• tavşanlı ilçesinde 3 asırdan bu yana ata mesleği olarak üretimi yapılan leblebi, ilçenin kömürden sonraki en önemli gelir kaynağı.tavşanlı'ya bağlı çukurköy mahallesinde halkın yüzde 80'i leblebicilik ile uğraşıyor. 6 bin nüfuslu mahallede her evin altında leblebi imalathaneleri var. çok sayıdaki üretici ile leblebiciler odası bile kurulmuş. tavşanlılı üreticiler şimdiye kadar 32 çeşit leblebi üretmeyi başarmış. türkiye'nin en lezzetli, kaliteli ve bol çeşitli leblebilerini üreten ilçe, türkiye'nin bütün illerinin yanı sıra avrupa, asya ve arap ülkelerine de ürünlerinden gönderiyor. leblebi üreticilerinin ticari işlemlerine yardımcı olmak ve iş faaliyetlerinde karşılaşabilecekleri problemleri çözmek amacıyla 1962 yılında dernek olarak kurulan ve daha sonra odaya dönüşen tavşanlı leblebiciler odası'nın halen kayıtlı 180 üyesi bulunuyor. oda'ya [www.tavsanlileblebisi.com ] web adresinden de ulaşılabiliyor. 2002 yılında türk standartları enstitüsü (tse) belgesi alan tavşanlı leblebisi, odanın girişimleriyle 2003 yılında 130 ülkeden 14 bin işadamının üye olduğu uluslararası ticaret liderleri kulübü'nce fransa'nın başkenti paris'te uluslararası kalite ödülü'ne layık görülmüş.
    ayrıca ilçedeki leblebiciler çorumdan daha iyi leblebi ürettiklerini ve leblebinin tavşanlıdan çoruma gittiğini söylüyorlar.ilçenin adının da leblebinin kavrulduğu "tav"dan geldiği söyleniyor tavş(ı)şanlı.
  • bu leblebi, çorum'a gönderiliyormuş. orada 'meşhur çorum leblebisi' olarak yediriliyormuş. tabii yerseniz. ayrıca çorum'da leblebi imalathanesi yokmuş.
  • iş yerinde tavşanlılı arkadaşım vesilesiyle tanışmış olduğum leblebidir. bir çorum leblebisi değil.
  • yav he he.
    koyunun olmadığı yerde keçiye çelebi derlermiş ya aynı mevzu.
  • tavşanlı leblebisi diye bir şey vardır ama "leblebi" deyince akıllara çorum gelir.leblebi çorumundur.bu böyledir.
hesabın var mı? giriş yap