• taksi formatındaki arabaların (sarı, t-plakalı şahinler) dolmuş matığıyla sefer yaptıkları zaman aldıkları isim. dört yolcu bindirip sabit bir fiyata belli bir yol üzerinden semtten semte yolculuk yapar bunlar. acıbadem-kadiköy, şişli-kadiköy, kadiköy-moda seferleri bunlar tarafından yapılır.
  • sabit hatlı taksi dolmuştan başka.örneğin taksim bakırköy dolmuş sırası çok uzadığında ortaya çıkan toplu taşıma seçeneği. dolmuşların gelme aralığı arttığında, dolmuş sırasından sorumlu adam -ki bu adamlar çok asabi ve dayı oluyorlar- çağrılarına başlar. " var mı sahilden 4 kişi taksiyle?.."
    genelde ulaşım süresini çok kısaltmasına rağmen, taksi dolmuş toplu taşımasının sabit hatlı olanının dışında yasadışı şeklidir. sürücüler, oradaki dolmuş kuyruk adamına bir miktar rüşvet vererek, bu taşıma şeklini sürdürmektedirler.
  • genelde dolmuşa verilenden daha fazla verilir bunlara ama yine de hızlı olduğu ve kuyruktan kurtardığı için sevilirler.
  • samsun'da ulaşımın can damarı olan, en sistematik, düzenli icra edilen taşımacılık sektörü..
  • eski model
    bir mercedes'e benzer
    benim aşkım.
    kırık dökük olsada
    yarı yolda bırakmaz.

    zaten taksicilik neyime
    dolmuşçuluk ta yeter.

    mantığıdır.
  • $oforleri bir degi$ik olan dolmu$lardir.

    bindigimiz anda kuran okumakta olan $ofor, elinden birakmaz ve yola devam edemeyiz, beklenir ve belli bir sure sonra hareket edilir.
  • bugun itibariyle virajı alırken yanımda bulunan sol kapısı acılan dolmus türüdür. agzımdan sadece "a" sesi cıkmıs ve kapıyı acık olan penceresinden kolumu cıkarıp tutmaya calısmısımdır.. e be akıllım bırak kapıyı sen kendin tutunsana bi yerlere değil mi?
  • taksiye cümbür cemaat doluşmak istendiğinde geç kalan kişi bu cümleyi sarf eder:

    -aa, taksi dolmuş.
  • trafikte seyrederken dikiz aynasından geldiği görülür ise sağa çekip geçene kadar beklenilmesi can güvenliği açısından zorunlu olan istanbul içi ulaşım aracıdır çünkü şöförleri çok hızlı ve tehlikeli sürerler öyle makaslara girerler ki kelime-i şahadet gayri ihtiyari dudaklarınızdan dökülüverir. her ne kadar yolculuk biraz maceralı geçse de gecenin geç saatlerine kadar çalışıyor oldukları için vazgeçilmezlerdir. genelde sarı dolmuş olarak da bilinirler.
hesabın var mı? giriş yap