• normal olup olmadığını merak ettiğim hareket. yıllardır arada yapmak istiyorum fakat bu zamana kadar yapan kimseyi görmediğim için garip kaçacağını düşündüğümden yapmıyorum. hayatım boyunca sabitlerim çok azdır. kendimi bildim bileli "yıllardır kullandığım x" şeklinde bir cümle kurmamışımdır, çünkü yoktur. ne yıllardır kullandığım bir şampuan var, ne traş bıçağı marka ve modeli, ne de aynı parfümü yıllarca kullanmışlığım. misal ben aynı berbere de gitmem, her defasında farklı bir berbere giderim. bakarım hangi berberde sıra az, hangisi boşsa dalarım içeri. bu sebep bir çok farklı şey denemiş oluyorum ki herkese de tavsiye ederim. saplanıp kalmayın aynı şeylere.

    kısacası, bu ve benzeri sebeplerden parfümümü de sık sık değiştiririm. her defasında başka bir şey denerim. işte bazen hiç tanımadığım birisinin parfümünü beğeniyorum, ulan diyorum sorsam mı? acaba ne bu koku? nerden alınmış, hangi markanın? falan diye. eş dost tanıdık olsa iş kolay ama o ipneler de genelde aynı kokmayalım diye yalan söylüyorlar. misal "kardeşim parfümün güzelmiş nedir bu?" diyorsun hemen "yeeaa bu mu? yaa... bu doldurma parfüm ya, bilmiyorum valla... numarası 3169 du ama adını hatırlamıyorum valla..." diyorlar ya da "yurt dışından hediye geldi bu türkiye'de yok... hiç yok, boşa arama, yurt dışında da sonuncuyu bana getirdiler lan..." gibi şeyler diyor götler.

    kısacası sözlük ahalisi, yanınıza birisi gelse "pardon parfümünüz nedir?" diye sorsa, çok mu ayıp olur lan. bence olmaz ama ben hiç görmedim, duymadım böyle bir şey. yapan eden varsa, normalse şaaapın lan.
  • bence hiç ayıp kaçmayacak soru, kendi kullandıklarım için

    (bkz: bvlgari aqva)
    (bkz: bvlgari aqva marine)
    (bkz: tom ford black orchid)
  • son derece normal hareket. hayran kaldığım kokunun markasını mutlaka öğrenip denemek isterim. güzel ve farklı kokulara düşkünümdür. bazılarını almaya gücüm yetmese bile güzel kokuların isimlerini az çok bilirim. bu koku öğrenme olayı parfümcüye gidip sırayla koklamayla olmuyor tabiki. etrafımda çok hoşuma giden parfümleri erkek de olsa kadın da, türk veya yabancı da olsa sorarım. şimdiye kadar kötü bir tepkiyle karşılaşmadım. tam tersi insanlar beğenildikleri ve fark edildikleri için mutlu oluyorlar. aynı şekilde bana sorulduğunda da hoşuma gidiyor.

    ayrıca bu sayede rafta size itici gelen sıradan bir kokunun sıkılıp beklendiğinde nasıl güzel kokabileceğini öğreniyorsunuz. o yüzden beğendiğiniz kokunun peşinden gidin derim ben.
  • amsterdam'da bir cafe'de oturmusuz arkadasla. geceyarisi olmus artik ve kalkmak uzereyiz. derken arka masamizda oturan hatunlardan biri koklaya koklaya boynuma kadar geldi. ve "parfumun cok hos la, markasi nedir?" diye sordu. hatun fransizdi o yuzden la dedi sanirim.
    benim de basima ilk kez boyle bisey geldigi icin sasirdim ve de acikcasi o parfumu ilk kez almistim. ilkin adi aklima gelmedi. sonra kiza dondum "victor hugo" dedim.
    "sahi mi? emin misin? victor hugo bizim bi vatandas ama ilk kez adina parfum duydum erkek arkadasima onerecem de" dedi.
    "cidden la, yalan borcumuz mu var la sana, victor hugo'dur parfumun adi" dedim.
    ben de ankarali oldugum icin la dedim sanirim.
    sonra kizlar peki tesekkur ederiz deyip kalktilar. telefonu cikardim ulan neydi harbiden adi diye baktim. viktor rolf cikti amk. viktor rolf & spicebomb. onceki parfumum de hugo boss oldugu icin benim beyin free style takilip viktor hugo diye bir parfum uretmis. mantiksiz da degil hani dusununce kizamiyorum da kendime o yuzden.
    yine de kotu bi izlenim birakmayayim diye kizin pesinden kostum ve parfumun adi viktor rolf'mus ya kusura bakma dedim. bu fransiz kiz da hemen oracikta birak simdi parfumu chàpchàlle deyip dudaklarima yapisti demek isterdim ama degil malesef ok deyip gitti.

