• tayyip'in, beyin göçünü geri döndürmek için yaptığı yurda dönme çağrısına uyup her şeyi bırakarak türkiye'ye yerleşen sinan küfeoğlu'nun isyanıdır.

    ''sayın cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan;
    sayın bakan mustafa varank;
    sizin çağrınız ve davetinize uyarak türkiye’ye dönen 127 bilim insanından biriyim.
    türk vatandaşlardan alınan vergileriyle bizlere çok yüksek araştırma bütçeleri verdiniz.
    ülkemize karşı sorumluluğumuz var.
    3 yıllık proje zarfında elimizden geldiğince verimli çalışmamız gerekirken ne yazık ki devlet kurumları arasındaki koordinasyonsuzluk bizi çok yordu.
    tübitak projemizi fonluyor.
    yök denklik vermemek için direniyor. sizin çalıntı doktora getirenlerden ne farkınız var diyor.üniversiteler kadro vermemek için her şeyi yapıyor.
    kısacası bu düşmanca tutum ve tavırdan bıktık.
    sadece kendi adıma değil, benimle aynı şeyleri yaşayan diğer arkadaşların da adına konuşuyorum.tübitak yeni bir yurda dönüş çağrısı yaptı.
    benim bir beklentim kalmadı.
    bari arkadan gelenleri kurtarınız.
    insanları memleketlerinden soğutmasına müsade etmeyiniz.

    saygılar,
    sinan küfeoğlu''

    link

    gerçi, ''okurken bana mı sordunuz?'' diyen tayyip ve ''yurtdışına gidenlerin çoğu terörist'' diyen varank'ın kendisini kucaklayarak karşılayacağını sanmış olmalı.

    edit: bir çaylak arkadaş şunu yazmış:

    ''merhaba caylak oldugum ve 10 comments doldurmadigim icin yazamiyorum ama benim anladigim kadariyla bahsi gecen arkadas yurtdisinda doktora yapmis. doktora sonrasi da yapmis galiba uk de.

    avrupada lisans master abdde doktora post doc yapmis ve yakin zaman da associate prof olacak yapmis biri olarak soyleyebilirimki gercekten bilgi ureten ve profesor unvani verilen genc bilim adamlarini twitter youtube gibi platformlarda goremezsiniz. bu arkadasin trye donus sebebi 100% e yakin bir ihtimalle basvurdugu profesorluk pozisyonlarina daha iyi adaylar oldugu icin yerlesememesi. eger bir pozisyona yerlesseydi o da benim gibi gelmezdi. genclerden oy devsirme araci olmaya oynayan ve bu sayede bir sekilde bir yerlere gelmek isteyen bir arkadas oldugu kanisindayim.''
  • özet: (bkz: kandırıldık)
  • gerçekten tam bir beyin göçü olmuş.
  • (bkz: bile bile lades) kusura bakma dedigim isyan. ben ulkeye donme riskini aliyorum diyip donmussun,neden sikayet ettigi anlasilamayandir tarafimda.
  • tayyip'in cagrisina uyup da türkiye'ye dönmeye karar verecek kadir akilli(!) bilimadami da... ne bileyim...
  • lan, bu yine mi isyan ediyor...
    (bkz: #69752710)
    süper isyan, halley gibi birkaç senede bir görülen isyan.
  • kusura bakmasın sinan hocam ama ne bekliyordu?

    açık söyleyeyim enayilik etmiş. buraya geldiğinde karşılaşacağı şeyin üç otuz göz boyama üstüne bin bir türlü köstek olacağını o uçak biletini almadan bu ülkedeki milyonlarca genç ona söyleyebilirdi. o ise sistemin içindekileri dinlemeyip politikacıların sözüne güvenmeyi seçmiş. yani kısacası bile bile lades sevgili profesör keriztofır. şimdi paşa paşa cambridge'e dön. bizim memleketten hayırlı bir bok bekleme hatasını da bir daha yapmazsın artık.
  • dostum bunlar bile kendi söylediklerine inanmıyor, siz nasıl bunlara inanıp/kanıp geldiniz gerçekten anlamak mümkün değil. neyse bir musibet bin nasihattan daha iyidir. türkiye'de yaşamak mümkün değil hayatın her alanı tamamen boktan bir kargaşa içinde dediğimiz zaman bize inanmayan ve dünya'nın bir ucundan rahat koltuklarında oturup şarabını yudumlarken türkiye bir cennet, özgürlükler ülkesi diyenlere gelsin bu yakarış. umarım yetenekleriniz
    /bilgi birikiminiz/hevesiniz burada körelmez ve heba olmaz ne diyebiliriz ki burası adaletin/liyakatin olmadığı adam kayırmacılığın cehaletin prim yaptığı bir memleket oldu ne yazık ki.

    burhan çaçandan tersine beyin göçüne katılan tüm akademisyenlere gelsin neden geldim istanbul'a
  • tayyip'e yuklu miktarda yatirim yapan yaya kalabilir.
hesabın var mı? giriş yap