki yüzlülüğün kralıdır.

    (bkz: el kaide)

    (bkz: 11 eylül)
  • beyler bu elemanlar işe, yöreleriine ait folklorik bir kıyafetle gelmiyorlar, baskıcı bir ideolojinin simgeleşmiş kıyafetleriyle geliyorlar. bu adamlar kahverengi gömlek giyip, kollarına da gamalı haç bantı takarak da gelselerdi aynı şeyi mi söyleyecektiniz. demokrasiymiş, adamın beyninde demokrasinin ne olduğuna ait bir bilgi yok, eline geçirdiği ilk fırsatta senin, benim hayatımı cehenneme çevirmekten, kendi inandığı gibi seni yaşamaya zorlamaktan çekinmeyecek insanlara, (bugüne kadar şahit olduğumuz bir çok uygulamayla, bunun yapılmaya çalışıldığını çok net görebiliyoruz) yok demokrasi, yok adam işini iyi yapıyorsa karışamayız gibi romantik romantik yaklaşıyorsunuz ya, böyle böyle bir bakmışsınız o sarıkla, cübbeyi giydirivermişler sırtına zorla.
  • içlerinden birisi tangoda inaoilmaz yetenekli ve basarili bir dansçiydi. adam cita'da gosteriye çikti oyle ya da boyle. daha ne yapsin tango adina.
    kendisini yillarca dans pistlerinde gordugum kisiyi boyle gormek garip gelse de kendi seçimidir diyorum.
    dogrudan halka hizmet veren, yuzyuze duran bir gorevi olsaydi o zaman laf edebilirdik ama adam uçak motorlarinda geziyor. isine mani olmadikça diledigini giyebilmeli. zaten bildigim kadariyla is sirasinda degil, ise gidip gelirken çekilmis fotograflari var bu personellerin. tulumunu, uniformasini giyip çalisan kisiler de olabilirler.
hesabın var mı? giriş yap