    au revoir!
  • bendeki tezahürü cevap olarak "glade" olan olay. allah'tan henüz dayak yemedim.
  • bi keresinde de taksim'de islak hamburger yerken kiza parfumun cok hos markasi ne acaba diye sormustum.
    "anan" demisti.
  • 2007-2008 falan olmasi lazim. taksim meydandan taksiye atlayip evlere dagilacagiz. karsiya gecmeden isiklarda beklerken, hani derler ya 'bas dondurucu', iste aynen oyle bir parfum kokusu geldi. bizim cocuklara donup "kokuyu aldiniz mi? harikaymis!" dedim. parfum de davidoff, 10 km'den tanirim. tam yanimda duran kizcagiz bir anda oksuruk krizine girdi, kendi parfumu oldugunu anlatmaya calisiyior. yilismak istemedim, duymamazliktan gelip karsiya gectik. tam taksiyi durdurdum, kapiya hamle yaparken arkamdan biri kolumdan cekip kendisine dondurdu: ayni kiz. "davidoff" dedi. "kaoss" dedim. gulumseyip adini soyledi, memnun olduk. taksici soylenince uzatamadik, ayak ustu telefonunu da isteyemedim. benden sonra bizim elemanlardan biri tanismis kizla. ertesi gun kizin yaninda aradi. o gun bugundur davdoff kokusu aldikca en yakindaki taksiyi cevirip soforunu dovuyorum, elimde degil. en asil duygunun insaniymis. hangi asil duygu lan!
  • her zaman yeni kokular keşfetmeyi seven biri olarak, kız arkadaşlarıma yada tanımadığım kadınlara çekinmeden sorduğum bir soru ve durumdur.

    en son media markt' ta kasiyer kıza sormuştum. parfümü 'ralph lauren-romance' ın çakmasıymış. hoşuma giden bir parfüm olduğunda hemen soluğu sevilde , tekin acarda alır, denerim. tabi tenime uyar-uymaz duruma göre değerlendiririm.

    tabi şöyle de bir durum var ; bana sorulsa o an kullandığım parfümün adını söylemem, başka bir parfüm adı veririm , o kadar da bencilimdir yani. zar zor tenime uygun parfüm buluyorum, o da herkeste kokmasın mümkünse , dimi ama *
  • asla yapamayacağım şeydir.
    dikkatimi çektiyse vanilyalıdır, soracak kadar yakınlaşırsam bırak mantıklı konuşmayı ağzım burnum yer değiştirir, çok çirkinleşirim. o kokuyu alınca dayak yemiş gibi oluyorum. başka herhangi bir şeyi de bu kadar çirkin sevmiyorum herhalde. birkaç küçük fetişi saymazsak tabi.
  • pek çok kız arkadaşım tenimin kokusunun çok hoş olduğunu söyler. işim dolayısıyla sık uçuyorum ve bugüne kadar 3 defa thy hostesleri tarafından markası soruldu. tabiki bunda uçağa binmeden önce mutlaka evimde veya ofisimde duş alıp parfümümü sıktıktan sonra alana gitme alışkanlığımında etkisi vardır.
    son derece normal bir eylemdir.
hesabın var mı? giriş yap