• herkesin bakıp geçtiği sadece engelli bir vatandaşımızın müdahalede bulunduğu sosyal deney. [öğrenciler taksim'de ‘kadına şiddet’ deneyi yaptılar: herkes izledi, bir tek engelli vatandaş müdahale ettihttp://bndl.tw/1wdosilm deney]
  • ızleyip izleyip herhangi bir siddet olayi goremedigim video.

    ıki sevgili tartisiyor her iliskide olabilecek ve olan bir tartisma, amma abartmissiniz aq.
  • saçma bir çalışma olduğu ön yargısıyla görüntülerini izlemediğim deney.
    erkeğe veya kadına uygulanan şiddette, bağırmaya muktedir olduğundan emin olduğum kişi "imdat", "yardım edin", vs diye bağırmadığı sürece bulaşmam.
    dayak yerken tek yaptığı çığlık atmak olan kişilerin dayaktan memnun olmasalar da genel durumdan memnun olduklarını düşünürüm. ağzı yüzü dağılmışsa yardım çığlığı beklemek anlamsız tabi.
    ha, şu da var. artık insanlardan öyle nefret ediyorum, hepsine karşı öyle güvensizim ki herhangi birisine yardım etmeden önce "ulan bu pisliğin teki olmasın? belki geçen gün üstüme araba süren kişidir? belki yarın gece evime girecek olan hırsızdır? belki rüşvetçi bir pisliktir? belki sahte bal satıyordur?" vs diye düşünüyor ve kimseye bulaşmıyorum.
  • çok tırt bir sosyal deney olmuş. taksim, kavga eden bi sürü üniversiteli çiftle doludur zaten, ayırayım diye girip kadın kişinin tokatlarına ve çantasına bile maruz kalabilirsiniz. başarı puanım 2/10. o da cesaretleri için.
  • olmamış deney. çok yumuşak kalmış. şiddet itme ve çekmeden öteye gitmemiş. şu durumda müdehalede bulunulsa kadın çok abarttınız sadece tartışıyorduk bile diyebilir. açıkçası yolda yürürken dikkatimi bile çekmezdi muhtemelen.

    illa kafa göz yarılmasını da beklemiyorum ancak kadının yardım edin imdat polis yok mu gibi anahtar sözcükleri söylemesi kafi gelir müdehale etmeme.
  • en fazla psikoloji 2. sınıf öğrencilerinin yapabileceği ayarda olmuş deneydir.
hesabın var mı? giriş yap